Drazí myslivci, opravdu vám nerozumím

Čeští myslivci se dmou pýchou. Skolili totiž jelena s nejvzácnějším parožím. A já se ten jejich vítězoslavný pocit snažím pochopit. Ano, ten jelen byl opravdu speciální. Byl to dvacetičtverák. Paroží bylo oceněno 262,46 body, opravdový unikát, bravo !!!!  Sledovali ho dlouhá léta a těšili se až ho zastřelí. Ten šťastný střelec za to zaplatil půl milionu. „Pro toho střelce je to prožitek“ slyším v televizi komentář jiného myslivce.

 

A já mu opravdu nerozumím. Jak může být pro někoho prožitek střílet do živých zvířat ??? Jaký to může být prožitek vidět je umírat ?

 

Je to zřejmě tak báječný prožitek, že ho občas aplikují i na psy. Pamatuji si případ, kdy myslivci zastřelili malého jezevčíka přímo před očima dětí, kterým patřil. Anebo také koně přímo pod jezdcem. Anebo jak stříleli po sáňkujících dětech, připomínaly totiž divočáka. A občas také sami sebe, když se trochu popije, vypadá jako divočák úplně každý.

 

Dokážu si představit, že práce v lese a péče o lesní zvěř může být krásná. Ale ten slastný prožitek, při střílení do zvířat opravdu nepochopím nikdy.

Autor: Andrea Bartošová | sobota 19.1.2008 20:34 | karma článku: 30,41 | přečteno: 4379x