Víkendové lámání ručiček a charakterů

A je to tady zase. Občane nesvéprávný, učiň co ti nařizujeme, neptej se jestli to má smysl a nezkoušej se vzepřít. Sic tě klepnem přes prsty a když si budeš hodně vyskakovat, tak i přes hlavu. Skloň hlavu a hřbet.

Modrá posunuje, zbytek nikoliv.Paul Eggert, Wikipedia

My, neomylná evropská komise(název nevim) máme poslání dohlížet na zdárný průběh každopůlročního hromadného posunu hodinových ručiček. Musíme dohlížet na to, aby se tak dělo tím správným směrem. Nemáme čas se zabývat tím jestli to má vůbec nějaký smysl.

Ono by se totiž mohlo zjistit, že to vůbec žádný smysl nemá. A co bychom si asi tak počali. Živíme rodiny, platíme hypotéky. A navíc, když by se zjistilo, že nás netřeba, ještě by se někdo mohl začít zamýšlet nad potřebností dalších komisí.

Takhle si každý půlrok občané uvědomí, že nejsou nic. Že co se jim nařídí, to se sklopenou hlavou udělaji. Obzvláště na jaře, když je člověk takový aktivnější, je potřeba mu trochu otupit smysly, aby ho nenapadaly nějaké kacířské myšlenky. Než si na tu změnu hodin zvykne, tak ta jarní aktivita pomalu pomine.

Jak je vidět z mapky, tak posun hodin je zaveden zhruba na polovině zeměkoule. Ovšem po zrušení posunu v Rusku, to již bude na výrazně menší polovině. Je zajímavé, že se tomuto nesmyslu dokázaly postavit i jednotlivé státy a provincie jež jsou součástí Spojených států, Kanady i Austrálie.

Možná by bylo na čase vyhlásit iniciativu "Děkujeme neposunujeme" a vyhlásit referendum o zrušení posunu hodin. Ať nás někdo přesvědčí o mutnosti tohoto posunování.

A jenom na závěr. Ani Čína, která řídí takřka veškerý život svých občanů, neposunuje.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin BartošMartin | pátek 25.3.2011 8:35 | karma článku: 20,79 | přečteno: 1313x
  • Další články autora

Martin BartošMartin

Soudce idiot

22.10.2010 v 14:46 | Karma: 36,02

Martin BartošMartin

Hazard s hazardem

17.8.2010 v 9:19 | Karma: 11,46

Martin BartošMartin

Volební zázrak!?

2.6.2010 v 9:21 | Karma: 11,71

Martin BartošMartin

Cenzura na ČT24

7.5.2010 v 11:24 | Karma: 31,94