Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cliche.ks

2. 2. 2010 22:29
bojim se bojovych psu

0 0
možnosti
HM

zluta-rozinka

22. 2. 2009 15:22
slečno!

problematický je tak leda obsah vaší hlavy. když už bych o něco žádala já, tak majitele malých plemen a majitele roztomilých plemen (těch, kteří hlásají peace and love), aby si hlídali své cukroušky a aby ti jsouce bez vodítka, neobtěžovali řvaním a trapnými útoky mého psa, který, kdyby chtěl a kdybych mu to dovolila, by je s klidem zašlápnul.

0 0
možnosti

...

21. 1. 2008 11:29
odbornice na slovo vzatá

Jste skutečně velká milovnice psů a ještě větší odbornice - canis corzo jsem v životě neslyšel. Zřejmě jste myslela plemeno cane corso.

To je ta potíž s vámi novináři - píšete kde o čem, ale nerozumíte takřka ničemu.Rv

0 0
možnosti

Andrea

29. 1. 2008 12:22
Re: odbornice na slovo vzatá

Diky za upozorneni, opravuji. Nejsem sice novinarka, ale bloggerka, ale na tom internetu jsem si to mela dohledat, mate pravdu.

0 0
možnosti
ŠB

Qeebee

10. 1. 2008 11:13
Ach ta terminologie

Neexistuje definice termínu "bojoví psi" ve smyslu rasy. Bojový pes je jakýkoli, kterého jeho majitel záměrně cvičí pro útok na jiné živé tvory. To nemá s psí rasou nic společného!

Souhlasím, že existují psí plemena, jejichž fyzický potenciál může být pro člověka nebezpečný. (pitbull, bullterier, amstaf, fila...), ale to apriori neznamená pes vrahoun. Pro tato plemena bych souhlasil s regulací, kdy by majitel musel mít licenci na psa. Získat ji by pro majitele znamenalo projít psychotestem (ano majitel, ne pes) a prokázání, že o daném plemenu něco ví. Kdejaký blb si pořídí bulla o tom psu nic neví, nechá ho růst jak dříví v lese a pak se diví.

Nicméně každý pes potřebuje nějaký výcvik (dalo by se použít i slovo vedení), jinak z něho bude neřízená střela.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

10. 1. 2008 16:58
Re: Ach ta terminologie

Souhlas. R^

0 0
možnosti
TL

komise

9. 1. 2008 18:06
soutěž

Čekám soutěž o největšího NEmilovníka psů

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

10. 1. 2008 16:59
Re: soutěž

Vy me ctete vidte ? ;-D

0 0
možnosti

angel of death

9. 1. 2008 17:46
B jako blbec

Přesně to je asi přispěvatelka s nickem b.Stupidní vymaštěná ignorantská kráva.:-©

0 0
možnosti

Jiří

8. 1. 2008 17:28
Občas pokouše i retrívr - labrador či zlatý

Normálně jsou neagresivní, každý pes jde ale zkazit, špatným zacházením. A retrívr má podobnou sílu jak ten pitbul, i když by souboj asi prohrál. Vůči člověk by ale takový rozdíl nebyl. Nejvíc myslím pokoušou němečtí ovčáci, kdysi velmi časté plemeno. Vůči lidem i vůči psům bývají dosti agresivní, jsou to dobří hlídači a dobře se cvičí. Proto je bolševici drželi na lidi - víc než dobrmany či rotvajlery.

Víckrát na mě dorážel něm. ovčák, pes typu pitbul daleko méně. K lidem jsou totiž méně agresivní, pokud je někdo tak "nevychová". Střední či malý pes tolik nepokouše, tj. může způsobit vážné zranění (ukousne prst/y), člověka ale nezabije. Německý ovčák, zvláště mohutný, není menší nebezpečí jak pitbul.

Pejskaři jsou ale dobytkové, exkrementy na chodnících jsou i od nebojových psů. To je větší problém, než že mě občas nějaký pes vyštěkává nebo na mě vrčí a musím volat majitele.

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 1. 2008 13:32
Pro autorku

Není to jen plemenem. Víte, problematický je každý pes, kterého jeho majitel nezvládne. Paradoxně nejvíce pokousání vznikne od menších plemen jako je jezevčík nebo kokršpaněl. Na druhé straně je fakt, že kousnutí jorkšíráka je daleko méně nebezpečné než třeba rotvajlera. Na každém majiteli je, aby svého psa zvládnul a na okolí je, aby těmto zvířatům neubližovalo. Jinak se stane, že obě skupiny (chovatelé psů x nechovatelé) se budou vzájemně osočovat a půjdou si po krku. Chce to jenom více tolerance z obou stran.

0 0
možnosti

Andrea (autorka)

8. 1. 2008 14:05
Re: Pro autorku

Mate pravdu, neni to jen plemenem. Nas park sveho casu terorizovali 2 zcela nevychovani psi jack russel, pro velky uspech si jejich majitele jeste tretiho (zcela stejne nevychovaneho). Utocili ve smecce a jejich majitele se usmivali, ze jsou to mali teroriste;-€. Lidska blbost je proste nekonecna. Proc se ale bojime utoku bojovych psu vice nez ostatnich ? Jejich utok je silnejsi, brutalnejsi a muze mit fatalni nasledky.

0 0
možnosti

Zbyněk

8. 1. 2008 12:56
Prosím majitelé psů,

nedovolte svým psům, jako to dělá autorka, aby běhali na blízko k "cizím" psům a očichávali jim prdele.

0 0
možnosti

deinonychus

8. 1. 2008 11:01
Ještě jedna rada

Ještě je jedno řešení odvrácení útoku. Ať již má pes výcvik (pak to bude jednodušší), nebo je bez výcviku (ale určitě se s ním někdo přetahuje), zkusit ho nalákat na kousnutí. Rychle sundat bundu, šálu, prostě něco, co jde rychle stočit, uchopit tak 30cm od sebe ve výšce necelého metru a trochu pohybovat. Hodně psů se může rovzpomenout na ten báječný pocit přetahování a zapomenout na to, že vlastně chtěli z nějakého důvodu útočit na vašeho psa. A pak se s ním přetahovat, než si ho majitel neodebere a nedomluví se na úhradě za zničené oblečení :-)

0 0
možnosti
JD

zdravá spermie

8. 1. 2008 11:03
Re: Ještě jedna rada

já mám jednodušší způsob. Stačí když s sebou na procházky budete nosit v batohu kočku. Tu pak vypustíte pokud hrozí útok.

0 0
možnosti