Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Má privátní zdravotnictví obecně nějaký vyšší smysl ?

Určité skupiny investorů tvrdí pořád nesmyslné a nepodložené poučky o tom, že stát je ten nejhorší investor i provozovatel.Stát jsou přeci jen lidé.To platí jen z toho pohledu,že se krade ze státního jednodušeji než z privátního.

Nyní probíhá další akce finanční skupiny Penta, která se tváří jako kdyby měla tiskárničku na peníze a může si vše dovolit. Tady to popisuje jeden z ředitelů Penty

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/nemocnice-budoucnosti-komfort-min-lidi-zadne-papiry-a-umela-inteligence-34594

Ono to bude více vycházet z jejich finanční analýzy, že když se i v současných veřejných Krajských nemocnicích daří zajišťovat lékařskou péči, i když se současně a nehospodárně schvalují ceny léků i zdravotnického zařízení pomoci rafinovaných korupčních struktur. Předpokládají, že organizačními změnami se i tato značná vada projeví na tvorbě zisku i když se vykazovaná úroveň privatizovaných nemocnic zlepší. Pořád jde o ten automatický penězovod z povinně vybíraného zdravotního pojištění, které se neustále navyšuje. A logicky peníze investované do fixního kapitálu za současných podmínek se musí následně projevit jako nárust zisku. To je velmi jednoduchá násobilka.

Samozřejmě posuzovat zdravotní péči z pohledu konkurenčního prostředí je hloupost pro neználky a je to jen manipulace s veřejným míněním.

Jestliže se podaří implementovat umělou inteligenci do řídících a provozních procesů kdekoliv, tak je v zájmu státu tyto mimořádné úspory inkasovat pro potřeby celé společnosti. To dělat nemůže libovolná privátní společnost,protože to jde proti smyslu veškerého privátního podnikání.

Těžko říkat,že jde o podvod. Jde jen o využití stávající systému, který se pořád buduje na principu jakéhosi teoretického udržitelného růstu i když si pod pojmem růst můžeme představit libovolné    záležitosti.

Budoucí společnost musí pracovat na jiných principech. Použití umělé inteligence vyloučí chyby v rozhodovacím procesu,které tvoří nekvalifikovanost řízení. Stejně tak dnešní rozhodovací pravomoc vlády či parlamentu je ryze dána osobní angažovaností jednotlivců. Všechny problémy v právním řádu vznikají vědomou či nevědomou manipulací pomocí korupčních struktur.

Stačí se podívat na dnešní přetřásané kauzy kdekoliv.Kdyby fungoval zpětný kontrolní systém ( a ten je součástí umělé inteligence), tak nemohou vůbec žádné závady nastat.Kausa Čapí hnízdo je školní případ nejen korupce, ale i nekompetetnosti celého dotačního procesu. A vlastně nikdo nic neukradl !

Očekávané budoucí změny tak zásadně změní rozhodovací procesy,že si jejich důsledky ani nedokážeme plně uvědomit. S tím přijdou i tlaky na mezinárodní výměnu zkušeností a ve zdravotnictví jsou k tomu vytvářeny již předpoklady nyní. Samozřejmě tlak výrobců léků a zdravotnického vybavení vše značně zkresluje na úkor čehokoliv.  Když v naší malinké zemičce připustíme individuální tvorbu konečných cen v jednotlivých lékárnách či u jednotlivých výkonů, a to včetně stomatologických, tak nějaké úhradové vyhlášky to určitě nezachrání.

Pořád je ostrá tužka v dotačním procesu ten nejlepší nástroj na tvorbu zisku kdekoliv. Přidělování či proplácení čehokoliv ve zdravotnictví je stejný proces dotační politiky jako kdekoliv jinde. Dotují se z celospolečenských zdrojů soukromé aktivity. To je snad dost pochopitelné. Je to skoro stejné jako v zemědělství. Jen to nejsou dotace z EU.

Česky řečeno,kdo má hůř vybavené pracoviště,tak má dnes vyšší zisk !

Vracet se o desítky let zpátky k pokladničnímu pojištění není správný směr. V USA to vědí a budou mít obrovskou práci s napravením současných chyb.

