Volební zázrak!?

Ne, tvrdá práce! Píši o volebním úspěchu Suverenity-bloku Jany Bobošíkové. Pro naprostou většinu diváků, kteří sledovali vývoj volebních výsledků, muselo být naprostým šokem vidět mezi stranami majícími šanci na překročení pětiprocentní hranice i Suverenitu. Co to je ta Suverenita?říkali si. Kde se tu vzala? Vždyť nám přece média a předvolební průzkumy tvrdily, že nikdo jiný, než osmička vyvolených, nemá ani tu nejmenší šanci uspět. Ano, z tohoto pohledu je opravdu zázrak získat 3,76%.

Pokud by představitelé Suverenity dostali třetinu prostoru, kterého bylo dopřáno oněm  předvybraným stranám, tak by Suverenita pětiprocentní hranici hravě překročila. Ostatně i přes totální bojkot ze strany médií se to podařilo v Plzeňském a Ústeckém kraji a v mnoha městech a obcích České republiky.

192145 to je počet voličů, kterým patří náš obdiv za to, že se nenechali odradit klatbou, která byla na Suverenitu uvalena. A mají za to naše hluboké poděkování. Tento projev jejich důvěry nám dodal obrovskou dávku energie a chuti do další práce.

Snad už nikdo nepochybuje, že lídři Suverenity minimálně v Plzeňském a Ústeckém kraji měli být v Otázkách Václava Moravce a měli dostat možnost prezentovat názory Suverenity. Ale agentury dělající předvolební průzkumy řekly NE. Je na čase se zamyslet jak nastavit pravidla předvolebních debat a průzkumů. Hranice pěti procent v průzkumech jako pozvánka do debat je absolutně nesmyslná. Veřejnoprávní televize je tu od toho, aby dala stejný prostor kandidujícím stranám bez jakéhokoliv zvýhodňování. Platíme si ji my všichni, ne pouze sekretariáty bohatých stran.

Věřím, že příští volby proběhnou férovějším způsobem. Jestli jsou ty velké a bohaté opravdu tak dobré, tak žádnou přehnanou podporu nepotřebují. Na Straně zelených je vidět, že když nemají co říci, tak jim ani zvýhodnění nepomůže...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin BartošMartin | středa 2.6.2010 9:21 | karma článku: 11,71 | přečteno: 964x
  • Další články autora

Martin BartošMartin

Soudce idiot

22.10.2010 v 14:46 | Karma: 36,02

Martin BartošMartin

Hazard s hazardem

17.8.2010 v 9:19 | Karma: 11,46

Martin BartošMartin

Cenzura na ČT24

7.5.2010 v 11:24 | Karma: 31,94