Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lladyss

31. 10. 2007 23:10
Už tady brouzdám

dlouho, ale takového vola jako je "Z" jsem tu ještě nezažil. Obdivuji Fuzzy, že vydrží tak dlouho reagovat na toho pomatenýho fanatika:-©

0 0
možnosti
F

Fuzzy

1. 11. 2007 6:55
Re: Už tady brouzdám

Díky za podporu;-)! Pěkný den:-)!

0 0
možnosti
JD

diplomovaný pirát Tlamsa

31. 10. 2007 14:26
v

kuřáci možná zjistí, že i jídlo v restauracích má nějakou chuť a že Gambrinus nechutná jak pivo.

0 0
možnosti

petr

31. 10. 2007 10:41
Snížení návštěvnosti

 Návštěvnost se sníží jen v hospodách,které mají v programu pivo,rum a startky.Ve většině restauraček by návštěvnost naopak mohla stoupnout.Do kulturního prostředí se odváží i ti,co teď moc nechodí

0 0
možnosti
F

Fuzzy

31. 10. 2007 11:52
Re: Snížení návštěvnosti

Tohle je neopodstatněná spekulace, skutečnost byla zatím vždy opačná. To, že jsem kuřák, neznamená automaticky, že jsem buran ze čtvrté cenové; stejně tak mě to automaticky nevylučuje z kulturního prostředí. Osobně při návštěvě divadla, kina, plesu a restaurace nekouřím. Jen v hospodě, baru, doma nebo v kuřáckém koutku v práci. A vůbec - co komu brání v otevírání nekuřáckých podniků? Proč si myslíte, že do toho nikdo nejde? Je to proto, že nekuřáci stejně chodí za prostředím, takže cigaretový kouř je pouze jeden z aspektů - a většinou ne ten rozhodující.

0 0
možnosti

buxus

31. 10. 2007 10:06
Pro Jardu

To si vážně myslíte, že kuřáci co chodí do hospody na točené pivo, budou po zákazu kouření sedět doma u lahváčů? Málo znáte lidi ..

0 0
možnosti

buxus

31. 10. 2007 10:05
To Churchill

Milý Winstone, zapomínáte na jednu věc. V restauraci musí pracovat lidé. A jejich pracovní prostředí je z tohoto hlediska více než špatné. Pokud by takové prostředí existovalo v průmyslovém podniku, dávno by muselo být z hlediska BOZP předpisů zavřeno. Restaurace mají tímto způsobem výjimku. Proto také zákazy kouření v restauracích Irsku či Itálii se oidvíjely právě od nevyhovujícíh pracovních podmínek. To, že značná část personálu restaurací kouří, není argument. V průmyslu na BTX rektifikaci také nemůžete zaměstnávat čichače toluenu s odůvodněním, že jim to nevadí, ba naopak dělá dobře.

0 0
možnosti

Jarda

31. 10. 2007 8:45
Tentokrát s Vámi, paní Bednářová, nesouhlasím.

Zákaz kouření v restauracích nutně povede k snížení návštěvnosti restaurací, což některým z nich vážně zlomí krk.

Že tento zákaz vede ke snížení konzumace alkoholických nápojů, to je již prokázáno:http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=6783

Závislý kuřák nepřestane kouřit proto, že v hospodě nesmí kouřit. Zůstane v té hospodě kratší dobu, nebo do ní vůbec nepůjde. Kouřit kvůli tomu rozhodně nepřestane.

Některým hospodám to "zlomí vaz", o tom vůbec netřeba pochybovat.

Podotýkám, že sám jsem nekuřák - ale do hospod nezačnu chodit ani poté, co se v nich přestane kouřit. Dnes, když výjimečně do hospody jdu, je mi to kouření tam nepříjemné, protože mi načichne oblečení a smrdí pak i doma a musí se nechat vyvětrat. Ale není to věc, která by mne od návštěvy hospody odazovala - proto také zákaz kouření mne do žádné hospody nepřitáhne.

