Prezidentské volby

Nepřepínejte teď televizi, boj o moc začíná a na jejím konci poteče krev…

 Ve vládě se opět rozpoutala otevřená válka mezi poslanci. Důvodem jsou blížící se volby prezidenta České republiky. Jak se bude celá kauza vyvíjet můžeme jen spekulovat. Ovšem faktem je, že se dočkáme boje, kde se setkáme se špínou a názory, nad kterými je třeba se pousmát. 

Nebudu dnes psát o tom, kdo by dle mého názoru měl prezidentské volby vyhrát. Pokusím se napsat, jak by se celá věc měla odehrát bez toho aniž bychom se přiblížili neotesaným nenažrancům, kteří se snaží volební kampaní vždy ukořistit, alespoň kus žvance, aby mohli z celé záležitosti nakonec profitovat. Prezidentské volby mají být o úctě člověka k člověku, kde se respektují slušnou formou názory toho druhého. Přibližovat se ke kampaním stylu USA je myslím pro naši zemi značně nevhodné a vzbuzuje mezi obyčejným lidem pouze důvod k smíchu.

Volit člověka na základě profitace, kde si shrábnu alespoň drobečky, které nechá na cestě za sebou je více než úsměvné. Politiku začala sledovat široká veřejnost a není slepá ani hluchá k těm, kteří svou neopatrností dovolí, aby byli vidět na místech, kam je zavála právě hrabivost a chtíč.

Pokud nastane otevřená válka na politické scéně, dočkáme se další špíny, pomluv, bezcharakterního jednání a hereckých výkonů při, kterých neopomenou velké hlavy zdůraznit, že jim jde především o blaho naší země.

Nedali jste nám možnost volit. Nedali jste nám možnost vyjádřit svůj názor k tomu, koho chceme za prezidenta České republiky. Národ si vás zvolil jako naše zástupce, kde máte hájit naše práva a stát za státem jako takovým. Je k pláči, že lid nemá možnost přímé volby. A parlament nemá právo rozhodovat ve volbě prezidenta za nás. Prezident reprezentuje celou Českou republiku. Tedy nás i parlament.

Volba se blíží a nás čekají kohoutí zápasy, kdo zakroutí dřív krkem tomu slabšímu.

Autor: Eva Bednářová | pondělí 26.11.2007 6:18 | karma článku: 10,68 | přečteno: 855x