Přísnější metr na řidiče? Šikana? Je to potřeba?

Rozhodně ano. Někde se začít prostě musí. MF DNES vydala anketu na oznámkování přísnějšího metru na řidiče. Zaujalo mě, jaké návrhy se tu vyskytují. Snad bych jen přidala do basy s váma, když to fakt poděláte.

Zvlášť závažné přestupky: Neřeší se tu tak vážně, jak na první pohled závažné jsou. Dokud tu budou jezdit šílenci, není tu bezpečno. Dokud nebudou trestáni za svou vlastní blbost, neměli by sedat za volant a deptat na silnicích ty slušné řidiče, kteří se snaží dojet bezpečně z bodu A do bodu B. Všude kolem a hlavně ve velkých městech je problém s odpadky a městskou zelení, kde není čas a množství lidí, kteří jsou schopní se o tento problém postarat. Možná by si provinilci a piráti silnic po pár desítách hodin veřejně prospěšných prací uvědomili, že ohrožují životy lidí kolem sebe. Nezáleží mně osobně na jejich zdraví, ale ať nehuntují zdraví svému okolí.

Povinné ručení se zvýší úměrně k počtu trestných bodů: Jezdíš jako blázen? Jezdíš na červenou? Způsobuješ dopravní nehody vlastní blbostí? Tak si to taky zaplať! Pojišťovna není bezedná studna. Alespoň se ti ta sranda trochu prodraží.

V povinné výbavě musí být formulář záznamu o nehodě: Fajn věcička. Ušetříme čas poldíkům, kteří jsou momentálně potřeba jinde. Než u malého ťuknutí.

Policii je potřeba zavolat k nehodě se škodou odhadem vyšší než 100 000,-: To je sice hezký, ale jak to má laik hernajs poznat?

Neodůvodněné přivolání policie by hradil viník kolize: co asi tak pan Langer myslí tím neodůvodněným? Že by tu větu třeba nějak domyslel? Možná to ale do schválení nestihne, a pak tu bude klasický problém rychlokvaškového zákona, kdy si každý pod pojmen neodůvodněný představí asi trochu něco jiného a zlatá česká hlavička přece vždy na něco geniálního přijde.

Za pachatele zvlášť závažných přestupků pojišťovna neuhradí z jejich povinného ručení škodu: jediné co se tím způsobí bude zvýšený počet bezdomovců.

 

http://zpravy.idnes.cz/znamky.asp?id=200

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | středa 16.4.2008 6:30 | karma článku: 17,56 | přečteno: 1576x