Za úkladnou vraždu automaticky doživotí

Ano, musíme si vybrat, zda budeme stát na straně pachatelů trestné činnosti nebo na straně jejich obětí. Jsme nuceni denně hrát ruskou ruletu a nezbývá než věřit, že nám se kulka vyhne. Tomu věřily i oběti vrahů propuštěných na svobodu. Jsem toho názoru, že úkladný vrah nemá dostat další šanci na zopakování svého činu. Nebudu tu vyjmenovávat oběti těchto propuštěných vrahů, ale pokud by za vraždu automaticky následoval trest doživotí, tak i pouze jeden zachráněný život je dostatečným důvodem, proč občany před těmito pachateli chránit.

Vyrojí se samozřejmě názory pseudohumanistů typu, že každý si zaslouží druhou šanci. A co oběti vražd? Ty nedostaly ani jednu šanci, natož druhou. Vrah má do smrti trávit čas zpytováním svědomí a snahou o vyrovnání se s činem, který spáchal. A když pochopí, co učinil, tak zbytek života bude prosit svojí oběť a její pozůstalé o odpuštění. Ne si hrát šachy, chodit do posilovny a vymýšlet co bude dělat až ho propustí. To není pomsta. To je spravedlnost.

To jak si společnost cení lidského života a zdraví, vypovídá o celkovém klimatu v této společnosti. Za úkladnou vraždu deset let, patnáct let... Občane pro stát jsi nic. Jsi jenom zdroj prostředků na fungování státu. Někdo tě zmrzačí a za pět let si bude hrát fotbal a ty pojedeš na invalidním křesle a budeš se doprošovat pomoci od státu, který tě neochránil.

Vrah z Kmetiněvsi byl propuštěn po šesti letech a nikdo ho nedonutí, aby spolupracoval při své léčbě. Sexuologové argumentují svojí úspěšností při léčbě sexuálních deviantů. Prý je vyšší než 70%. To je hezké, ale znamená to, že tři z deseti pachatelů svůj čin zopakují. Nezbývá než doufat, že v této loterii zvítězí někdo jiný. Není na tom něco špatně? Zákonodárcům to tak zřejmě nepřipadá. Snížení věkové hranice trestní odpovědnosti shodili ze stolu...

Věřme, že složení poslanecké sněmovny po květnových volbách bude takové, že ochrana spořádaných občanů bude mít přednost před pseudohumanistickým přístupem k nebezpečným vrahům a sexuálním deviantům.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin BartošMartin | pátek 26.2.2010 10:26 | karma článku: 25,31 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Martin BartošMartin

Soudce idiot

22.10.2010 v 14:46 | Karma: 36,02

Martin BartošMartin

Hazard s hazardem

17.8.2010 v 9:19 | Karma: 11,46

Martin BartošMartin

Volební zázrak!?

2.6.2010 v 9:21 | Karma: 11,71