Prudiči v podobě výběrčích na maturitu

Tak jako každý rok i tento jsem svědkem neomalených, mnohdy nalitých maturantů, kteří obchází pracující lid a škemrají o peníze na chlastačku po maturitě. Vždy to ve mě vyvolává pocit, že kdo tuto debilitu vymyslel musel mít nejméně o kolečko navíc.

studentské misteeko

Ráda bych to nazvala příjemnějším slovem, ale prostě mi to nejde. Směšné kostýmky navlečené na studentících a polonahé slečinky producírující se po šalinách MHD s výstřihem až do lékárny prosebně se koukající na mužské pokolení a poníženě natahující kloboučky na drobáky, ale bankovkami nejlépe fialovými rozhodně nepohrdnou.

Vážně by mě zajímalo, proč bych měla přispívat na takovou blbost, jako ukončení maturity a následnou ožíračku v nějaké hospodě, kde si tahle mládež zadělává minimálně na otravu alkoholem a zatvrdnutí jater. Kdo maže ten jede, ne???

Když začínají maturitní písemky, běží v televizi reportáž o nervózních studentících a těžkých zkouškách. Napadne ale někdy někoho natočit reportáž o učních? Jsou to přece taky lidi, nebo ne? I oni prožívají zkouškové období. I oni slaví po ukončení závěrečných zkoušek a nepotřebují žebrat na ulici o drobáky.

Ne každý člověk vidí výhru v maturitě, ale baví ho třeba se hrabat v autech, péct dorty, stříhat hlavy a prodávat květiny. I takoví lidé jsou potřeba, ale nevážíme si jejich práce tak, jako těch s maturitou  a tituly. Proč tomu tak je? 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | pátek 9.5.2008 22:55 | karma článku: 22,82 | přečteno: 1994x