Pane profesore byl jste naivní

Chtít být populárnější, než premiér se nevyplácí! Opravdu jste tak naivní, že Vám Vaše popularita projde?

Pane Prymulo, jste obětí svého úspěchu. To se v naší společnosti neodpouští. V první vlně jste byl jednička ve zvládání krize. Ale nebyl jste konkurentem pana B. Tehdy jste byl oceňován jak veřejností, tak establishmentem. Naprosto nepochybuji o Vaší erudici, zkušenostech a úsudku. 

Když začalo téci vládě, potažmo panu B do bot, odvolala úředníka, který s problémem chtěl něco dělat, což mu zakázal(a) a povolala Vás, jako záchranou brzdu. Oprávněně. Jste zkušený krizový manažer a v současných situacích se vyznáte a určitě znáte i jejich řešení. Jenže...

Vy, jako odborník jste se snažil řešit věci odborně. ŠPATNĚ! Věci se musí řešit POLITICKY! To jste bohužel nepochopil. Navíc jste mluvil srozumitelně, bez paniky. CHYBA! Dosáhl jste pouze toho, že jste se stal populárním a co je nejvíce negativním, klesly preference pana B, protože se ukázalo, že je naprosto nekompetentní a mimo realitu. Kdo za to může? No přece VY!

Takže co s Vámi? Jste příliš odborný a oblíbený, než aby Vás pan B mohl odvolat, protože Vaše kroky mu ubírají procenta, z nichž žije. Na ničem jiném mu totiž nezáleží. Navíc, kdyby Vaše opatření zabrala (a já věřím, že zaberou), Vaše popularita by úplně zastínila tu jeho. To je naprosto nemyslitelné.

Takže co s Vámi? 

Aha. Máme tu pravou i levou ruku. Faltýnka. Ten to nějak zařídí, jako už mnohokrát. Dáme mu úkol...

Faltýnek pozve, zařídí a informuje "novináře". Nevím, proč jste mu sedl na lep, když on je ten poslední, s kým byste měl projednávat strategické věci. Ale budiž. Proboha to jste opravdu tak naivní, že zůstane bez trestu popularita vyšší, než pana B?

Pane Prymulo. Odejděte z postu i když dnes beze cti a věnujte se něčemu, čemu rozumíte a má smysl se tomu věnovat. Prospěje to nejen Vám, ale i něm všem.

Jen se obávám, že až na Váš post nastoupí jakýkoliv kýval, bude konečně vyřešena důchodová reforma. My důchodci už tu nebudeme, takže důchodový

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyněk Barth | pátek 23.10.2020 19:36 | karma článku: 12,02 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Zbyněk Barth

Koronavirus vs chřipka

28.2.2020 v 17:38 | Karma: 11,90