Mistři světa v tunelování

Krize nekrize, tuneluje se vesele dál. Však on to někdo zaplatí. A ten "někdo" budeme samozřejmě zase my všichni. Parlament se chová jako stádo bílých koní a schvaluje jeden tunel za druhým. Když mohli poslanci zabránit tomu poslednímu, týkajícímu se elektronických vinět, nenašlo se ani potřebných 67 hlasů, které by tomuto tunelu zabránily.

Kdo se nakapschuje?

Jeden z nejhorlivějších zastánců vinět pan Kalousek neměl ani tu odvahu hlasovat pro nebo proti. Prostě nehlasoval. Když jde o matěřskou, tak to se ohání zadlužováním příští generace a odpovědným hospodařením, ale jak může pomoct svým chlebodárcům, tak to najednou na ekonomické myšlení rychle zapomíná. A stačil právě jeden hlas a tunel Viněty by neprošel. Prostě odpovědný hospodář...

Gripeny, Pandury, solární elektrárny, elektronické viněty, openkarty, mýtné brány, předražené dálnice ... Jeden tunel za druhým. Zde již nemůžeme hovořit o pochybení jednotlivců, ale o celý zkorumpovaný systém. Kolik stojí ovlivnění zákona jsme měli možnost vidět prakticky v přímém přenosu. A to se jednalo o drobné, ve srovnání s tím o kolik se hraje a hrálo v dalších případech.

Jak to tak vypadá, jediná vize, kterou mají parlamentní strany napříč politickým spektrem, je PROVIZE.

To se potom nemůžeme divit, že dluh České republiky přesáhl jeden bilion korun a každý obyvatel, včetně nemluvňat, dluží přes sto tisíc.

Jsem pevně přesvědčen, že Česká republika nikdy nemusela mít schodkový státní rozpočet a výše zadlužení zhruba odpovídá tomu, co se tady za dvacet let vytunelovalo a rozkradlo.

Vinu za to budou svalovat jeden na druhého. Republiku zaplaví moře billboardů s hesly ve smyslu, kdo je větší zloděj a tunelář. Investují stamiliony na to, aby se překřičeli navzájem. A nejhorší na tom je, že to jsou stamiliony nás všech, ať již ze státních příspěvků nebo z provizí za zmanipulování státních a městských zakázek.

Čím více billboardů a inzerátů té které strany uvidíte, tím spíše si položte otázku odkud jsou peníze, za které to všechno platí. Pomocí zaplacených předvolebních průzkumů se určuje, kdo smí na televizní obrazovky a kdo ne. Tunelářská mafie si to pohlídá.

Kdo potřebuje elektronické viněty? Občané určitě ne. Tzv. výběrové řízení samozřejmě vyhraje firma Kapsch a o přísun dalších miliard je postaráno. Ale ty peníze nepůjdou do údržby dálnic, ale hezky zmizí za hranicemi. Tak jak je u nás zvykem. Provize z tohoto byznysu skončí na účtech v Lichtenštejnsku a pojedeme vesele dál. Jsem zvědav, jak dlouho to ještě vydržíme. A zapomeňte na přenositelnost těchto krabiček. Jistě se najdou argumenty, proč to nejde.

Jenom na závěr vzkaz do Švýcarska a Rakouska. Jste sto let za opicema, s těma nalepovacíma známkama a měli byste konečně začít uvažovat jako odpovědní hospodáři. Nebo vás za chvilku Česká republika předežene. My vám Kalouska milerádi zapůjčíme.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin BartošMartin | pondělí 22.3.2010 11:20 | karma článku: 23,20 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Martin BartošMartin

Soudce idiot

22.10.2010 v 14:46 | Karma: 36,02

Martin BartošMartin

Hazard s hazardem

17.8.2010 v 9:19 | Karma: 11,46

Martin BartošMartin

Volební zázrak!?

2.6.2010 v 9:21 | Karma: 11,71