Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Má privátní zdravotnictví obecně nějaký vyšší smysl ?

Určité skupiny investorů tvrdí pořád nesmyslné a nepodložené poučky o tom, že stát je ten nejhorší investor i provozovatel.Stát jsou přeci jen lidé.To platí jen z toho pohledu,že se krade ze státního jednodušeji než z privátního.

Nyní probíhá další akce finanční skupiny Penta, která se tváří jako kdyby měla tiskárničku na peníze a může si vše dovolit. Tady to popisuje jeden z ředitelů Penty

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/nemocnice-budoucnosti-komfort-min-lidi-zadne-papiry-a-umela-inteligence-34594

Ono to bude více vycházet z jejich finanční analýzy, že když se i v současných veřejných Krajských nemocnicích daří zajišťovat lékařskou péči, i když se současně a nehospodárně schvalují ceny léků i zdravotnického zařízení pomoci rafinovaných korupčních struktur. Předpokládají, že organizačními změnami se i tato značná vada projeví na tvorbě zisku i když se vykazovaná úroveň privatizovaných nemocnic zlepší. Pořád jde o ten automatický penězovod z povinně vybíraného zdravotního pojištění, které se neustále navyšuje. A logicky peníze investované do fixního kapitálu za současných podmínek se musí následně projevit jako nárust zisku. To je velmi jednoduchá násobilka.

Samozřejmě posuzovat zdravotní péči z pohledu konkurenčního prostředí je hloupost pro neználky a je to jen manipulace s veřejným míněním.

Jestliže se podaří implementovat umělou inteligenci do řídících a provozních procesů kdekoliv, tak je v zájmu státu tyto mimořádné úspory inkasovat pro potřeby celé společnosti. To dělat nemůže libovolná privátní společnost,protože to jde proti smyslu veškerého privátního podnikání.

Těžko říkat,že jde o podvod. Jde jen o využití stávající systému, který se pořád buduje na principu jakéhosi teoretického udržitelného růstu i když si pod pojmem růst můžeme představit libovolné    záležitosti.

Budoucí společnost musí pracovat na jiných principech. Použití umělé inteligence vyloučí chyby v rozhodovacím procesu,které tvoří nekvalifikovanost řízení. Stejně tak dnešní rozhodovací pravomoc vlády či parlamentu je ryze dána osobní angažovaností jednotlivců. Všechny problémy v právním řádu vznikají vědomou či nevědomou manipulací pomocí korupčních struktur.

Stačí se podívat na dnešní přetřásané kauzy kdekoliv.Kdyby fungoval zpětný kontrolní systém ( a ten je součástí umělé inteligence), tak nemohou vůbec žádné závady nastat.Kausa Čapí hnízdo je školní případ nejen korupce, ale i nekompetetnosti celého dotačního procesu. A vlastně nikdo nic neukradl !

Očekávané budoucí změny tak zásadně změní rozhodovací procesy,že si jejich důsledky ani nedokážeme plně uvědomit. S tím přijdou i tlaky na mezinárodní výměnu zkušeností a ve zdravotnictví jsou k tomu vytvářeny již předpoklady nyní. Samozřejmě tlak výrobců léků a zdravotnického vybavení vše značně zkresluje na úkor čehokoliv.  Když v naší malinké zemičce připustíme individuální tvorbu konečných cen v jednotlivých lékárnách či u jednotlivých výkonů, a to včetně stomatologických, tak nějaké úhradové vyhlášky to určitě nezachrání.

Pořád je ostrá tužka v dotačním procesu ten nejlepší nástroj na tvorbu zisku kdekoliv. Přidělování či proplácení čehokoliv ve zdravotnictví je stejný proces dotační politiky jako kdekoliv jinde. Dotují se z celospolečenských zdrojů soukromé aktivity. To je snad dost pochopitelné. Je to skoro stejné jako v zemědělství. Jen to nejsou dotace z EU.

Česky řečeno,kdo má hůř vybavené pracoviště,tak má dnes vyšší zisk !

