Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

já nenadávám,  jen konstatuji.Důchod by měl být vy výši 60% průměrné mzdy což je  cca 13000 a to nemá skoro nikdo. Co dodat ?

0 0
možnosti
VH

"Důchod by měl být .....". Z čeho to plyne?

60 % z průměrné mzdy je skoro 15 tisíc.  To bude mít většina lidí vyšší důchod, než byla jejich čistá mzda? (15 tisíc čistého má jednotlivec v případě hrubé mzdy cca 19 tisíc - všichni, kdo brali méně budou mít důchod vyšší. Ostatně i v případě Vašich 13 tisíc důchodu budou mít důchod vyšší, než čistou mzdu všichni, kdo měli hrubý plat 16 tisíc a nižší.)

0 0
možnosti
VH

A ještě malý dotaz. Proč seniorpas pro celou EU. Copak ti ubozí senioři, z nichž "podstatná většina žije na úrovni životního minima" mohou někam jezdit? Kde na to berou?

2 0
možnosti
VH

Můžete popsat "hyenizmus společnosti", kvůli kterému se důchodci dostanou do insolvence?

1 0
možnosti
VH

PS: Děkuji za odkaz.  Těch, kteří mají exekuci jsou 3 % všech starobních důchodců. Pro ty tři procenta je to jistě zlé. Ale tři procenta nejsou zas tak moc (a to nevím, kolik jich problém vleče z předchozí doby).  Kolik hlupáků   o p a k o v a n ě    koupí zboží, které nepotřebuje. Kolik milujících rodičů si půjčí, aby pomohli splatit nesplatitelné dluhy dětí? A kolik, aby si dětičky mohli koupit auto či konečně pořídit pořádnou dovolenou?

   Až toto bude vědět, dělejte rozbor exekucí důchodců (nebo konec-konců celé společnosti).

2 0
možnosti
VH

Jak vysoké je podle Vás "životní minimum" (případně i pro jednotlivce a pro pár). Jak vysoký je průměrný důchod (a jak vysoký je průměrný důchod + vdovský/vdovecký/).  Kolik lidí takové důchody pobírá?  A kolik je - podle Vás "naprostá většina"?    Obávám se, že jsou Vám fakta jedno, jen když můžete nadávat.

0 0
možnosti
BD

Dnes by měl být důchod pro dva minimálně 20 000 Kč a pro jednoho 15000 Kč. A to není na nějaké vyskakování !

0 0
možnosti
MK

Taky už jsem důchodce, nestěžuji si, dle meho nazoru si spousta dnesnich důchodců muze za svuj nízký duchod sama. A proc? Mraky důchodců se nechalo pred více jak 20 lety "hodit" do invalidky a dneska brečí. Přišla jsem v ramci zaměstnání do kontaktu se spoustou takových, kteří se chvastali, ze maji invalidku "na záda, na nohy", zatimco já makala a oni se valeli doma. Tak maji duchod,jaky si zaslouží.

0 1
možnosti
BD

zásluha za důchod je blbost. člověk je člověk a má svá práva.Vyprdněme se již na ty kapitalistické úvahy o zásluhovosti. Vše je jen pitomost.

0 0
možnosti
JF

J30a44n 90F78r49o80l11í66k

28. 1. 2015 18:22

Nepovažuji se za odpad. Nebyl jsem sice ředitelem jako autor, ale na důchod si neztěžuji, nepracuji a věnuji se vnoučatům. Slevy sice nepotřebuji, ale hloupý kdo dává hloupější kdo nebere. Dluhy nedělám a exekutory neznám. Nepotřebuji aby mě stát radil co nemám nakoupit a kde se nemám nechat podvést. Mě stačí vlastní rozum.

3 0
možnosti
Foto

Kde jste na to přišel, že důchodci jsou odpad ? Já to nikde nepozoruji. Důchodci mají slevu do lázní, do divadel, do kin. Ve městě mají slevu na MHD. RvRv

3 0
možnosti
BD

Tak tu máme asi ráj - jen já to nevidím ......

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........