Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R11a40d60e44k 48J79a58r40o30š

24. 7. 2018 20:26

Jan Hrušínský je chytrej chlap a marketing svého divadla dělal vždy perfektně. Třebas s iDNES měl druhdy barterovou smlouvu, kdy za reklamu na iDNES poskytoval volné vstupenky na svá představení - byly tenkrát mezi cenami, které se daly získat za "íčka". Sám jsem to 2x využil :-)

Vůbec nepochybuji, že ten rozhovor a článek na Seznamu udělal s prvořadým cílem upozornit mediálně na své divadlo a jeho současný sponzorský problém. Tipuji, že tak do měsíce se mu noví zájemci sami ozvou a divadlo pojede dál.

Zaplaťpánbůh, protože ta jeho představení jsou opravdu naše současná divadelní špička.

0 3
možnosti

Chtěl jsem se to dovědět přímo od Hrušínského:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kritizoval-zemana-hlavni-sponzor-opustil-jeho-divadlo-je-tu-hluboka-krize-svoboda-je-ohrozena-rika-hrusinsky-52511?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

Nebylo mi to umožněno. Nešlo to stáhnout do PC. Může mi někdo poradit, jak tento rozhovor získám in natura? Už mne jal strach, že je tu skutečně konec svobody slova. To snad né! Děkuji předem za vaší radu.

0 0
možnosti
SB

Vy se konce svobody slova bát nemusíte.

Směřuje to přesně k té totalitě, kterou vy vidíte jako demokracii. Až ta totalita nastane, tak vy budete nadále říkat své názory a ještě vám bude tleskáno.

1 1
možnosti
Foto

Myslím si, že byste si měl ten rozhovor ještě jednou poslechnout.

Divadlo na Jezerce nepobírá státní dotace a nepožaduje peníze od sponzora, potažmo z Číny. Pan Hrušínský pouze vnímá negativně skutečnost, že jeho politické názory měly patrně vliv na ukončení sponzorské smlouvy, která nemá být něčím takovým zatížena. Divadlo dělá firmě reklamu a firma ho dotuje, protože tento typ divadla se bez podpory neobejde.

Tato skutečnost je vnímána v kontextu podobných náhlých ukončení spolupráce.

Za všechny třeba karlovarský festival a ČEZ. Není potřeba moc velké fantazie k tomu si domyslet příčiny a důsledky.

Pokud podobné věci někdo vnímá jako plíživý nástup nové totality přijde mi spíše než hloupý jako prozíravý... a opačně

9 2
možnosti
SB

Já spíše vnímám snahu o nástup nové plíživé totality havlistů a kavárníků, ale naštěstí vám to zatím nevychází.

3 6
možnosti
Foto

Pan Hrušínský se hrubě mýlí. Až dnes, vysvobozen od dožadování se dotací a sponzorských darů, je konečně svoboden.

9 1
možnosti
PV

Se divim, ze nekoho zajimaji nazory nejake socky, co si neumi vydelat na zivobyti svyma rukama nebo hlavou a potrebuje sponzora pro svuj zivot. Jo, komunisticky se nechat dotovat a kapitalisticky si zit, to je umeni :-/.

5 2
možnosti
SB

V tomto článku pan Hrušínský dokonce říká, že je ohrožena svoboda slova:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kritizoval-zemana-hlavni-sponzor-opustil-jeho-divadlo-je-tu-hluboka-krize-svoboda-je-ohrozena-rika-hrusinsky-52511?dop-ab-variant=3&seq-no=3&source=hp

Takhle si prostě pražská kavárna představuje svobodu obecně:

Ona (ta kavárna) má právo říkat si, co chce (což bezesporu má a nikdo to nezpochybňuje), ale druhá strana podle míněné té kavárny nemá žádná práva. Nemá právo ani říci, že odstupuje od sponzorování.

Normální člověk ví, že má ta a ta práva, ale druhá strana má právo se podle toho zařídit. Já nemohu hypotetickému Bohoušovi zakázat nadměrné pití alkoholu, protože on propíjí své peníze a nikoli moje. Ale mohu říci, že s ním už nebudu chodit na každoměsíční pokec u piva, kde já vypiji jedno nebo dvě piva za večer, avšak on se namaže jak dělo a mně je to nepříjemné.

A stejně tak je to i tady. Pan Hrušínský má právo na veřejné zastávání svých postojů, ale jeho sponzor má právo říci, že on to financovat nebude.

A pan Hrušínský se najednou cítí ukřivděný.

Pražská kavárna si asi myslí, že ona je nad zákony a že práva má jen ona a ostatní mají jen povinnosti. Jak je možné, že sponzor si dovoluje rozhodovat o tom, na co dá peníze a na co už ne? O penězích sponzora by přeci měla rozhodovat kavárna!

17 2
možnosti
Foto

J80a26k71u50b 38R11o29t89h

24. 7. 2018 9:28

Je to skutečně hrůza. Opravdu vám nezávidím. Ve vaší zemi to musí být hrozné. Víte co? Raději přijeďte k nám do České republiky. Tady se žije opravdu fajn. Až na pár zarputilých mrmlalů, ale těch si moc nevšímáme, a když ano, tak pro obveselení. Tak si jich taky nevšímejte a bude vám dobře. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

H78a57n43a 36V88l28k35o59v63á

24. 7. 2018 10:41

Tak nevím...ono to jaksi vypadá že v tomto konkrétním případě je mrmlalem pan Hrušínský, že....;-)

Je zábavné sledovat tohle pozérství ke kterému se přidají neomylně vždycky stejní lidé co moc nepřemýšlejí o obsahu sdělení....

2 0
možnosti
Foto

Každé přijímání peněz darem - sponzorství, granty atd. je vždy doprovázeno závislostí. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej je trefné přísloví.

8 0
možnosti
JC

Chyba!

"Proletáři všech zemí, vyližte si ...!

6 0
možnosti