Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čonka

18. 1. 2008 8:04
rodina

Vy máte děti? a co když se Vám narodí až budete mít 60?Vzpomenete si na tento článek ......?[>-]

0 0
možnosti

Petr Jankovec

4. 1. 2008 20:39
Souhlasím a myslím, že to je opravdu trochu proti přírodě

0 0
možnosti

alex hart

4. 1. 2008 17:59
Zodpovědnost mít dítě

Je zvláštní, že se autorka nedovolává odpovědnosti mladých a zdravých lidí, kteří záměrně děti nemají, protože je nechtějí, a to jen z vlasní lenosti a neochoty se postarat o rodinu. 

To už ale asi nikomu dnes nevadí a jaksi není "in" to kritizovat. Kolik asi dětí má asi autorka, že má tolik času na blogování?  

Protože v naší společnosti platí, že osobní svoboda jednoho sobce je povýšena nad potřeby rodiny i širší společnosti, porodnost u nás klesá a my pomalu vymíráme (a to i přes to, že v posledním roce rodily silné ročníky maminek). Porodnost u nás statisticky zachraňují cikáni a přistěhovalci. Takže Češi postupně vymírají.  

To, o čem píše autorka, je tedy podle mne jen okrajovým jevem celé problematiky kolem zakládání rodiny.

0 0
možnosti

Jasa

4. 1. 2008 15:53
Je to moralni

Tady plati stare "Co je povoleno bohovi, neni povoleno volovi." Neco se patri pro jednoho a neco pro jineho. Kdyz si takovy bohac po sedesatce vezme  dvacitku, je to jiste legitimni. Muzi nemaji nejake rizikove otcovstvi a mlada zdrava zena se posune po spolecenskem zebricku o cemz si pritelkyne mohou nechat zdat. Zena je lepe zabezpecena, nez s mladym floutkem. Zena, ktera ma za usima se pusti za nejakym odporne zazobanym milionarem, protoze milionar neni nikdy stary a nemocny. Takova zena se dozajista brzo stane celebritou a ubeznym bodem vsech zavistivych pohledu. Potom uz je snadne zalozit nejakou tu nadaci a pojistit si spolecensky statut. Verte, ze pohorsovat se nad prirozenou lidskou genetickou vybavou je intelektualni kyc, kteremu propadaji zavistivci. Je jasne, ze mlade zeny casto touzi po nejakem mladem milionari ale jako i v jinych pripadech zeny projevuji velky smysl pro realitu a vi ze pouhou laskou se nenasytis. Totez ovsem neplati pro socky a prizivy.

0 0
možnosti

outsider, dítko velmi starých ro

4. 1. 2008 14:37
není to černobílé

Vyzkoušel jsem na vlastní kůži, nesouhlasím s autorkou.

0 0
možnosti
W

wiki5

5. 1. 2008 8:41
Re: není to černobílé

R^

0 0
možnosti

Katka

4. 1. 2008 12:37
????????????

No,to snad nemuzete myslet vazne? Polovina mladych manzelstvi se rozvadi, procento "mladych" otcu pecujicich o své deti, tak aby vychovne nestradaly, neni opravdu nijak strhujici, vek nedava zadnou zaruku, ze rodice, tedy vetsinou otcove, budou s detmi ony uvadene aktivity provozovat, byt na to maji "vek"... Mnoho lidi je jeste po padesatce aktivnich, zdravich, jsou zajisteni a maji konecne potrebnou stabilitu a rozhled, aby dokazali poskytnout dobre zazemi...Je to samozrejme individualni, - jako vsechno - , proto bych se na Vasem miste vyhla rychlym soudum... Pokud je Vas nazor takto plochy i v ostatnich vecech, rozhodne bych s temi detmi pockala...nekdy to treba neuskodi;-)

0 0
možnosti

Karel

4. 1. 2008 13:01
Re: ????????????

Až si pořídíte děti s nějakým ještě aktivním starcem, tak dejte vědět (až bude dětem okolo 10 let) o koho se musíte starat více. Péče o staré lidi je totiž mnohem náročnější. Váš názor je hrozně krátkozraký. I když muže být onen stařec v době početí celkem fit, tak počítejte s tím, že za pár let se z otce stane další ,,dítě“ navíc.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

4. 1. 2008 12:10
Cituji:

"Mám kamarádku, které zemřel tatínek, když jí bylo 17 let a jejímu otci 70." - opravdu neznáte nikoho jiného, komu v 17 zemřel otec a tomu bylo přitom jen 50???

