Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrof

20. 12. 2007 11:55
je to všechno v lidech !!

dávám autorce zcela za pravdu. Také je mi protivné to každoroční pinožení, při vší úctě k tradicím.

Bohužel pohled na přeplněná parkoviště u obchodních řetězců a vítězoslavné zprávy v TV, že letos je to zase o nějakou tu miliardu "lepší", mě vrací na zem.

Přesto díky za článek a hezké svátky. V

0 0
možnosti
AH

nyny.

19. 12. 2007 16:26
já pořád nechápu

Kde každý mravokárce bere ten motiv dárků za účelem ohromit sousedy, vyrovnat se někomu, něčemu. Já jsem se ejště s takovým člověkem nesetkala. Dárečky jou od toho, aby udělaly radost, proto hádám lidi nakupují jako dárky právě to, co někomu tu radost udělá, co si přeje. A na dárci pak je, posoudit finanční své možnosti. Jestli někdo touží po robotovi a někdo má na to mu ho koupit, tak těžko udělá radost houslemi hihi.Já bych to nehrotila.

0 0
možnosti

Jarda

19. 12. 2007 9:04
Ať si každý dělá, co chce.

Nikdo není povinen chovat se jako ostatní.

0 0
možnosti

orca1

19. 12. 2007 8:32
bavím se..

Docela se bavím tím jak už po stopadesáté se tu vzývý "duch Ladovských vánoc" kde radost pohoda vítězí nad konzumem . pak ale omylem zabloudím do obchodu pro rohlíky a bavím se ještě více tou nákupní horečkou . A bavím se stále jak všichni brečí jak se vše zdražuje atd ale košíky přetékají kdečím jen né potřebným. A tak tohle vzývání tradic je jen tichým hláskem v blýzkosti startujícího letadla zvaného KONZUM .

Nevěřím a neznám ve svém okolí nikoho kdo by se spokojil s dárkem za 50 kč s tím že je to od srdce a vo tom to je ... Spíš znám lidi co jednoduše a prostě rezignivali na povinné dárkové veselí pod korouhví vánočního slunovratu a jednuše využijí dnů volna k dečemu jen né křepčením u stromku s povinným kaprem ... Inu každý má šanci vystoupit a jít svojí cestou.... R^

0 0
možnosti

martin

19. 12. 2007 8:27
milá paní Evo...

...vaše starosti na naší hlavu! Takže pokud vás o Vánocích stresuje nákup drahých robotů, tak je dětem prostě nekupujte. To je nečekaně chytrý nápad, co? Mám děti čtyři a mohu vás ujistit, že podobné drahé blbiny nikdy nedostali a nedostanou. A neznám ani žádnou jinou rodinu, kde snad ano. Vánoční dárky jinak kupuju, myslím, že celkem smysluplné, stres z toho žádný nemám - a kupovat je (asi narozdíl od vás, aspoň podle nadpisu vašeho článku) budu i nadále - všichni z nich totiž máme velkou radost. Jsou jedním z mnoha způsobů, jak vyjádřit, že někoho máme rádi a že na něj myslíme. Pokud někde jinde - a soudě podle vašeho článku možná i u vás - funguje rodina trochu jako ti roboti, je mi to líto, ale poradit vám nemohu. NIkdo totiž nezačne žít ze dne na den "duchovně", pokud na to nemá vnitřní odhodlání a dostatečně velké srdce - pak mu ale žádný článek nepomůže - a naprosto zbytečný byl tudíž i ten váš. Hezké Vánoce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz