Zákaz alkoholu v restauracích

kuřáci nebudou moc kouřit v restauracích, tak proč by měl být povolený alkohol? Zdraví škodí mnohem víc a zakopávat o opilce je určitě horší, než se v hospůdce nadýchat nikotinových splodin.

Měkké i tvrdé drogy jsou u nás v česku zakázané. Logicky vás jejich užívání dostane do kriminálu. Avšak i přesto, pokud se chcete léčit, příležitost od státu dostanete. Zabrání se tím šíření žloutenky, AIDS a dalších nemocí, které jsou strašákem pro mnoho z nás. Tím, že máme drogová centra, se jistě řadíme mezi ty, kteří nechtějí, aby jim problém přerostl přes hlavu.

Co však odsuzuji je fakt, že se neustále řeší práva a povinnosti kuřáků. Kouření je sice závislost, podle lékařů je abstinence u kuřáka zhruba stejná, jako u narkomana, který prochází detoxikací po heroinu, ale rozhodně nebudete po kouření agresivní. Pomineme-li agresivitu, jako povahový rys. Téměř 60% lidí neumí pít. Neumí si říct dost!!! Řada z nich končí večer s vysokým promilem v krvi, kdy naprosto nezvládají své chování, které pak často způsobí, že se ocitnou za mřížemi. Řada vězňů si odpykává trest v našich věznicích díky požití alkoholu. Autonehody, domácí násilí, přepadení, znásilnění atd...

Můj názor je ten, že pokud neumíš pít, nepij vůbec. Možná, až se jednou vypracuje statistika na páchání trestných činů pod vlivem alkoholu a politická scéna rozhodne alkohol prostě zakázat.

Ale doma si budeme moci pít,kouřit a fetovat co hrdlo ráčí.

Autor: Eva Bednářová | sobota 27.10.2007 7:00 | karma článku: 13,94 | přečteno: 1356x