V Evropě máme více šancí na zlepšení,ale privatizací zdravotnictví se nikam dál neposuneme. Jakási kategorizace obyvatelstva podle výše rezervních příjmů neodpovídá již zamýšlené úrovni nové společnosti i když tady máme pořád v živé paměti úroveň čehokoliv před rokem 1989.

Tenkrát se hlásalo,že jsme si všichni rovni ( a mnozí byli tak nějak rovnější). Budoucí společnost bude vycházet z toho,že je mnoho oborů lidské činnosti, které musí být řízeny z ohledu na většinu a ta menšina nemůže být rozhodujícím příjemcem čehokoliv.

To bude platit nejen ve zdravotnictví,ale i v sociální oblasti, školství a třeba i využívání a spotřebě energie a vody.

Určitě se jednoho dne neprobudíme do nového dne a vše bude vyřešeno. Ale nové technologie,umělá inteligence a nové objevy v získávání a užití energie cosi určitě změní. A bude to dost úžasný a rychlý proces. Vše směřuje k  určitému zlepšování psychické stránky lidské společnosti. To je mnohem důležitější než nějaké dnešní vyzdvihování pochybné zásluhovosti jednotlivců, která k duševnímu zdraví nepřispívá.

Těžko uvádět nějaká období či data změn.

Ale jsou nevyhnutelná a jistě  vše následně bude v budoucím období fungovat líp !!

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 14.8.2017 13:26 | karma článku: 12,34 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Dnes o zakazování informací na NETu. A nejen u nás.

V některých zemích jsou již dále než my. Trochu zakazují,ale hlavně nabízejí alternativní informace.Tak to funguje v Číně a prý to připravují i v Rusku. Asi to bude i jinde , ale nemám správné infomace.YOU TUBE se pomalu omezuje .

1.12.2022 v 10:11 | Karma: 23,17 | Přečteno: 646x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Tak již máme, co jsme chtěli ? Znáte lepší heslo ?

Dnes nemáme Státní svátek, neb se o to nikdo nezasloužil. Někdo si myslí, že ano. Někdo je o mnohém přesvědčen. Někdo si na podiu vylévá své city. Jistě výborná snaha. Každý nemůže stát v zimě na Václaváku. Tak tady je ukázka

17.11.2022 v 19:09 | Karma: 9,82 | Přečteno: 386x | Diskuse| Miniblogy

Bedřich Dvořák

Koho budeme vůbec volit ? Panoptikum vítězů a očekávání.

Prý máme 21 zájemců o místo prezidenta. A prý 9 z nich nesplnilo nějaká kriteria. Kdo nám tam vlastně zbyl a proč ? To se z nějakých důvodů tají. V čele je asi Andrej Babiš a jedině tohoto kanditáta bral vázně i prezident Klaus.

12.11.2022 v 22:12 | Karma: 23,59 | Přečteno: 626x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Zdražíme televizi nebo nezdražíme ? Náhled do světa naším pohledem

Tady se hádáme, jak a co zdražit. Na Slovensku to bude asi podobné. Slovák Pavel Dvořák na to šel jinou cestou.Žije v Číně a posílá reportáže. Je to pohled našince na jiný svět. To je budoucnost a vůbec si to nedokážeme představit.

8.11.2022 v 5:31 | Karma: 4,74 | Přečteno: 222x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

A zase jsme slavně zvítězili! Tentokrát na Ukrajině.

Vláda Petra Fialy se vypravila na pár hodin do Kyjeva vlakem, a to dokonce bez ohledu na různou šíři kolejí.Asi šlo o nějaký speciál,podléhající utajení. A TO JE JISTĚ DOBŘE. Co tam vlastně domlouvali je také předmětem utajení.

2.11.2022 v 7:24 | Karma: 35,51 | Přečteno: 1228x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36,  aktualizováno  12:57

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 12:55

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Hory jsou poprvé bez souvislého sněhu, hlásí meteorologové. Zůstaly jen zbytky

3. května 2024  12:51

Čtvrtek byl podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) prvním letošním dnem, kdy nikde na...

Ukrajina může použít naše zbraně v Rusku, říká Británie. Eskalace, reaguje Kreml

3. května 2024  10:26,  aktualizováno  12:41

Ukrajina může použít britské zbraně k úderům na ruském území. Během návštěvy Kyjeva to oznámil...

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........