Je těžké býti poslancem?

Ať už se jedná o volbu prezidenta, nebo o schválení zákona vždy je těžké se rozhodnout. Mám volit dle svého svědomí?Nebo se podvolit názoru strany?

idnes

Ať už mluvíme o panu Snítilém, Hanušovi, Melčákovy, Pohankovy.....

Všichni mají jedno společné. Možná hlasovali dle svého nejlepšího svědomí, možná kvůli penězům bokem, možná kvůli něčemu úplně jinému. Dozvědět se pravý důvod je zbytečné. Stejně nevíte, jestli mluví pravdu. Ale to není podstatné. Podívejme se na to z pohledu poslance.

Pokud vstupuje do jakékoliv strany je snad jeho povinností, aby slepě následoval stádo a odkýval vše co se zrovna objeví na stole ke schválení? Jestliže tak neučiní, většinou dochází k vyloučení ze strany.

Ale proč? Nevstupují snad do stran, které mají ve svém názvu demokratická? Co tedy podle nich znamená slovo demokracie? Diktátorská poslušnost?

Označit člověka za běžence k jiné straně jen proto, že má možná vlastní názor a nakonec dodat, že se stará o 7 dětí, proto se rozhodl tak, jak se rozhodl, může říct snad jen chudák, jemuž došly veškeré smysluplné argumenty.

Ale poslední měsíc nám ukázala celá vláda bohužel, že jako reprezentant státu českého se má ještě hodně co učit. Nejen pokoře, ale i úctě, vážnosti, distingovanosti a slušnosti vůdči ostatním lidem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | úterý 19.2.2008 11:08 | karma článku: 16,08 | přečteno: 1368x