Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nax

6. 2. 2008 12:32
"moji seniori"

Casto navstevuji sve dosud zijici jedine prarodice. Da se rict, ze si s nimi i velice dobre rozumim.

V posledni dobe si ale vsimam, ze jedine cim ziji jsou vzpominky. Prijde mi divny poslouchat, co mel za boty jejich kamarad na dovolene pred 45 lety.

A tak si rikam, co budu jednou delat ja? Budu se snazit objevovat neco noveho, nebo se uzavru do vzpominek?

Nechci aby moje jedina novinka byl lekarsky nalez, vyssi cena potravin v Kauflandu.....atd

0 0
možnosti

Romi

4. 2. 2008 20:50
Moje babička

byla úžasná. Na zahrádku jezdila i v 70 na kole.

Měla heslo (teď se na mě nezlobte - bylo její)  - "já se s těma babkama nebavím, ony pořád o nějakých nemocech - to mě nebaví".  Tak to říkávála a my, mladí a v pubertě, 2 vnučky a 2 vnuci chodili za ní - to byla naše oblíbená činnost.

Dávno již babičku nemáme, ale její "moderní" názory si dodnes pamatuju. A měla i jiné: "Holky, trochu se namalujte na to rande" nebo "Dnes jste zmalované jak d..." nebo "Dej si panáčka - na kuráž". Ještě teď se musím usmát, jak to s náma puberťákama uměla a my ji všichni měli moc rádi.

 Možná opravdu záleží na přístupu k životu a máme se všichni ještě co učit.

0 0
možnosti
AH

nyny.

4. 2. 2008 13:28
a konečně

proč by nemohli senioři nadávat a stěžovat si a povídat si o zdraví.Zdraví je pro ně nejdůležitější, protože právě na stáří jde kvapem kamsi, takže je to dobrý námět, který je všechny spojuje. A ti usměvaví aktivní, věřte, že nadávají taky, my všichni nadáváme, spíš se jen lišíme v tématu a je to normální a vcelku i zdravý ventil, horší je, když někdo nenadává, usmívá se a pak vezme flintu a postříli lidi na ulici. A když je na co nadávat, tak taky ale je na co se těšit a mít z čeho radost.

0 0
možnosti

3lipy

4. 2. 2008 11:20
Staří a mladí

Stáři si každopádně zaslouží úctu. A to ať má pravdu či ne. Když je někdo neˇšťastný je zlý, protivný. Nebylo by lepší tu babičku vzít kolem ramen a nečím ji potěšit? Třeba jen slovy že ji máte rádi? Ne každý může chodit na společné výlety, třebaže má nohy ještě dobré. Tak bych prosila o trochu lásky a soucitu pro seniory. Třeba potom budou i hodnějšíV.L.Č.   PS:Jak se vy chováte ke svým rodičům, budou se oni chovat ve stáří k vám.

0 0
možnosti

Martin Hanek

4. 2. 2008 9:33
Tento článek

Tento článek zaslouží nejen karmu ale i speciální pochvalu v diskuzi R^

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

4. 2. 2008 9:13
.

Máte pravdu, když se rozhlédnete kolem sebe, čím jsou lidé starší, tím jsou zamračenější a ztrhanější. Co s pomyslíte, když uvidíte paní o berlích, která se usmívá od ucha k uchu? Že je vadná, nebo že je hluboce věřící (= vadná).

Tak si to přeberte. Už dneska na všechno nadáváme a 90% lidí v našem okolí nám leze na nervy. A co teprve až budeme v důchodu?

Já osobně když potkám smějícího se důchodce, směji se také. A mám hned lepší náladu. Asi jsem vadný, ale co je konec konců komu do toho?

0 0
možnosti
TL

tenisovej loket

4. 2. 2008 8:55
vybrace?

to snad nééééé;-D;-D

0 0
možnosti

Azazelo

4. 2. 2008 9:12
Re: vybrace?

To asi nebude předpona. :-) Každopádně, když jsem narazil na toto slovo v textu, projela mnou opravdu silně negativní vibrace. :-)

0 0
možnosti

Profesionální diskutér

4. 2. 2008 8:32
Milá autorko..

Ony ty  důchody nejsou ic  moc...

Mladí  očekávají, že je budeme podporovat.Připadá Vám to hodně veselé??

0 0
možnosti

Kolombo

4. 2. 2008 10:02
Re: Milá autorko..

Kdybyste, diskutére, dokázal svým dětem  včas vysvětlit, že je nemravné vyžírat rodiče v důchodu, že by jim naopak měli občas pomoct a přispět, kdybyste je vychoval tak, aby byly s vámi ochotny trávit čas i bez uplácení dárky a službami, pak by vám ten důchod možná ani nepřipadal tak malý. A propos - mému dědovi komunisti vyměřili důchod 255 Kč, protože jako mašinfýra "sloužil kapitalistům".  Lidi mají vůbec tendenci nadávat na všechno. Když  dřív někoho bolela noha a doktor mu řekl, že s tím nic nenadělá, tak se s tím smířil. Dnes vidí, že se s tím něco dělat dá, ale zdá se mu, že se mu dost nevěnují, že o "bohaté" se starají líp. Za bolševika jsem jeden čas vegetovat za 10 Kč denně, dnes lze totéž za 40. Ale lidi mají nominálně 8x víc peněz Stěžují si hlavně hamouni a lidi, co si blbě vychovali svoje děti. Kdo si stěžuje, že dnes jde všem jen o peníze jen prozrazuje, že na něho kašlou jeho blízcí, rodina, děti, přátelé. A za to si asi dost může on sám.

0 0
možnosti

Profesionální diskutér

4. 2. 2008 8:30
Uctu ke starším lidem...

má   málo   bloggerů.Ono někteří lidé=  radí a rozhodují celý   život..

0 0
možnosti

Pulkrábek Bóža

4. 2. 2008 7:04
Důchodcem jsem

už 16 roků a vůbec se neškaredím. Jak říkával Komenský, že rozcilovámní je pomsta na svém zdraví pro blbost jiných, a měl naprostou pravdu! Za komunistů jsem chodil do práce, třikrát jsem se rekvalifikoval, takže jsem se musel celý život učit a učím se stále, mám mnoho zájmů (turistika, počítač, fotografování, hudbu na klávesy atd) takže se nenudím. Bohužel při brouzdání po webových stránkách a diskuzích zjišťzji, že příliš mnoho lidí, a nejen starých, jsou zapšklí a nerudní!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz