Parkování na rozhraní Prahy 10 a Prahy 2/3 II.

Chceme žít v důstojném prostředí. A proto jsme pro radnici Prahy 10 něco mezi „regulovaným nájemníkem“ a „obtížným hmyzem“, který žádá,  aby byl radnicí voděn za ručičku. Máme si prý najít garáž (v našem okolí stojí něco mezi 4000-6000 Kč) a lidově „držet hubu“ !!!!

Můj včerejší článek  http://bartosova.blog.idnes.cz/c/25851/Jak-se-zije-na-parkovisti-aneb-nabidka-bezplatneho-parkovani.html se nesl v humorně- smířlivém tónu. Do této chvíle dopravní odbor poměrně korektně vysvětloval na diskuzním fóru  stránek naší radnice, co všechno nejde.

 

Nezavedeme ZPS, protože:

-         jsme moc velká městská část a nemáme na to peníze

-         nemohli by u nás zaparkovat dodavatelé a řemeslníci (věru to je pěkný argument)

 

Proč může mít Praha 3 průnikovou zónu s Prahou 2 a my ne ?

-         protože i v Praze 3 byla zavedena ZPS, zatímco u nás ne

 

Jsme obklopeni „parkovacími ghetty“ ze dvou stran. Všichni co nedosáhli na parkovací kartu parkují u nás. Zatímco my u nich parkovat nemůžeme, i když jsou jen přes pár ulic. Situace je zcela neúnosná, auta stojí absolutně všude. A co s tím uděláme ?

-  nevíme, ale začali jsme to právě analyzovat (19.2.2008)

To co jsem si ale přečetla na diskuzním fóru Prahy 10, mě absolutně dorazilo:

parkování   Renata Novotná 19.2.2008   položím si řečnickou otázku: když si koupím pět aut, vzniká mi tím nárok na pět parkovacích míst u mého domu? Odpovím si: nevzniká! Proč? Protože nikde na světě tomu tak není.Parkování se řeší buďto tím, že si při koupi bytu koupíte garáž, parkovací stání, bydlíte tam, kde se dá parkovat, anebo prostě auto nemáte a jezídte MHD. Nevím proč já bych měla platit za garážové stání 3500 korun měsíčně (což předpokládám je zhruba výše regulovaného nájmu těch největších stěžovatelů) a další pisatelé tady ne, protože mají auto a ostatní jim mají zařídit, aby s ním měli kde zaparkovat. Od školky pěkně za ručičku až do důchodu, státe/město postarej se! Chovejte se jak dospělí lidi a nenadávejte pořád na ostatní a zamyslete se nad sebou, jak se postarat sami o sebe!

Re: parkování   Anna Vášová, garant tématu 21.2.2008  

Vážená paní Novotná,

děkujeme Vám za jiný pohled na věc, se kterým nelze než souhlasit.

odbor dopravy

Tak tady to mám, černé na bílém !!! Koupila jsem si byt v řádu několika miliónu korun, který budu splácet dalších 15 let a jsem regulovaný nájemník. V našich secesních domech máme povětšinou garáže!!!! To je jasné, na přelomu 19. a 20. století bylo stavění garáží běžným standartem, takže je jich tu na výběr habakuk!!! Těch pár co se tu v okolí vyskytuje stojí něco mezi 4000 až 6000 Kč a já jako správná mašina na peníze tuto částku spolu s hypotékou a leasingem na auto bez problému vyprodukuju. Jo a že bych chtěla chodit po chodnících a nedejbože tu třeba tlačit kočárek ? To už paní Novotná nedomyslela a paní Vášové z odboru dopravy je to evidentně jedno.

Bůh nám pomáhej !!! 

Autor: Andrea Bartošová | čtvrtek 21.2.2008 16:16 | karma článku: 18,64 | přečteno: 4530x