Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

i.xon@klikni.cz

24. 12. 2007 9:27
Je to snutné.

Čím větší blábol , tím tomu lidé víc věří. Chce to používat logickou úvahu. Pak se mnoha projevům  ,,moudrých,, můžeme vysmát.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Martina

23. 12. 2007 20:47
pro opehon

Opehon, projděte si statistiky a porovnejte poruchy plodnosti východní versus západní blok v Evropě.

Ano PORUCHY PLODNOSTÍ jsou horší v té VÝCHODNÍ ČÁSTI, kde papírové přišly mnohem mnohem později --- takže jsou horší u těch generací, kde byly jen látkové a k tomu / jako hlavní faktor/ mnohem horší životní prostředí.

Nedejte na řečičky dílerů látkovek a používejte vlastní hlavu. A nebojte se všeho co vám díler namluví.

0 0
možnosti

opehon

23. 12. 2007 21:13
Re: pro opehon

milá Martino,dle mého dělám pro své dítě to nejlepší. Neposlouchám řeči dealerů,jen si dávám dohromady jedna a jedna.Bohužel,ještě neodrostla u nás jedna celá generace,která by mohla

dokázat,že to vliv nemá...Těm dětičkám je okolo 17 let-tudíž se ještě

nesnaží o reprodukci (mluvím o ČR ) Zkuste si v lékařské literatuře

zjistit vliv vyšší teploty  na varlata...

0 0
možnosti

Martina

23. 12. 2007 20:44
opehon lže

Opehon, ty reklamní blafy o poruše plodnosti jsou jen blafama.  Na čem vyrostla naše generace s poruchama plodnosti ?  Na látkových plenkách komplet.

Proč je má ? Protože děti odkládá na pozdě, to je hlavní problém --- papírové nijak s neplodností nesouvisí, je vidět že jste naletetěla reklamě dýlerů . předražených látkových...:-)

0 0
možnosti

Martina

23. 12. 2007 20:42
látkové již nikdy více

Zažila jsem si je a již nikdy více.

Navíc energeticky úspornější nejsou, spotřeba vody, energie a prášku - škoda mluvit.

Je to jen modní výstřelek,  ty předražené látkové s infantilními obrázky, díky, již nikdy více. S ekologií to nic společného nemá.

0 0
možnosti

Pavla

23. 12. 2007 22:33
Re: látkové již nikdy více

Je vidět, že máte zafixovány látkové pleny - bílé (či dokonce jste již došla k obrázkovým) bavlněné čtverce. I kdyby to byl módní výstřelek (o čemž pochybuji) - pak je to jeden z nejlepších výstřelků, jaký jsme tu kdy měli.

Taky vidno, že vám nic neříkají ekologické prací prášky, gely, mýdlové ořechy, mýdlový sliz apod. (opravdu vyperou i těžké skvrny!). A opravdu si naivně myslíte, že při výrobě jednorázovky se nespotřebuje žádná energie, žádná voda? A mohla bych se s vámi přít - je horší ekologické provinění minimálně zvýšená spotřeba vody a energie, nebo zatížení přírody tunami naprosto zbytečného biologicky nerozložitelného odpadu? Nejsem zarytá ekoložka, ale když vy tak, tak já taky. Navíc - argument pro mě největší - odmítám balit své dítě do chemie - nevěřím, že ten gel, který se do jednorázovek dává pro zvýšení savosti, se nedostane do kontaktu s dětskou pokožkou. Nevím, co v té plence je, odmítám dělat ze svého syna pokusného králíka.

0 0
možnosti

kilka

22. 12. 2007 22:32
nikto nevie 100% zaručiť...

..., že papierové plienky nerobia to, čo písala OPEHON, preto som rozhodne pre látkové plienky. Ja zo svojich dvojok robiť pokusné králiky nebudem.

0 0
možnosti

opehon

23. 12. 2007 15:40
Re: nikto nevie 100% zaručiť...

děkuji  a plně vás podporuji ve Vašem rozhodnutí...:-) Kéž je takovýchto osvícenějších maminek více.Hodně štěstí..

