Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumný přístup. Dnes je třeba občas zabrousit na internet, aby člověk zjisti co to tam ten speialista má za titul nedávno jsme zjistili coje to např. LIS, spodivem je to taky uznávaný titul a to nemluvím o různých MBA, který se získávají na základě zkoušek po internetu. Ze vzdělávání se stal kšeft, kdy poptávka určuje nabídku. Dokud bude požadavkem titul a né znalost tak to jinak nebude. Vzpomínám na policistu, který vykonával funkci bez titulu. Na tomto základě mu měli být odebrány výsluhové náležitosti, proč  vždyť podle všeho vykonával službu dobře, byl několikrát odměněn? Není to v tom případě o tom, že to není o titulu jako spíš o znalostech a píli. Zrovna tak nedávno jsem se dověděl, že titul Ing. nelze získat za 4 roky, ale nejdříve po 3 musí být Bc a teprve po dalších 2 letech Ing. není to trochu zbytečné, asi né zaměstná se víc profesorů.

1 1
možnosti
BM

Na gymnáziích se odjakživa tituloval vyučující jako "profesor". Je to od slova "profese" neboť býval odborníkem ve svém oboru. Proto nevidím v tom nic špatného, když středoškolský pedagog je takto titulován.

Co se týče různých akademických titulů, tak rovněž vychází z tradice a zvyklostí. A přidává tomu vážnost a důstojnost. Tak proč bychom to měli rušit.

To jenom náš velevážený pan prezident všechny zvyklosti považuje za id...ké!!!

2 1
možnosti
RC

nebude to tim, ze je pouchy inzenyr z nejtezsiho prazskeho gymplu?

1 0
možnosti
JS

J90o18s15e93f 28S51u82k

6. 5. 2015 12:43

Úplně by stačilo, kdyby jste se v článku alespoň pokusil odpvědět na otázku, kterou si sám v úvodu kladete..Zdá se, že se p.Zeman snaží naplnit očekávání své voličké základny - "..aspoň bude sranda..".. A hraje si tak, že si dělá co chce bez ohledu na jakákoliv pravidla..To ale zcela jistě vůbec není to, co naše země potřebuje..Takže tímto děkuji akademické obci za to, že na dodržování pravidel trvá..

4 0
možnosti
RC

V zivote jsem neslysel na zakladce rikat nekomu pane profesore.

A mozna nevite, ale rada nasich profesoru ma svetove jmeno ve svem oboru. A velka cast z nich si z toho titulu nic moc nedela. Ano prinasi jim lepsi plat, lepsi podminky pro praci, ale casto je k ziskani profesury primeje jejich domovske pracoviste.

A z hlediska naseho vysokoskolskeho zakona profesory potrebujeme, protoze akreditovany obor musi profesor zastit. A to mluvim i o renomovanych skolach. Dalsim duvodem muze byt take ziskavani grantu. Tym je vzdy v lepsi pozici, pokud je jeho soucasti velmi zkuseny odbornik, takze i ty tituly pri ziskavani grantu hraji nejakou roli.

3 0
možnosti
BD

Já si nějak nemohu vybavit, jak jsme titulovali učitele ani na Střední škole.Mezi studenty samozřejmě přezdívkou A všechna pravidla, která popisujete, jsme si vymysleli sami respektive ti profesoři a docenti. Takové oslovení pane učiteli a jméno by na Střední škole stačilo a na Vysoké bych zavedl nějaké jiná pravidla na Státních a soukromých školách. Na těch soukromých ať si hrají libovolnou  hru.Když je to baví ?

0 1
možnosti
Foto

;-DR^ Co Čech, to akademik;-) Nejvíce pak profesorů. A la prof. ,,Poležajev" klávesový:-P

1 1
možnosti
MD

'Strizlivy' a rozumny pristup.

7 3
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........