Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

7. 2. 2008 16:55
a příklad

Na druhou stranu, když jsem se rozvedla a to bez jakýchkoli potíží, přišla ke mně sociální pracovnice šmejdit po bytě, protože i když má dítě otce, tak jsa rozvedená, je opatrovníkem mého dítěte i stát. A vyhrožovala, že musím být pořád jen s dítětem a nikde mne nikdo nesmí načapat večer mimo domov, hihi, a nebyla to dračice, myslela to vážně, vyrazila jsem s ní dveře a hrubě jí spílala i na chodbě (to, že v baráku bylo 4 leté dítě dvou alkoholiků, které se třeba i do 23 hod. toulalo venku na dvoře jí evidentně nezajímalo.Když jsem se o něj staral už 14 dní pomohl až FOD). Jsou to 2 stránky téže mince.

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 2. 2008 16:51
no máte pravdu ale...

Nemile jste se utrhla na Milana, ale on má pravdu...co byste dělala, kdyby najednou u Vás zazvonila sociální pracovnice a chtěla by Vám prosmejčit byt a vyslýchat dítě ?Vy se bráníte, že je odporné Vás z něčeho takového nařknout...pak ale nemluvte o špatné práci soiálních pracovnic.Týrání probíhá za zavřenými dveřmi a většinou se jedná o rodiny, do kterých by to nikdo neřekl.Takže jak na to mohou jinak přijít než například systematicky šmejdit ve všech domácnostech, kde jsou děti ? Což je nejspíš blbost, protože to nemá oporu v zákoně, hádám, že sociálka chodí na základě nějakého upozornění. A když nic nezjistí ? Všude naklizeno, rodiče usměvaví, dítě bez modřin a upravené a čisté, dobře živené ? A přesto zneužívané...nemyslím, že je vše černobílé.A nemyslím, že kažý malér, který vypluje musí být nutně nevšímavostí nebo neschopností sociálky.

0 0
možnosti
CC

cinik

7. 2. 2008 12:37
Podivejte se nekdy

na do nejakeho ciganskeho ghetta kde jsou takove veci na dennim poradku a pak mudrujte

0 0
možnosti
H

Hufner

7. 2. 2008 9:09
Souhlasím

A co teprve učitelé - ti přepadávají hodné děti pěstmi, kopanci, někteří používají i nože!!! A jak těmto  nebývale hodným dětičkám nadávají do pi----, ku----, posílají je do pr----!

0 0
možnosti

Milan

6. 2. 2008 22:18
A vám už přišly šokiální prcovnice domů prohlížet skříně?

Co když zrovna vy doma týráte dítě!

Každý den dvakrát by vám měli prohlídnout byt.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

6. 2. 2008 22:38
Re: A vám už přišly šokiální prcovnice domů prohlížet skříně?

nejsem hovado, které se sníží k něčemu takovému. A vy si nezasloužíte nic než opovržení, když jste schopen mě nařknout z něčeho takového. Jste obyčejný ubožák.

0 0
možnosti

Dana

6. 2. 2008 21:39
Souhlasím

s Vámi, že týrání kohokoliv, od zvířat počínaje a lidmi konče, je zrůdné. A když se to týká dětí, pro to už nejsou slova. Když rodič či příbuzný týrá vlastní potomky - to je odporné. Zaráží mě a šokuje, že u nás je tento jev nejpočetnější  v Evropě!! Jak je to možné? Co se tu proboha děje? To, že redaktor neřekl způsob týrání u dotyčné holčičky , je dobře. Jednak jsem to ani nechtěla slyšet (i tak mi bylo špatně), ale hlavně by to byl návod dalším zrůdám, co by ještě mohli zkoušet. Tyto zrůdy bych povinně ze zákona posílala na kastraci a trest ten nejvyšší. Je paradoxní, že my pak ze svých daní ty zrůdy musíme živit v kriminálech, kde žijí životem lehkoživek. Dělat nemusí, mají tam počítače, posilovny, televizní koutek.  I  knihovnu, ale tyto zrůdy ji asi  používat nebudou. Dostanou jídlo pod nos a vodu ani elektřinu také platit nemusí. Taky mě překvapuje, jak poměrně malé tresty, které bych já trestala smrtí, od soudů vyfasují.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

6. 2. 2008 22:04
Re: Souhlasím

Dano, s trestem smrti jsem často na vahách. Někdy mám pocit, že si tito lidé nic jiného nezasloužili, ale pak mě napadne, že je to pro ně velmi jednoduchý a mírný trest. Poslala bych je do dolů, aby tam pomalu umírali v bolestech a ponížení stejném, jakého musely zakusit jejich děti.

0 0
možnosti
I

Ikhor

6. 2. 2008 21:33
Ono kdyby

bylo dovoleno na tyto lidi vzít do rukou vidle a louče tak jako za starých časů, tak by si takový člověk rozmyslel, jestli bude děcko týrat nebo je radějí odloží do ústavu, kde se o něj relativně dobře postarají ;-)

0 0
možnosti

Kamila

6. 2. 2008 21:29
statistika

Loni bylo 20 dětí zavražděno, 178 týráno a ublížení na zdraví bylo 505. Dějě se to v rodinách, nejčastějšími násilníky jsou otcové, následují otčímové a macechy. Mediálně známé jsou případy, které spáchají matky, často ve spolupachatelství se svými druhy. Podle statistik je znepokojivé, že případů každoročně přibývá.

0 0
možnosti

ttt

6. 2. 2008 20:32
..............

A Vy už jste si práci sociální pracovnice vyzkoušela? Jestli k chybám dochází, tak určitě ne díky lhostejnosti a nezájmu těchto lidí.....

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

6. 2. 2008 20:50
Re: ..............

v tom případě nefunguje vše tak jak má. A to je špatně ne? Má se věc nastavit tak, aby k těmto událostem docházelo co nejméně a pakud je na první pohled zřemé, že něco není v pořádku což v této události bylo má se jednat a né lamentovat nad tím, že je tato práce těžká. Má ji dělat ten, kdo k práci přistupuje zodpovědně. Jinak to přece nejde.

0 0
možnosti

sata

6. 2. 2008 20:14
otazka

skvele. vite kolik berou? a co je to za lidi, ti socialni pracovnici?

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

6. 2. 2008 20:52
Re: otazka

s pár pracovníky jsem se setkala a měla s nimi dobrou zkušenost. Mluvím o těch co zanedbají povinnosti u těch, kde je zřejmé, že něco není v pořádku. Pokud to neumí rozpoznat nemají v těchto službách co pohledávat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz