Česko-Švédsko 1:4

Ani ne za tři hodiny začne čtvrtfinálové utkání našich hokejistů se Švédy, se ketrými jsme se setkali naposledy v osmifinále s porážkou 3:5. O výsledku je již ale předem rozhodnuto, i když zápas ještě nezačal.

idnes

To napsal švédský tisk: český tým má slabinu, achillovu patu jménem Milan Hnilička. Dále se zmiňuje o tom, že náš brankář si je vědom toho, že je slabinou českého mužstva. Kde bere švédský tisk jistotu, že zápas o postup v boji o medaile má Švédsko v kapse netuším.

Bilance nehraje v náš prospěch co se týče vzájemných zápasů. Ve hře pět na pět letos vykazujeme průměrný výkon, forma Hnildy není špičková, ale máme tu právě to ale...

V přesilovkách si vedeme nadmíru dobře, obrana se zlepšuje za poslední tři roky mílovými kroky od dob zlaté české hokejové éry, slabší výkony Hnildy se dají odůvodnit jednoduchou větou:pokud na brankáře nejde příliš střel za zápas, vychladne a jeho jistota a ostražitost klesá.

Nepředpokládám, že to bude průměrný hokej. Očekávám naprosto kvalitní českou technickou hru, ze které se přiučili a spoustu z našeho hokeje převzali i Švýcaři, které dnes již musíme považovat za špičku elity v hokeji. Očekávejme dobrý hokej, kde náš tým má velkou šanci na postup v boji o medaile.

Kanada letos pořádá MS. Od 70 let se žádnému z pořádajících zemí nepodařilo získat titul mistra světa.  I přesto, že Kanada zatím prochází turnajem bez jediné ztráty bodu, nepočítám v její úspěch na zlatou medaily. Patří mezi elitní týmy, ale často se právě v bojích, které rozhodují nechají unést svou nepřemožitelností a to je jejich velkou slabinou. V roce 2004 i náš tým procházel bez ztráty bodu. Ve čtvrtfinále však narazil na USA, které nesehrálo zrovna slušný hokej v základní a osmifinálové skupině. I přesto nás po základní hrací době, prodloužení a následných nájezdech nakonec vyřadili z boje o medaile 2:3.

Přejme si tedy, aby letos konečně došel tým Aloise Hadamczika do vítězného finále.

Hoši, nandejte jim to!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Bednářová | středa 14.5.2008 16:38 | karma článku: 10,31 | přečteno: 2168x