Jen počkej, starouši !!!

Já ti ukážu, kdo je tady pánem. Tvůj smutek je mi ukradený, špatně jsem se vyspal. Tak po mě hlavně nic nechtěj. Neotravuj a přijď až budu mít lepší náladu.

wallpapers

Asi tak by se ve shrnutí dal popsat postup, jak jednají někteří lidé ve státních zařízeních s lidmi.

Mojí babičce zemřel manžel. Po dlouhém a těžkém boji. Byl vojákem z povolání, bydlel tedy ve vojenském bytě. Přemlouvali jsme jí, aby po dědečkově smrti odešla k jednomu ze svých synů bydlet, aby rozhodně nezůstávala sama a konečně udělala tento krok, ke kterému se odhodlávala již mnohokrát. Dokud dědeček žil bylo na vše moře času, ale jakmile bylo jasné, že nás již zanedlouho opustí, babička se konečně rozhodla. S realitní kanceláří byla dohodnutá a o výměně bytu a muselo jen dojít k přepsání bytu. I v nemocnicích jsou na tyto případy zvyklí. (občas ale jen na to, že zbytek rodiny prahne po majetku. To však nebyl případ naší babičky). Schůzka s právníkem v nemocnici byla domluvená i s lékařem na úterý.

V úterý ráno upadl dědeček do komatu a již se neprobral. Ve chvíli, kdy dorazila babička s právníkem do nemocnice ji jedna z lékařek povídá: - jak si to jako představujete, že sem polezete, když váš manžel se už nikdy neprobere? Akorát tu budete zavazet. Jak je možné, že mi sem chodíte s právníkem, když váš manžel je v komatu?

Babička vůbec netušila, že se dědečkův stav přes noc tak moc zhoršil. Slova lékařky se jí moc dotkla už proto, že jí vlastně naprosto netaktním způsobem sdělila, že její manžel umírá.

Po pohřbu si šla vyzvednout úmrtní list a setkala se s podobným chováním od úřednice.

- a máte zaplacený pohřeb? Doufám, že jste nám tu nenechala dluhy. My to za vás platit nebudeme. Však já si to ještě ověřím -

Osobně bych jak lékařku tak i úřednici nakopala do zadnice. Lidé pohybující se na tenké hranici mezi životem a smrtí, lidé pracující s pozůstalými  a mrtvými.

Tito lidé musí jednat s truchlícími jen a jen v rukavičkách. Pozůstalí se stávají v tomto těžkém období uzlíčkem nervů, kde je jen malá odchylka může psychicky položit.

Lidé, jako tato lékařka i úřednice nemají na svých místech co dělat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | úterý 26.2.2008 8:35 | karma článku: 23,09 | přečteno: 1667x