Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

23. 1. 2008 23:28
taky nesouhlasím

Plošné pohřebné považuji za nesmysl. Krom toho, co je slušný pohřeb ? Je tootázka názoru a vkusu. Navíc když jsem mrtvá, tak už je mi taková věc šuma fuk. Ale pokud by dě´ˇtátka měla najímat ěnjakého pindala, tak je budu chodit strašit. Můj sen je spálit a vysypat do moře, a protože mám pocit, že se to nesmí, tak doufám, že mí dítě nezavřou,pokud bude chtít splnit moje přání.Zkrátka to,aby pohřeb paltila u nemajetných bez jakékoli rodiny a pozůstalích paltila obec, považuji za rozumné.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 1. 2008 16:26
Až budu mrtvý, řekněte si:

"Prd ví". Co je důstojný pohřeb?  Žvanění placeného řečníka?  Zbytečné další drásání nervů pozůstalých, když se hrají oblíbené písničky nebožtíka.  Já prosím: spálit (bez keců), rozptýlit.  To snad zaplatí opravdu většina.  Pro nejchudší totéž zajistí obec, kde nebožtík skonal.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

23. 1. 2008 11:32
Důchodci

jsou většinou velmi disciplinovaní a vědomi si vlastního relativně blízkého konce, takže na důchod mívají našetřeno. Během posledních pár let mi zemřel strýc (starý mládenec) i oba rodiče, strýc měl peníze v obálce s nápisem POHŘEB pod polštářem, rodiče na knížce, o které nás informovali a zajistili nám k ní dispoziční práva. Taky si po odchodu do důchodu pořídili hrob (táta říkal: máme novou ložnici), což bylo velmi prozíravé, sice tam máma 10 let sázela kytičky, ale v tom stresu, který při úmrtí nastal, to bylo výrazné plus, že jsme nemuseli řešit KAM.

0 0
možnosti

cinik

23. 1. 2008 10:54
Nemaji nejchudsi

z nejchudisch nejake potomky, o ktere se starali a pecovali, v bide a pocestnosti, a kteri se o ne postaraji?:-/

0 0
možnosti

Jugoslávec

23. 1. 2008 10:27
Vážená dámo!

Ono to vůbec není o penězích, ale o lidských charakterech a hodnotách! Ty jsou bohužel stále pokleslejší. Na požitky lidé vynakládají spousty peněz, ale na zdraví nebo důstojné rozloučení se svým blízkým příbuzným je jim vydání peněz líto! Tato zvrácenost je pozůstatkem vlivu komunistické ideologie, kdy vše bylo všech, i starost o rodinu. Stát, komunisté, převzali veškerou péči o rodinu, ale zároveň tím zpřetrhali zaběhnuté rodinné vazby a zvyklosti, včetně povinného zajištění rodičů ve stáří jejich dětmi! :-(Tak to kdysi s normální samozřejmostí fungovalo. Rv

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

23. 1. 2008 10:28
Re: Vážená dámo!

R^

0 0
možnosti

Wolf

23. 1. 2008 10:26
Málo zmiňovaná skutečnost

je, že pohřební ústavy s tím pětitisícovým příspěvkem tak nějak počítaly a měly ho zahrnutý do svých cenových nabídek. Jinými slovy, pohřby jsou kvůli tomu příspěvku o něco dražší (netvrdím že o celých 5 tisíc).

Diskriminace lidí? Nesmysl. Pokud někdo zemře bez majetku v hodnotě ceny normálního pohřbu a bez příbuzných ochotných ten pohřeb uhradit, tak na tom v drtivé většině případů bude mít svůj nezanedbatelný podíl viny. Konečně, za takové ať zaplatí pohřeb obec (a tedy daňový poplatník).

Pro plošné vyplácení té dávky neexistuje žádný rozumný důvod, naopak je celá řada rozumných důvodů proti.

0 0
možnosti

deinonychus

23. 1. 2008 10:23
nerozumím?

Když chudák nikoho nemá, nemá mu kdo pohřeb vypravit, ani na něj jít. Tak pro koho pohřebné? Převoz na pitvu je ze zdravotního pojištění. Jediné dvě položky jsou převoz z pitevny do krematoria a úhrada za vlastní spalovací proces. Urnu s popelem by stejně nebylo komu dát. Když vezmu, že mě kafilérka (převoz, spálení) pro psa stála 6 stovek a to chudák o moc víc vážit nebude, tato částka klidně může zatížit obec, v jejíž lokalitě měl chudák hlášený trvalý pobyt. Dřív než se někdo začne rozčilovat, toto píšu jako krajní řešení. každý má na to, aby si našetřil na pohřeb, nebo má rodinu. A pokud na něj kašle rodina, nevidím důvod, proč by mu to měli platit ostatní.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

23. 1. 2008 10:13
zasypat vápnem?

zřejmě jste jeden z těch, kdo má peníze. Ale pokud jste otcem dětí a rozvedete se, často přijdete i o střechu nad hlavou. Spousta takových končí v azylových domech nebo na ulici. Je i spousta takových, kteří se postaví na nohy a slušně žijí i potom, ale nikdo zrovna vám nezaručí, že jednou na ten pohřeb budete mít. To co tvrdíte je blbost totální, nebo nemá nic společného s názorem, ale diskriminací lidí

0 0
možnosti

Pavel

23. 1. 2008 10:09
Nepište hlouposti

Je naprosto správné, že žádné pohřebné už není. Pohřeb musí zaplatit příbuzní a nejsou-li žádní, potom obec. Všichni důchodci skuhrají, že nemají peníze, malé důchody, musí platit u lékaře a za léky, ale často vidím v lékárnách, jak si kupují totální kraviny za několik set korun, zblblí z TV reklam.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

23. 1. 2008 10:11
Re: Nepište hlouposti

nemluvte blbosti. Nemůžete házet všechny lidi do jednoho pytle. Nemluvíme tu jen o důchodcích, ale i mladých lidech.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

23. 1. 2008 10:01
Zasypat vápnem

Je naprosto neslýchané, že člověk má právo celý život např. chlastat nebo jinak hýřit, nebýt schopen si našetřit ani blbých pět tisíc, ale když chce být důstojně pohřben, vzniká požadavek, abychom mu to zaplatili my všichni ostatní. Pokud je někdo až takhle neuvěřitelně blbý, že na to kašle, tak ať ho pro mě za mě klidně zasypou vápnem.

Kde se berou všechny tyhle požadavky, že človek může na všechno kašlat a "stát", tj. všichni ostatní se o něj musí postarat? U některých lidí je to asi STANDARTNÍ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz