Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Muslimske Staty v SSSR Měli lepši vzděláni a průmisly. Islamske kolonie Anglie a francie měli negramotnost, Fudalni vztahy, žadne prumisly a komunalismus,

0 0
možnosti
SM

Muslimske Staty v SSSR Měli lepši vzděláni a průmisly. Islamske kolonie měli negramotnost, Fudalni vztahy, žadne prumisly a komunalismus,

0 0
možnosti
DM

Velká karma

SSSR i dnešní Rusko fungují na prakticky stejných principech. Přes velkou snahu naší armády rusofilů opěvujících Putina a kvetoucího Ruska nejsou , kromě malé skupiny oligarchů, žádné změny k lepšímu vidět. A ten obr má hodně hliněné nohy. A tomu nepomůže ani vítězné úsměv Putina v Číně.  Čina určitě není ten nejjistější spojenec.

S dovolením použiji větu od pana Dvořáka a požádám vášnivé rusofily o vyjádření.

Je v dnešním Rusku zavedená částečná cenzura, zákaz některých tiskovin, hon a likvidace odpůrců režimu,omezení internetu a facebooku, masivní propaganda spojená s lživými tvrzeními, nějaká nová forma demokracie,kterou bychom měli obdivovat ?

3 0
možnosti
Foto

Karma!

Má stále pravdu. Po rozpadu SSSR se Západ pokoušel vidět v novém Rusku partnera - důvody pro to byly (a jsou) jasné. Za strany USA to byla obvyklá chyba - bláhová domněnka, že všude chápou princip západního pojetí demokracie. A USA nejednou  podcenily  iracionálního myšlení v zaostalých zemích.

"... zatímco řadoví Rusové ve své podstatě touží po otevření se okolnímu světu, sovětské vedení tyto snahy bojkotuje. Nejzřejmějším důvodem je snaha zamezit vzájemnému poznávání, a tak si zjednodušit vnitropolitickou kontrolu..."

Současné kroky putinovského Kremlu - cenzura, omezování internetu, zákaz některých periodik, hon na odpůrce, masivní propaganda....

Naštěstí je dnešní Rusko menší, než býval SSSR. A navíc ztrácí oporu bývalých vazalů. A další podmaněná území čekají jen na vhodný okamžik, aby se odtrhly.

Pokud se nepodaří Putina "eliminovat", přinejmenším se odstartuje další etapa studené války.

5 0
možnosti
SN

:-) Já si Vás nepodám. Máte v podstatě pravdu, ale je to minulost. Jestli trochu uvažujete a sledujete dění kolem sebe, musí Vám být jasné, že Amerika, chce být první na zeměkouli a tu také celou ovládat. Můžete si to dovodit  ze spousty válek a revolucí, které proběhly a ještě probíhají, její zásluhou. 

     Putin už není žádný hloupý mužik a toto všechno vidí. Dění na Ukrajině, kdy toto vyvolala EU v zádech s USA, měla jediný cíl. Dostat se na hranice Ruska. Následky mohou být hrozné, občanská válka, emigrace do vedlejších zemí, tedy i k nám. Putin o Ukrajinu nestojí, je to zbídačené, proč by ji živil. TeĎ dojdu k tomu, proč to tak obsáhle popisuji. Včera jsem v TV viděl Putina vysmátého na přehlídce "čínské hradní stráže" !  Čili.....hledá spojence, najde ho za každou cenu a Amerika má po žížalkách ! Věci nejsou takové, jakými se býti jeví....... !!!!  !!!

3 2
možnosti
Foto

Amerika ukradla Ukrajině Krym? Američtí separatisté rozvracejí Ukrajinu?

5 0
možnosti
PB

..... včetně zdrojů - excelentR^

4 0
možnosti
TH

A taky se dá položit opačná otázka. Jak se zachová jedinec, který je tlačen stále do těsnějšího a těsnějšího kouta? Zvlášť, když si je ten jedinec dobře vědom, že v ruce třímá zbraň posledního odporu, tedy nukleární zbraně. Jakmile svět zatlačí moc blízko, může to skončit všelijak, lidi dělaj různý prasárny, když na ně dopadnou účinky pudu sebezáchovy....

Takže sice tlačit, ale nepřehánět.

2 0
možnosti
Foto

On se ten závěr dá i otočit a vyjde to nastejno: jak se zachová příliš sebevědomí jedinec, když zjistí, že si může dovolovat čím dál tím víc?

3 0
možnosti
Foto

omluva: sebevědomý:-P

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Ale lidé ze zdejší sekce KGB si Vás nejspíš ošklivě podají. Pokud tedy Vaší zajímavé argumentaci dokáží porozumět :-). Karma.

6 1
možnosti

Můžete naznačit, proč by si autora ze zdejší sekce KGB ošklivě podali? Asi jsem četl jiný článek než Vy.

4 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 984x
Student PedF UK, předseda studentského spolku, který je kriticky hrdý na svou Alma mater, a který opravdu chce učit.
Motto: i want to be a teacher and I'm proud of it.

Seznam rubrik