Stanu se bezdomovcem a hurá do Evropy

Tak nějak mi to smrdí. Nemám nic proti těmto lidičkám, ale za odměnu do Evropy?

wikipedia

Když se donekonečna mluví o tom, že za dobré školní výsledky, vysvědčení, slušné chování se nemá platit velkými dary,  peněžní injekcí a dovolenou u moře je možná dobré se zamyslet nad tím co přinese myšlenka posílat tyto lidi za odměnu na daleký výlet. Co jim tato možnost přinese dobrého. Někteří se rozhodnou třeba rozmnožit své řady bezdomovců někde v cizině a už se domů nevrátí a tím způsobí další problémy. Čili v podstatě to znamená, že první výlet může být i výletem posledním.

Každého znás může někdy potkat neštěstí. Zdravotní, sociální i psychického rázu. Existují tací, kteří se svým problémem neumějí nebo nechtějí bojovat. V tu chvíli přichází možnost vše vzdát a prostě ulehnout pod mostem. Těžko se z takové situace již po několika měsících je člověk schopen dostat sám. Pokud se mu však podaří sebrat poslední zbytky sil a navštívit jedno ze sociálních center, kde mohou pomoci zapojit se zpět do běžného života je to první krok vpřed.

Odměnou tohoto rázu způsobíme jen to, že si člověk zvykne na pocit, že za jeden krok vpřed získá vždy odměnu. Nemyslím si, že je to dobrá cesta, která by pozitivně přispěla k následnému tzv. vypuštění člověka do víru velkoměsta. Jeden moudrý člověk kdysi řekl, že peklo neexistuje po smrti. Peklo prožíváme den co den od chvíle co jsme se narodili. Projdeme si jím všichni bez rozdílu. Po smrti vcházíme do nebe, kde konečně nalezneme mír a klid. Tohoto člověka si velmi vážím, neboť jsem si jeho slova okamžitě zapamatovala. Měl pravdu. Připravit bezdomovce na opět normální běh života je jistě těžké, ale ne nemožné.

Dalajláma jednou řekl: každý problém má řešení. Pokud řešení nenajdeš: nejedná se o problém.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | čtvrtek 17.4.2008 22:40 | karma článku: 15,91 | přečteno: 1876x