Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

16. 1. 2008 20:44
je to správné

protože ne jen, že ne každý pozná infarkt (nechte si poradit od doktora), tak jsou ejště pořád lidé,pro které je představa, že by něco dlužili nepředstavitelná, což v dnešní době hypoték a likvidačních půjček na všechno a proti zdravému rozumu může někomu přijít nepředstavitelné.Také je spousta lidí, kteří nemají takovou intelektuální úroveň, aby pochopili všechny finesy a mohou mít panický strach z exekutora např. takže já tu paní chápu a je dobře, že je to v TV, ne jako senzace, ale jako dobrýpříklad pro všechny, že to bylo hloupé jednání a zbytečné...minimálně pro poučení pro staré lidi.

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

16. 1. 2008 10:03
Finanční rezerva

O placení poplatků za lékařskou péči se mluví již hodně dlouho. Rozumný člověk nerozhází všechny peníze, ale nechá si rezervu, kdyby onemocněl nebo měl jiné neplánované výdaje. Má-li důchodce děti, je jejich povinností se o rodiče postarat a pomoci jim. Reportáž jsem neviděla, televizi Nova ignoruji již delší dobu.

0 0
možnosti

čtenář

16. 1. 2008 9:15
Za LÉKY na RECEPT v lékárně- složenka s 8nní splatností?

Podle mě ta paní čekala na důchod doma nemocná. Protože kromě těch 30,.kč za prohlídku by musela mít i peníze na položku za léky + doplatek. Nebo si myslíte, že v LÉKÁRNĚ VÁM ZA LÉKY taky dají pouze složenku s osmidenní splatností?

0 0
možnosti
TB

guam

16. 1. 2008 16:34
Re: Za LÉKY na RECEPT v lékárně- složenka s 8nní splatností?

a jak platila za léky předtím, tvrdila něco o výdajích 2000 Kč měsíčně, že ji těch 30 Kč teď dělá najednou problémy

0 0
možnosti

nováková

16. 1. 2008 9:12
důchodkyně

Celou reportáží se linula informace o tom, že paní je důchodkyně, dokonce stará paní. Vím, ž v 57 to není mladice a tom invalidním důchodu asi opravdu je, ale informace o sociálním statutu a věku na veřejnosti považuji za nechutnost nejvyššího kalibru. Píše někdo o důchodci Gottovi, staříkovi Gottovi, důchodkyní Svobodové,  staré paní Vondráčkové, babičce Bohdalové apod? Neznámé lidi sprosťáci z Novy takhle titulují naprosto běžně, i když některý z nich je třeba taky částečně invalidní - na první pohled se to nepozná. Proč nás o tom rovněž neinformují - pořad moderuje částečný invalidní důchodce X.Y, diagnóza tato, věk 35. Zajímá vás to? Mě ano! Já žádám Novu o tyto informace! Pak se nedivte tomu, že mladší generace je na starší alergická - jsou to přeci důchodci - darmožrouti, které musíme platit !   

0 0
možnosti
VV

vovov

16. 1. 2008 5:20
Ale, ale ...

Z článku:  .... "

Ze statistik vyplývá, že spousta starých lidí návštěvuje lékaře zbytečně, spousta lidí středního věku kvůli ulití z práce a mlaďoši kvůli nedůležitosti navštívit školu a vzdělávat se. """

Ale, ale ......  paní či slečno Bednářová - nevymýšlíte si náhodou jen abyste papouškovala Julínka a Cikrta? Kde bych si takové statistiky mohl přečíst? Existuijí vůbec?? Dokážete vážená paní či slečno redaktorko v sobě vzbudit poslední zbytky sociálního cítění a pochopit, že se skutečně může stát, že člověk s prodprůměrným důchodem v nějakou chvíli na zdravotnické poplatky momentálně nemá peníze???

0 0
možnosti

Marty

16. 1. 2008 6:23
Re: Ale, ale ...

ze statistik vyplyva jen to, ze navstevujeme lekare casteji. a julinek automaticky tim tvrdi, ze jsme simulanti (jako ze svejka). to ze mozna caste prevencni prohlidky pusobi, ze mame lepsi vysledky zdravotnictvi nez jine zeme podobne zamozne jiz julinek nerekne. on se tesi na to jak se vykaslem na prevenci a jeho pratelske soukrome firmy budou provadet drahe operace. na prevenci se nevydela na leceni rozvinutych chorob se vydelava obrovske penize

0 0
možnosti

Marty

16. 1. 2008 4:28
neznam deti co by chodily

vysedavat do ordinaci a zneuzivat lekarske pece, pokud takove znate, proc jste nenahlasila jejich lekare pojistovne, ze dava volno simulantum

0 0
možnosti

petr stursa

16. 1. 2008 4:53
Re: neznam deti co by chodily

Malokdy v prumerne tride (na zakladce i na stredni) sedi v lavicich vsichni. To, ze chybi 4 lidi neni zadna vyjimka, nejcastejsi absence - nemoc, navsteva lekare, prohlidka...

0 0
možnosti

babucha

16. 1. 2008 2:11
to snad nemyslíte vážně,že berete NOVU vážně

0 0
možnosti

Radek

16. 1. 2008 2:08
Vážená paní

a jste si jistá že té paní šlo o 30 Kč?  Co když věděla že by nejspíš byla hospitalizována, třeba na 10 dní, což by jí stálo 900 Kč?

0 0
možnosti

Lucije

16. 1. 2008 8:20
Re: Vážená paní

10 x 60 Kč je 600Kč :-)

0 0
možnosti

auau

16. 1. 2008 1:01
Hvězda Nova

Už jste viděli, aby tam bylo něco objektivní. Železný jako by tam stále byl a seděl v budce a stále nad svým osudem bděl, divák nedivák, hlavně sehnat milión za tu správnou reportáž. To není jako ČT, TA MÁ PŘÍJMY JISTÝ. Ani jeden model se mi nelíbí, jeden přímo a další nepřímo z nás tahá prachy a je jedno o čem to je;-D

0 0
možnosti
VP

WilliF

16. 1. 2008 0:28
poplatky

To mi pripomnelo meho stryce jak s chlapama v hospode rozebiraji jake jsou ty poplatky okradani, ze zdravotnictvi ma byt zadarmo. A pak zaplati svych kazdodenich 8 piv a tahnou domu. Kde se v lidech bere to uvazovani ze na zdravi nevydaji ani halir ale na druhe strane daji tisice za jeho niceni?

0 0
možnosti
VV

vovov

16. 1. 2008 5:23
Re: poplatky

Aha, tak ona ta straá paní co neměla momentálně peníze na pobyt v nemocnici šla na pivo??

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz