Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chápeme politiku v USA ?

Státní dluh USA dosáhl za posledních 70 let svého maxima. Těžko uvažovat,že to nemá hlubší smysl.Nevěřím,že v USA nerozumějí ekonomice úplně stejně, jako naši opoziční politikové

Během vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa se státní dluh USA zvýšil o dva biliony dolarů a dosáhl tak za posledních 70 let svého maxima. Informovala o tom televizní stanice CNN.

Na konci roku 2018 činil státní dluh USA 21,974 bilionů dolarů. Když Donald Trump na začátku roku 2017 nastoupil do úřadu, byl dluh o více než dva biliony menší. Rozpočtový úřad Kongresu USA odhaduje, že státní dluh představuje asi 78 % HDP země, což je ta nejvyšší hodnota od roku 1950.

Nikdo sice neví,co se bude dít, ale výše dluhu do roku 2028 má dosáhnout až 96 % HDP. Jeho velká část vznikne kvůli rekordní nízké sazbě daně z příjmů právnických osob, která se sníží na 20 %.

Vše je založeno na prosté důvěře celého světa,že se USA z problémů dostanou. Ale musí se zásadně změnit hospodářský systém.Na rozdíl od keců politiků nikdo nechce nějaká hospodářská dramata v USA.

Řeči o nějakém projídání státního rozpočtu by již naši Fialové měli nahradit odbornými závěry a porovnáním vývoje ve světě. Po letech se i konzervativní úvahy Václava Klause míjí účinkem.Každý vystudovaný ekonom musí situaci vidět poměrně jasně. Zákonitě musí nastat změna.

Nastává prostě jiná doba a nějaké hospodářské výsledky nějakého státu se musí hodnotit z pohledu budoucnosti.Zkrachovat může maximálně nějaká oddělená ekonomika a i to má jen spekulativní charakter.

Kevin Hassett, předseda Rady ekonomických poradců Bílého domu, uvedl, že Trump je růstem státního dluhu velmi znepokojen. A údajně prezident požadoval, aby každé ministerstvo snížilo svůj rozpočet o 5 %. To je sice vůči voličům hezké gesto,ale nic to neřeší.

Splatit takový dluh prostě nelze. A náhradní řešení národohospodáři buď nemají a nebo ho tají před veřejností.

Chaos v bankovním systému je horší než válka. V malém jsme si to užili i tady pro roce 1990.

V roce 2016 Trump slíbil, že se státního dluhu zbaví během osmi let. Výše dluhu skutečně začala počátkem roku 2017 klesat, ale následně začala kvůli změnám v daňové legislativě znovu růst.

Když se plánuje inflace jako podpora hospodářského růstu,tak to prostě  současnými prostředky nelze řešit. I na naše poměry fantastická finanční ztráta České Národní banky se také nějak přehlíží a komentuji se plánované schodky státního účtu. A ta ztráta je mnohem vyšší a také ji nelze nijak splatit. Lze na vše jen zapomenout. A nic se neděje. Účtované dluhopisy byly kupovány výhradně spekulativně a souvisí to s vývojem pokynů MMF a plánů  z Bruselu.

Na druhou stranu nějaký útěk z EU neřeší vůbec nic.

Ani Brexit nic neřeší a je to dnes jen takové plácnutí do tiché vody.

Doba ještě nedozrála k nějakému revolučnímu řešení a vyprávějí se nesmyslné válečné pohádky s cílem zachování vojenského rozpočtu,který je vlastně nařízen zvenčí.

Je nutno zachovat klid a využívat současnosti.Jsme funkční pouze v propojení ekonomik Německa a dalších států. Čínu nezastavíme žádným administrativním opatřením. USA se stáhnou a budou problémy řešit vlastní politikou. Zajímavý vývoj je v Rusku a možná je i inspirativní. Rusko není SSSR !

Ale propojování ekonomik začne asi právě na území bývalého SSSR. Zcela z pragmatických důvodů,protože nějaké dárky ze "západu" již nebudou. Maximálně bude pokračovat čištění vojenských skladů, kde je vojenský nepotřebný materiál. U nás asi máme již dost vyčištěno.

Tady nám ještě pár roků vydrží automobilový Boom,ale Čína již je dál. Stejně jako jsou veškeré elektronické přístroje z Číny dnes,budou v budoucnosti i automobily. Motorky zde již jsou skoro výhradně čínské a japonské.

Kritici nářadí musí přestat kupovat profesionální výrobky ze zdejších supermarketů. Stát,který je největším výrobcem skoro všeho, má jistě i nářadí na světové úrovni k dispozici.

Ve výrobě plastických hmot ,barev a nátěrů je Čína také vepředu. Osvětlovací technika již není skutečně vyráběna jinde. Komponenty jsou z Číny. Stejně tak solární panely. Výroba v USA prakticky nezačala a vše skončilo na základě vysokých výrobních nákladů..

Jak zvládnou v Číně budoucí vývoj celé společnosti moc nechápeme. Třeba to je také správná cesta. Zatím se jen divíme a nechápeme.Ještě,že se tam nějaký výrobce podívá třeba s prezidentem Zemanem. Lze tam nalézat úspory i nová řešení.

Vše se dá změnit jedině zavedením nového světového hospodářského systému,kde globalizace již nebude vnímána jako něco hrozného.

Nemám rád používané heslo - " Lépe již bylo "

Musí být líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 4.1.2019 10:45 | karma článku: 19,56 | přečteno: 690x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Putin a Satanismus. Primitivní cesta do hlubin Duše človíčka.

Dnes vrcholí období rusofobie .Vše ruské je zosobněním zla a musíme vše zakázat. Dnes již prakticky nežijí lidé, kteří pamatují dobu, kdy na každém radiopřijímači musela být cedulka o nebezpečností zahraničního vysílání.

14.10.2022 v 9:39 | Karma: 26,56 | Přečteno: 608x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Diskutování,jako základní podmínka jakékoliv spolupráce.

Každý den vidíme neschopnost lidí diskutovat. Nikdo nechce vidět rozpor s přírodními zákony a sklouzává do agresivity či apatie. Na tom je založeno i použití živé síly v probíhajících válkách. Umírá se za ideologii budoucnosti.

10.10.2022 v 10:17 | Karma: 9,77 | Přečteno: 252x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Kdo vydělá nejvíce na válce na Ukrajině ?

Samozřejmě je nesmyslem zabíjení mladých Rusů a Ukrajinců v jejich údělu. Dnes i mnoha Poláků, Britů a asi i Čechů a Slováků. K čemu je to dobré, když jde pouze i získání vlivu a peněz na úkor jiných. Míru to rozhodně neprospěje.

9.10.2022 v 10:47 | Karma: 28,94 | Přečteno: 897x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lež a pravda kandidátů na prezidenta ČR.

Žijeme v divné době. Všichni kandidáti, kteří chtějí být prezidentem začínají lhát ve velkém. Někteří hůř a někteří lépe. Je rozdíl mezi generálem v záloze a úspěšným podnikatelem. Redaktoři při rozhovorech každého tlačí do kouta.

8.10.2022 v 6:16 | Karma: 13,23 | Přečteno: 390x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Co je vlastně ta naše demokracie ?

Nalháváme si nějaké bludy do svého podvědomí ? Katolicismus, židokřesťanství, islám, židovství, šivaismus, všechny politické strany, fašismus, komunismus, demokracie, ale také i věda. To všechno jsou uměle vytvořené systémy víry,

3.10.2022 v 11:03 | Karma: 16,17 | Přečteno: 312x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........