Vracet se o desítky let zpátky k pokladničnímu pojištění není správný směr. V USA to vědí a budou mít obrovskou práci s napravením současných chyb.

V Evropě máme více šancí na zlepšení,ale privatizací zdravotnictví se nikam dál neposuneme. Jakási kategorizace obyvatelstva podle výše rezervních příjmů neodpovídá již zamýšlené úrovni nové společnosti i když tady máme pořád v živé paměti úroveň čehokoliv před rokem 1989.

Tenkrát se hlásalo,že jsme si všichni rovni ( a mnozí byli tak nějak rovnější). Budoucí společnost bude vycházet z toho,že je mnoho oborů lidské činnosti, které musí být řízeny z ohledu na většinu a ta menšina nemůže být rozhodujícím příjemcem čehokoliv.

To bude platit nejen ve zdravotnictví,ale i v sociální oblasti, školství a třeba i využívání a spotřebě energie a vody.

Určitě se jednoho dne neprobudíme do nového dne a vše bude vyřešeno. Ale nové technologie,umělá inteligence a nové objevy v získávání a užití energie cosi určitě změní. A bude to dost úžasný a rychlý proces. Vše směřuje k  určitému zlepšování psychické stránky lidské společnosti. To je mnohem důležitější než nějaké dnešní vyzdvihování pochybné zásluhovosti jednotlivců, která k duševnímu zdraví nepřispívá.

Těžko uvádět nějaká období či data změn.

Ale jsou nevyhnutelná a jistě  vše následně bude v budoucím období fungovat líp !!

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 14.8.2017 13:26 | karma článku: 12,34 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

v roce 1962 jsem začal studovat Střední školu. Nikdo nás nenutil do žádného ČSM a o nějakých komunistických buňkách jsme nevěděli. Měli jsme určitou malou samosprávu,a mnohé se nám líbilo.Někteří studenti milovali USA.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86 | Přečteno: 876x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Obama a Putin - a jejich zásluhy o mír na světě.

Bohužel nemám podrobné informace ani o zásluhách prozidenta Obamy a ani o zásluhách prezidenta Putina. Zásluhy prezidenta Číny jsou dokonce úplně mimo zájem světa. Mnohým i u nás je to naopak úplně jasné a vykřikují to do světa.

26.10.2022 v 9:21 | Karma: 16,70 | Přečteno: 336x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Bezradnost ve vedení EU. Revoluce v počátcích. Existuje vůbec nějaké vedení ?

Sice tu nemáme ještě Evropský federativní stát, ale blížíme se tam zcela jistě. U nás mnoho lidí špatně chápe, že nemáme již možnost vytvářet vlastní revoluci podle svých představ. Jsme mrňavý státeček bez významu .

25.10.2022 v 12:44 | Karma: 21,23 | Přečteno: 524x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Je vám již zima ? Svetr určitě nepomůže .

Když nám politici radí zvýšit počet svetrů, abychom potrestali Putina, tak neví, co vůbec říkají. Vše je v našich končinách mnohem složitější. Putin mnoho lidí vůbec nezajímá. Mají své starosti.

20.10.2022 v 9:24 | Karma: 28,27 | Přečteno: 735x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Tančíme, že sousedovi chcípá koza. A strach se objevuje všude.

Když někdo říká, že nemá strach, tak mu nevěřím. Lidé mají strach a někteří si namlouvají, že oni jsou ti vyvolení, kterých se to netýká. Lidé se vzájemně okrádají a tváří se, že to je jejich práce a životní poslání.

16.10.2022 v 10:57 | Karma: 23,07 | Přečteno: 563x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16,  aktualizováno 

Přímý přenos Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  8:47

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Nebojíme se, tahák nepotřebujeme. Maturanti vyrazili na písemky z češtiny

3. května 2024  8:24

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Česko se v žebříčku svobody tisku propadlo o tři příčky, Slovensko ještě víc

3. května 2024  8:11

Česko si v žebříčku svobody tisku oproti loňsku pohoršilo o tři pozice, je sedmnácté. Pořadí vydává...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........