Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koncern AGROFERT v současnosti sdružuje více než 250 subjektů ze sektoru chemie, potravinářství, zemědělství, pozemní techniky, dopravy a technologií, lesnictví a dřevařství, obnovitelných zdrojů a médií.

Pramen:

https://www.agrofert.cz/nase-spolecnosti;-D

3 0
možnosti
Foto

A teď mi prozraďte, jak by Babiš technicky zvládl řídit oněch 250 subjektů a ještě při tom vykonávat funkci premiéra....

0 0
možnosti
Foto

Privatizace byla formou kuponů, které se mohl koupit každý a tak nevím, co se mohlo rozkrást informovanými. Já jsem informovaný nebyl a přesto jsem si za kupony koupil auto a další věci. Takže jsem také rozkrádal zkrachoavlý majetek, který po komunistech zůstal.

2 0
možnosti
BD

Vážený pane. Asi jste si nevšiml založených fomdů,jejichž majitelé byli informování.Ani není podstatný pane Kožený,ale jsou zde jiní. Někdo se raději pčwesunul do Holandska a mnozí i jinam.Co jste rozkrádal Vy netuším a je mi to dokonce jedno.

2 0
možnosti
PK

Jejda. Ta tady za chvíli zase bude uplakánků a uřvanců. :-)

2 2
možnosti
SN

:-)......Napsal jste to výborně i když Vás moc nechválí. R^R^R^!!

3 1
možnosti
BD

Milý Stando Nováku.

Je nutno neztrácet naději. Vše je přechodná fáze,které vede společnost dál. Umírající kobyla prostě kope kolem sebe.

1 0
možnosti
VS

A těch sto milionů na toustový chléb je taky nárokový? Či na bionaftu? Rv

7 1
možnosti
Foto

Nikoliv na toustový chléb, ale na koblihy. ;-D

3 1
možnosti
MK

Zastavit dotace znamená jediné - musí to dočasně podržet stát. Jinak se to sesype.

Krávy ani prasata to určitě nechápou a zapálit úrodu na polích také nejde.I když by se lehce mnoho žhářů našlo.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=715644

To je pěkná hloupost. Můj dědeček, než mu komunisté sebrali statek, hospodařil bez dotací. Jako všichni rolníci. Jak dotace fungují je vidět u zrušených dotací na cukru , po zrušení dotací a otevření se evropského trhu jiným zemím zlevnil. Víte, zkuste si něco zjistit o dotacích do zemědělství a zjistíte, že největší dotace jdou pro ty, kteří neobdělávají půdu, snižují stav hovězího dobytka, hlavně krav a pro ty, kteří pěstují řepku na biopaliva, místo aby se pěstovalo něco rozumného jako například obilí anebo brambory, aby se rozšířili plochy o pastviny pro krávy.

7 0
možnosti
Foto

Pokud někdo dotace nedostane a druhý ano, tak ten první je zralý na likvidaci. Bez dotací by to šlo, jenomže to by musela EU zakázat. Stouply by ceny výstupů a místo EU či států by to zaplatil konečný uživatel. Byl bych pro všemi deseti.

3 0
možnosti
VH

To ty nesmysly píšete s cílem zmást čtenáře? Nebo jim skutečně věříte? Nevím, která z těchto možností by byla horší výpovědí o Vás..

Je samozřejmě pravda, že zemědělci pobírají nárokové dotace (na půdu, na jalovici či na co, ...). Že na tyto dotace má nárok každý zemědělský podnik (splní-li podmínky nakládání s půdou či se zvířetem) je nepochybné. Nezpochybňuje to ani zpráva EK.

Pak ještě existují dotace nenárokové z různých dotačních programů. A ty jsou přidělovány individuálně. (Nebo snad máte dojem, že na 10 ha půdy je nárok na miliónek na výrobu chleba?) A právě tyto jsou komisí napadeny. Při jejich nevyplácení nepojdou hlady ani krávy, ani vepři, ba dokonce ani pan Babiš s rodinou.

Ovšem, pokud obdivujete ty, kteří jsou geniální ve schopnosti obejít zákony, kašlat na zákony, lhát, vymýt mozky nemyslícím, pak ovšem je geniální i šestý odstavec Vašeho blogu. Zejména ta perspektiva lidem!!! Zřejmě by bez pana Babiše nikdo pole neobdělávat (lid by byl nezaměstnán), nikdo úrodu nezpracoval. A už vůbec žádný malý podnikatel by neuměl 50 miliónů využít k rozjetí výroby, živící desítky lidí a nejspíš i schopných konkurence v zahraničí. To dokáže jen Babišova genialita.

Takový nesmysl, že Babiš nic neřídí by neřekl ani ten nejhloupější politik. Vy ovšem můžete.

A už jen na okraj: všichni politici jsou neschopní? Pan Babiš není politikem? Čím tedy je (když už není podnikatelem)?

6 2
možnosti
SN

:-)......Pane Kavko, na mnoha věcech se shodneme, ale proč mají sedláci původní EU o 50 % větší dotace, než sedláci přistoupivší později? Můžeme jim konkurovat? Poláci dotují zemědělce ještě z vlastního rozpočtu.

Poslední.....cukrovar postavený v Hrochově Týnci se musel jako nový za dva roky zbourat. Tak EU přeje našim zemědělcům !

1 1
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........