0 0
možnosti
MB

buxus

31. 10. 2007 8:06
Tu IIampa

Závisí na to, zda považujete pasivní kouření za riziko, či ne. Pokud se prof. Pafko mýlí a Vy máte pravdu, pak by to asi tak fungovat mohlo. Pokud ale mají pravdu plicní lékaři, pak tentýž hostinský nemůže vyvěsit přes celý pult ceduli, že jeho podnik neuznává žádné hygienické předpisy a vykašlat se na ně. Čili, jakmile by zákaz kouření v restauracích byl zaveden, stane se  z něj další hygienický předpis, který bude pro restaurace platit a bude stejně dodržován/nedodržován jako ostatní předpisy tohoto typu.

0 0
možnosti

llamqa

31. 10. 2007 8:29
Re: Tu IIampa

ale jiste, pokud bude koureni ve verejnych prostorach zakazano zakonem,  tak ano. ovsem ja jsem se ptal spis na to, proc nejaky takovy zakon vubec resit, proc to nejde i bez zakona ... cist snad umi vsichni (tedy vsichni, u kterych se da duvodne predpokladat navsteva hospody), a kdo do kurackeho doupete jit nechce, tak tam proste nepujde. neco jineho je to napriklad na uradech, kam clovek jit proste musi, ale popravde, kdo opravdu MUSI chodit do hospody ?

0 0
možnosti

llamqa

31. 10. 2007 7:57
muze me nekdo odpovedet ...

muze me nekdo rict, proc jednoduse nenechate majitele hospod rozhodnout, jestli budou provozovat podnik pro kuraky nebo pro nekuraky ? samozrejme, s patricnym upozornenim, klidne i ceduli pres pul dveri, ze se jedna o kuracky / nekuracky prostor, nu a kdo do takoveho podniku chtit nebude, tak tam proste nepujde ... a budou spokojeni vsichni, kuraci, i nekuraci.

0 0
možnosti

Z

31. 10. 2007 8:43
Re: muze me nekdo odpovedet ...

No protože se svět začíná dělit na tomto foru dělit na ten kulturní, který chrání své občany před hulvátskou kouřící luzou.(USA,Anglie,Irsko....) a nekulturní kde jde o to aby si každý zasmrádlí egoista mohl dělat co se mu zlíbí jako jsme mi, Rusko nebo Rumunsko. Tak to prostě je!

0 0
možnosti
JL

Jitka Lenková

31. 10. 2007 7:48
Až všechno zdraží

tak, jak nám to slibují, tak lidi nebudou chodit tolik do restaurací a hospod tak jako tak, ať zakouřených či nezakouřených, ale za ní požvykovat dvacet deka točeňáku a tři housky a zapálí si venku. To jsme toho zase vyřešili.

0 0
možnosti
E

edu-edu

31. 10. 2007 7:41
I kuřáci si zvyknou

Myslím, že i kuřáci si zvyknou, že se nebude v restauracích kouřit. Sami to znají, jak jim smrdí šatsvtvo, když někde vysedávají a pak přijdou domů. A pak to přivítá hlavně personál, který nebude cigaretami načichlý. Kouřím a zcela to vítám. Mě to problém nedělá a navíc to i chuť na cigaretu eliminuje, takže se dá s tím dříve praštit. A o naplnění restaurací se nebojím. Oni hospodští si pomůžou nějakými koutky venku.:-P

0 0
možnosti
F

Fuzzy

31. 10. 2007 12:00
Re: I kuřáci si zvyknou

Je restaurace a je hospoda. Pro mě za mě se klidně může zakázat kouření v restauracích - při jídle je to opravdu nechutné a netaktní. Ale co se týče hospod a barů, nevidím jediný důvod. A opravdu nikdo nikomu nebrání v otevření baru či hospody pro nekuřáky, tak nevím, proč se do toho montovat nějakým zákonem. Jako by nám ti kašpárci už tak nekecali zbytečně moc do života...

0 0
možnosti