"Mám kamaráda, kterému je 23 let a jeho mamince je 71 a tatínkovi 77 let. Vyrůstal sám, bez dozoru, bez výchovy. Možná záleží i na každém individuálně, jak se k rodičovství postaví, ale jim prostě síly nestačili. Nezažil s nimi nic, na co by měl ze svého dětství jedinou milou vzpomínku." - opravdu se toto nestává i dětem daleko mladších rodičů???

Navíc oba vaši kamarádi můžou být svým rodičům vděčni, že je včas nehodili do kýblu na gyndě.

A naví žádný z uváděných rodičů nesplňuje vaše úžasné pravidlo, že nemá být rodičem po 60, většinou to stihli před padesátkou.... To jako v v 60 měli děti nechat adoptovat mladšími páry nebo jak???

Jinak já se taky narodila poněku starším rodičům, bylo jim 40, když jsem přišla na svět, takže mě apriori se.ete, protože podle vaší morálky jsem se asi narodit neměla.

0 0
možnosti

č.

4. 1. 2008 12:53
Re: Cituji:

Píšete nesmysly, asi dostatečně nerozumíte psanému textu...:-P

0 0
možnosti
AH

nyny.

4. 1. 2008 11:45
souhlas pouze pro jeden případ

Souhlasím pouze pro případ, kdy se díky pokročilosti mediciíny může stát matkou žena starší 50 let.Těžko předpokládat, že dítě staré matky má mladého otce, takže tím je vlastně dítě odsouzeno být sirotkem ať faktickým nebo "mentálním" již při narození. To je sobecké a nemorální a docela se divím, že etický kodex medicíny tyto případy neřeší, respektive nezavrhuje. Jinak co se týče dítěte rodičů, z nich je jeden zpravidla otec starší, tady nevidím žádný problém. Kolik otců věkově přiměřenějších se dítěti opravdu věnuje  vůbec nebo ve smyslu fyzické zdatnosti ? krom toho starší rodič má mnohem větší trpělivost a je také zporavidla méně zaneprázdněn.Takže naopak bych řekla, že je starší rodič pro dítě výhodou.I když je vše jen o lidech a o věku a tedy čistě individuální.

0 0
možnosti

Jiří

4. 1. 2008 11:26
Jak to řešit

60 let je extrém, ale co takhle tatíkové po 40 či 50? Když bude dítěti dvacet, bude otci 60 či 70. Není ideál. Ale mladí snatky oddalují - finanční důvody. Starší otcové zas mají určitý majetek, málokterá mladice by si vzala staršího o 20 let s "holým zadkem" - tak to zpravidla není. Jeden rodič je mladý, druhý je starší. To může být zas pro dítě výhoda. Dále - přes polovina manž. se rozvede, dítě má téměř vždy matka. Takže záleží, že je otec starší, pokud je zabezpečený? Stejně pak vyrůstá s jiným mužem. Cizí chlap vadí zpravidla víc, než vlastní starý otec.

Já si myslím, že ideál to není. Hlavně u matky, z biol. důvodů. Pokud je otci 40, 45 - tak velký problém nevidím. Prostě jiné věci jsou závažnější, např. rozvod. Mají-li rodiče děti rádi, je to asi taky důležitější. 60letí otcové, to je spíš příklad Gotta apod, dítě bude za zabezpečené jinak a matka je docela mladá. Ideál ne, ale dost dětí by spíš závidělo.

0 0
možnosti

alex hart

4. 1. 2008 18:29
Re: Jak to řešit

Bože já tyhle řeči miluju. Všude kde je hlad, bída, nemoci, válka... se rodí nejvíce dětí. A naopak. Kde je blahobyt a blbne se s osobní svobodou, se nějak ty parchanti ne a ne a nechtějí sami narodit, natož sami vychovat 

Samozřejmě, že staří rodiče nejsou pro dítě ideální. Ale maladej debilní sobec, kterej se neumí postarat pořádně ani sám o sebe, dneska často ani to dítě nezplodí. A když, tak utíká honem na potrat. A právě ta naše neporodnost je zcela fatální problém nejen v Česku, ale i v celé západní Evropě.

Tak o čem se tady doprkýnka diskutuje?

0 0
možnosti

orca1

4. 1. 2008 11:00
je to každého věc

Každej by si měl svědomitě "spočítat náklady" pokud do rodičovství chce jít v pokročilém věku. Dle mého hodně špatnou reklamu dělají "celebrity" , žel ale málokdo ví že prakticky všechny mají doma chůvu . A ono je asi něco jiného běhat okolo dítěte 24 hodin denně a něco jiného 3 x po 2 hodinách a o zbytek se stará chůva.

0 0
možnosti

Glock

4. 1. 2008 11:12
Re: je to každého věc

vidím to podobně, děkuji R^

0 0
možnosti