Pane prezidente nepodepisujte

Prezident Beneš již při vydání svých dekretů varoval, že v budoucnu zcela jistě dojde k pokusům o revizi výsledků druhé světové války a ke snahám o zpochybnění vyvlastnění na základě jím vydaných dekretů.

To, že naši " zástupci " nevyjednali výjimku, kterou mají Poláci a Britové, svědčí o tom, že zájmy občanů ČR jim jsou zcela ukradené. Osobně jsem přesvědčen, že ani současná politická deklarace, dokud nebude součástí nejbližší smlouvy o přístupu některé další země k EU, nezajistí ochranu občanům před nároky sudetských Němců.

Pan prezident by Lisabonskou smlouvu do té doby rozhodně podepisovat neměl. Nejen kvůli tomuto překlenovacímu období, ale hlavně kvůli tomu, že tato politická deklarace je jenom deklarací bez právního významu. Zajímalo by mě co se stane až Německo zablokuje přístupovou dohodu s Chorvatskem s tím, že tam dodatek o české výjimce mít nechce. Lisabonská smlouva bude platit, nároky odsunutých Němců se budou projednávat v Lucemburku a další vývoj bude absolutně nepředvídatelný.

Jistota zastánců Lisabonské smlouvy, že NIC nehrozí, mě fascinuje. Až první občan ČR dostane přědvolání k soudu v Lucemburku, bude pozdě. Protože taktika sudetských Němců bude taková, že vezmou ten nejotřesnější případ bezpráví spáchaného při vyhnání a podají žalobu. Pokud soud tuto žalobu přijme, a bude plně v kompetenci soudu v Lucemburku tuto žalobu přijmout, pak přijde lavina podobných žalob. Garantuji vám, že na na tento scénář je Sudetoněmecký Landsmanschaft velice dobře připraven. Narozdíl od našich občanů, obcí a našeho státu. Já být na místě pana Prezidenta, tak bych s podpisem Lisabonské smlouvy rozhodně počkal až do podepsání přístupové smlouvy např. s Chorvatskem.

EU se do té doby jistě nerozklíží a Chorvaté nám budou ještě vděčni, protože jejich přistoupení bude určitě rychlejší. Eurobyrokraté zaskřípou zuby, ale nakonec se dočkají. No a my budeme moci být v klidu. Myslím, že to za to stojí.

Autor: Martin BartošMartin | pondělí 2.11.2009 11:28 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1012x
  • Další články autora

Martin BartošMartin

Soudce idiot

22.10.2010 v 14:46 | Karma: 36,02

Martin BartošMartin

Hazard s hazardem

17.8.2010 v 9:19 | Karma: 11,46

Martin BartošMartin

Volební zázrak!?

2.6.2010 v 9:21 | Karma: 11,71