Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

12. 2. 2008 11:26
iluze

Myslet si ze drazsi automaticky znamena lepsi je omyl i kdyz pro prodavajiciho vynosny. Drahe potraviny se prodavaji pomalu. Je pravdepodobnejsi ze si na nich uz pochutnava nejaka plisen nebo ze jim sikulove z hypermarketu prepsali datum spotreby.

Co ma vypovidaci hodnotu je dukladna analyza vlastnosti, ne cena.

0 0
možnosti

NaďaD

12. 2. 2008 12:13
Re: iluze

Nevím, ale mnohdy nepomůže ani cena ani popis. Zakoupeny 2 trvanlivé salámy v ozdobné krabičce za drahý peníz a při otevření krabičky 1 ze salámů zeleně vykvetlý fuj. Při vracení se mě ptali zda toto chci vyměnit. Řekla jsem jim, že kdyby byl výrobek z kvalitních surovin pak by se toto nemohlo stát, takže chci vrátit peníze. Koupit jídlo je mnohdy jako sázka do loterie.:-©8-o

0 0
možnosti
CI

Cephaelis

12. 2. 2008 8:31
Myslím, že nemáte pravdu

Cena výrobku by se měla odvíjet od jeho kvality a mám tedy právo očekávat, že dražší výrobek bude kvalitnější než jeho levnější kamarád. Koupí levnějšího výrobku dávám jasně najevo, že jsem ochotná akceptovat kvalitu nižší. Ne vždy cena skutečně koreluje s kvalitou, ale přinejmenším je to vodítko. Zbytek si každý musí odzkoušet na vlastní kůži. Myslím, že ve svých 28 už se v nabídce potravin orientuju, vím, co mi chutná, co je zdravé, co méně a v jaké cenové hladině si mohu dovolit nakupovat. Myslím, že většina lidí to má stejně. U nového výrobku je potřeba mu holt věnovat v obchodě trochu pozornosti a experimentálně ověřit, zda jo či ne. :-)

0 0
možnosti

Viper

12. 2. 2008 2:18
Je treba kupovat "zakladni" potraviny...

....nezpracovane predem, cerstve potraviny a pripravit sam doma! Taky nepodcenovat pestovani vlastni zeleniny ap., nebo nakup na "trzich", ktere se zde v Connecticut (ap.) stavaji posledni roky velice popularni. Znam se tady s sefkucharem Jacques Pepin a ten nadsene sbira skeble v mori a cerstvou "produce" na trzich.......V

0 0
možnosti

xy

12. 2. 2008 4:10
Re: Je treba kupovat "zakladni" potraviny...

No to je sice hezka rada, ale oni neziji s Pepinem v state Connecticut. Je tezke najit trh apod. v malem meste. Pestovat vlastni zeleninu, kdyz bydlite v panelaku? Proste  nekupujte hnusne jidlo plne chemikalii, musite cist, co v tom je a sami si udelat vlastni obrazek o kvalite. Obcas i levne veci jsou kvalitni. Ale vetsinou to plati, ze drazsi veci byvaji lepsi. Nejen o potravinach.

0 0
možnosti
U

Karel

12. 2. 2008 0:20
Vůbec to není o penězích

Když se člověk podívá kolik lidí se starvuje v předražených a nezdravých fastfoodech,přičemž je cena ani škodlivost potravin v tomhle případě nezajímá,tak se jen musí smát tomuto článku.Ten,kdo chce žít zdravě,může žít nikoli přímo levně,ale rozhodně ne draze.Ono koupit zeleninu a ovoce je už dnes dostupný naprosto každýmu.Kdo tvrdí opak,tak lže.No a pokud si myslíte,že vepřový z biochovu je zdravější než obyčejný kuře z Xaverova  a nebo třeba  ryby,tak je to také omyl.Kyždý at se stravuje jak nejlíp umí a jak je mu libo,ale hlavně at si nestěžuje,že na zdravou výživu nemá.

0 0
možnosti
S

S

12. 2. 2008 0:15
Jestli si Cesi nedaji pozor,

skonci jako Amici. Take tam nakupuji nejlevnejsi veci, je jim jedno, co v tom je, hlavne at je to levne. Samozrejme jsou lide, kteri maji radi dobre jidlo a priplati si, ale hovorim o vetsine lidi. Nakonec se vase jidlo bude delat v Cine, co? Nebudte levni, vetsinou plati, ze drazsi veci jsou lepsi. Muzete testovat a vyplati se to. Take precist si slozeni vyrobku snad neni tolik prace nebo ano? Ja to delam denne pri nakupech, je to otazka zvyku.

0 0
možnosti

Viper

12. 2. 2008 2:12
Re: Jestli si Cesi nedaji pozor,

Ty o tech "Amicich" toho zase vis......Rv:-©8-o;-€;-O(Y)

0 0
možnosti

Jarka

12. 2. 2008 0:10
pokud nectete

co vyrobek obsahuje, tak kdo to za Vas udela? Ono na zacatek to da praci, ale muze se to prece delat postupne. vyhybala jsem se uplne nejlevnejsim vecem, zvlaste po spatnych zkusenostech. ale byla li na neco dobra reference od kamaradky, zkusila jsem to.

Nekupuju treba pastiky a pomazanky, ale delam si je doma sama, ze zakladnich surovin. sama jsem byla prekvapena co zvladne kuchynsky robot, a ruzne kombinace koreni, brambor, ryze, sojove drti, zeleniny, cizrny... da se to skladovat v lednicce a nektere veci i zamrazit.

Treba na majolku jsem nasla vyborny recept, domaci, bez vajicek. zakysana smetana, takova ta husta, a do toho olej, pepr, cibulka, podravka/vegeta, horcice, okurka.... bez cibulky a okurky je to majolka, s cibulkou a okurkou je to tatarka.

Jogurt kupuju bily, ten veliky, da se michat ruzne s vlockami, marmeladou, ovocem kompotovanym, cerstvym....

I musli se da pripravit domaci.... a netreba kupovat to predrazene v obchode.

0 0
možnosti

Jarka

12. 2. 2008 0:12
Re: pokud nectete

vareni me bavi, a je to spis o organizaci casu a priprave nekterych veci. Tihnu spise k bezmasemu stravovani.

0 0
možnosti

Jay Vandermark

12. 2. 2008 0:07
češi

problém čechů spočívá v tom, že utrácejí za voloviny, ale šetří na svém zdraví. Např. moje bývalá dost propila apod., ale k jídlu kupovala levný flaxovitý salám, a to má nadprůměrnou mzdu.

0 0
možnosti

Pesimistka

11. 2. 2008 23:26
kdo chce nakupovat kvalitne, muze

Musite proste vyrobky postupne otestovat, precist slozeni a porovnat je chutove s temi jinymi. Casem zjistite, ktere potraviny jsou dobre za mensi cenu a ktere hnusne za vetsi cenu a o kterych plati, levny hnus, drahy pozitek. Kdo se chce stravovat zdrave, ma sanci.

0 0
možnosti

Alby

11. 2. 2008 23:11
Kravinky

kdo se chce stravovat zdravě, může tak činit. Prostě si nekupuje nezdravé blbiny, ale nakoupí dostatek zeleniny, něco ovoce a pár kvalitních výrobků. To, paní nemá čas si přečíst obal, je jen její problém.

0 0
možnosti
HD

opportunity

23. 2. 2008 21:33
Re: Kravinky

Když na to má - to je podstata článku.

0 0
možnosti
JS

ikaika

11. 2. 2008 23:06
ahojky

však ty víš;-DVVV

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz