Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražák Roman

18. 11. 2007 17:00
Volič Národní strany

Bože slečno,to bylo tak blbé:-/

0 0
možnosti
JD

Lumpeek

4. 11. 2007 11:26
-o/__\o-

Někdo je fascinován prímitivní kulturou divokého národa a pak je všude chválí, oni úžasně tančí, úžasně hrajou na housle a skvěle tklivě zpívají. Někdo je fascinován nacistickými uniformami a řádem a také je všude brání. Oba dva mají společné to, že nevidí ty špatné stránky. A toje případ slečny Andrei obyčejné gádžovské čhaj.:-/

0 0
možnosti

Miloslav Ponkrác

2. 11. 2007 14:27
Nadpis 2

Jinak si vzpomínám na rozšiřování jejich kultury a na knihu Rómské

pohádky, která měla být i povinno školní četbou.

Po přečtení pohádky "Polévka z hlavy dítěte", kde žena uvařila polévku muži z hlavy nemluvněte - se mi udělalo docela mdlo. Poté co jsem zjistil, že půlka pohádek je o tom, jak příslušník menšiny cosi úspěšně ukradl už jsem přemýšlel, zda ta kultura je až tak prospěšná.

Měl jsem za to, že pohádky mají být o tom, aby pěstovaly v dítěti doré vlastnosti - proto ti hrdinové, princové a proto dobro zvítězilo. Co asi pěstují Rómské pohádky v dítěti je nabíledni.

Já osobně budu velmi protestovat proti tomu, aby tato kultura šla do škol, a jsem ochoten se velmi zasadit a být aktivní proti tomu pokud jí tam někdo bude prosazovat.

0 0
možnosti

Miloslav Ponkrác

2. 11. 2007 14:23
Nadpis

Stejně tak je článek jednostranný - mnoho politiků se zase udělalo na umělém vyzdvihování vymyšleného problému rasismu.

Problém je, že rasismus je slovo, které se tak 1000x nadužívá a začíná trpět ztrátou serióznosti. Tudíž rasismus už se dávno nepoužívá ve svém původním významu, který mělo mít a devalvovalo v obyčejnou vatu nízkého významu.

Ono přehlížením problémů s jistou menšinou (záměrně neříkám kterou) a neustálé dovolávání se pochopení této menšiny je celkem zaručený recept k tomu, že menšina bude čím dál více nenáviděna. Jediná cesta k pochopení menšiny je rovnost menšiny s většinou v právech i povinnostech.

Naprosto žádný soudný člověk nemá nic proti pomoci menšině - nechť je jí pomoženo se vzděláním i jinak - ale povinnosti nechť má stejné jako většina.

0 0
možnosti

Zbyněk

2. 11. 2007 11:51
Rocky Balboa sedí, můžou za to všichni gádžové a já jsem rasista

Kdo je Rocky Balboa:http://www.novinky.cz/03/12/15.html

Na okraj: Původně seděl za znásilnění nezletilé gadžovské dívky.

A proč já jsem rasista? No protože mě a mé dva kamarády svýho času nejednou naháněla  Rockyho rodina, no a my se zbaběle většinou zachránili útěkem do řeky. No nedali jsme jim prostě šanci. A Proto jsem vinnen nejen já,ale i moji kamarádi stejně jako znásilněná nezletilá dívka,okradený muž i ta zkopaná paní.

A proč jsme vinny. No protože se máme jenom napozoru před cikány.

O dobrodiní ostatních členů této rodiny se již zmiňovat nebudu zrovna tak,  jako o mých dalších, z mé strany podlých, zážitcích s jinýma "normálníma" romskejma rodinnama či jedinci.

0 0
možnosti
JD

Domaštos

2. 11. 2007 6:48
.

pokud si někdo o sobě napíše obyčejná gádžovská čhaje (holka), tak opravdu nemá smysl reagovat.:-/

Ale je tu naděje, že časem dospějete k reálnému pohledu na svět.R^

0 0
možnosti

Andrea - autorka

2. 11. 2007 6:32
Pro nechapajici pany

Zkuste se podivat co nam prinesl vcerejsi bloggersky den. My bloggeri totiz obcas reagujeme jeden na druheho. Pak snad obsah meho clanku rozklicujete.

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 11. 2007 1:43
úplně nejlepší by bylo

kdyby splnit vaši výzvu ohledně pasní o romské kriminalitě nešlo, a kdyby ano, pak by to byla lež....ach to by se nám všem lépe žilo ;-D

0 0
možnosti

čtenář

1. 11. 2007 22:45
Úplně ubohý článek, nestojí za přečtení

Nestojí za komentář, je to jako nesmyslný výkřik feťáka do tmy, bez hlubšího smyslu.

0 0
možnosti

Pavel Chovančík

1. 11. 2007 22:32
Jablka a huršky

Domnívám se, že tento názor je spíše pro hádku, než-li hlubší diskusi, neboť směšuje několik témat dohromady bez ladu a sladu. Já bych udělal blogposty minimálně 2:

1. Když nechci bydlet vedle cikánů, pak jsem rasista či má právo na takové kulturní prostředí, ve kterém se cítím bezpečný a naplňovaný?!

2. Je pan Čunek jako "zaměstnanec" státu skutečně úplatný a zněužíval jako milionář sociální systém našeho státu?

S tím výchozím bodem už se dájí vésti války slov.

Ale je klidně možné, že to nebyl ani záměr. ;-D

0 0
možnosti