0 0
možnosti

opehon

22. 12. 2007 2:01
látkové pleny č.3

3-Zkrátka a dobře-je věcí volby každé matky do jakých plen oblékne své dítko,ale laskavě neodsuzujte ty maminky,které zvolily tuto cestu. Přála bych vám i vidět to,že miminka v látkových plenách netrpí a jsou to spokojená dítka. Netrpí ani pohybový vývoj-mé dítko je toho důkazem-v necelých 6ti měsících lezl a sedal si což by v případě opožděného vývoje bylo poněkud jinak.Budu velmi ráda,pokud „papírová většina“ bude tolerantnější k „látkové menšině“ a pokud zejména autorkou článku nebudou látkové pleny tímto způsobem hanobeny,neboť autorka nemá očividně dostatek zkušeností s látkovými plenami a dostatek informací,aby mohla objektivně posoudit jejich užívání v praxi…

0 0
možnosti
PP

Roumen

23. 12. 2007 13:02
Re: látkové pleny č.3

Dohodnuto...nekecejte nam do papirovych a my vam nebudem kecat do latkovych.

0 0
možnosti

opehon

22. 12. 2007 2:01
látkové pleny č.2

2-U plen je pro pokožku důležité,jak je odstraněn prací prášek což již většina dnešních praček dokáže.Ze zdravotního hlediska bych pouze uvedla jeden z faktů.který je pro mě prioritní- v jednorázové pleně je o 1-2°C vyšší teplota nežli v pleně látkové. Což zejména u chlapců může vést k poruše plodnosti  (varlata jsou fyziologicky uložena v šourku proto,že je tam o právě o tyto stupně nižší teplota než v dutině břišní- a to je velmi důležité pro správnou spermiogenezi) Navíc významným faktem je i to,že v dětsví přehřívaná varlata jsou mnohem náchylnější k rozvoji rakoviny varlat. (proto se chlapečkům včas nesestouplá varlátka také operují) Jen si dovolím říci,že zhoubné onemocnění varlat je nejčatějším nádorovým onemocněním u mužů v mladší věkové skupině…a bohužel se o osvětě v tomto případě moc nemluví…(o nádoru prsu u žen ví každý,ale pánové,ruku na srdce-kolik z vás si pravidelně řádně kontroluje svá varlata vyšetřením? )

0 0
možnosti

opehon

22. 12. 2007 2:00
látkové pleny

1.-Dobrý den všem přispěvatelům v diskuzi. Je mi velmi líto zkresleného a jednostranného názoru mnoha lidí na látkové pleny. Pro mnoho lidí je to "návrat do středověku" avšak věřte ,že pro mnohé maminky (a naštěstí jejich počet pomalu vzrůstá) je to jediné možné řešení.A to ne kvůli financím.Dnešní látkové pleny nejsou totiž nijak levná záležitost (přestože se vám část nákladů časem vrátí) Mimo ekologický aspekt je tu totiž i výrazný důvod  zdravotní. V dnešní době nemůže nikdo s jistotou říct,zda  jsou PP opravdu tak nezávadné jak se říká...A to vzhledem k tomu,že ještě v ČR neodrostla jediná generace,která by na full-time používala papírové pleny.Nikdo vám nyní neřekne,co to udělalo s plodností chlapců atd... Já používám látkové pleny a mé dítě nebylo jedinkrát opruzené. Pleny pere pračka (tudíž argument o tom,že se radši věnuji dítěti je zcestný) a moderní LP  žehlit netřeba.(sterilita je pouze dočasná a navíc-kdo ví,v jakých podmínkách se skladují papírové pleny ve skladech )  

0 0
možnosti

Helena

22. 12. 2007 19:12
Ekologicky aspekt?

Vyvaret, prat, prat , prat machat, machat, zehlit?????Rv

0 0
možnosti

kejki

21. 12. 2007 23:24
Je to jako ekologické žárovky.

Nejsou ekologické a nejsou žárovky. Můžeme je použít, ale nemusíme. Zatím. Než se Bursík bude chtít před volbami zviditelnit.

0 0
možnosti

klonka

21. 12. 2007 21:44
momo

Jste line kace nechce se Vam prat.....A latkove pleny  jsou pro deti mnohem lepsi.

0 0
možnosti

Helena

22. 12. 2007 19:14
Re: momo

nejsou, proc by mely byt? To protoze matka, nekde vesi pradlo, macha a neni s ditetem?

Uz jste byl nekde mimo domov? Mate s sebou pracku ? A machate  ve vlaku nebo v autobuse ? nebo v hotelu??

0 0
možnosti