Čeští hokejisté postupují do čtvrtfinále

Samozřejmostí se pro naše hochy stává rychlý nástup do utkání v první třetině. Tato strategie byla úspěšná v boji s Kanadou i Dánskem a to i přes prohru 3:0 s Kanadou, kde jsme ukázali, že nad nimi dokážeme vyhrát, pokud se s nimi ještě na tomto MS setkáme. V zápase se Slováky se nám sice nepodařilo skórovat tak brzy, ale po chybě obrany se  Sklenář zasloužil o první gól. A vteřinu před koncem první třetiny se prosadil i Frolík, který v utkání s týmem Dánska dokázal nastřílet hattrick navíc v jedné třetině. Stav utkání po první třetině tedy 2:0.

I v následujících dvou třetinách se obě mužstva předvedla a Slováci se za každou cenu snažili zvrátit výsledek ve svůj prospěch, aby stejně jako minulý rok nemuseli bojovat o záchranu. To se jim však nepodařilo a po dvou třetinách odcházeli hráči Slovenska poraženi 5:2.

Českému týmu se odvděčila vyprodaná hala, která společně s nimi slavila postup Českých hokejistů do 20 let do čtvrtfinále, které se uskuteční na Silvestra ve 14:00 v Pardubické hale a vy máte možnost jej sledovat na ČT 4 sport.

Dalším zápasem bylo Švédsko:Kanada. Nejprve v první třetině zasadili Kanaďané první gól do brány a  ve druhé třetině vedli již 2:0. Švédové ale vůbec nehráli špatně, šli do osobních útoků, dobře bránili i útočili, ale Kanada měla zkrátka víc štěstí. To se však změnilo ve chvíli, kdy inkasovala první gól na tomto MS juniorů. Během chvíle vyrovnalo Švédsko na 2:2 a po chvíli dokonce Švédové vedli 3:2. Kanada musela nastoupit opět do útoku, což se jim vyplatilo, neboť si vykoledovali dva fauly a rázem hráli přesilovku 5 na 3. Vyrovnali na 3:3. V tuto chvíli bylo smyslem hry jediné dohrát poslední dvě minuty do konce třetí třetiny bez chyby a soustředit se na pětiminutové prodloužení. Nakonec ale přišlo něco, co snad nikdo nečekal. Švédové zmobilizovali veškeré své síly a 7 vteřin před koncem zvýšili skóre na 4:3. Kanada: Švédsko 3:4.

Švédové vedou nyní tabulku skupiny A s 9 body. Pokud se nám je podaří 31. 12 porazit s tím, že Češi nasází Švédským hokejistům minimálně 4 góly postupujeme z prvního místa tabulky.

Autor: Eva Bednářová | sobota 29.12.2007 23:20 | karma článku: 7,02 | přečteno: 840x