Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J85i17ř70í 87M62í17k57a

28. 6. 2013 13:32

Je to tedy tak, že sirény způsobily menší připravenost na takové situace? Lidé se v sirénách moc neorientují, takže každoměsíční cvičení je asi spíš naučilo to postupně raději nevnímat než se zajímat? ,) Jakože když vám každou první středu v měsíci houká šílená siréna, tak ji spíš postupně nevnímáte jako, když bydlíte v blízkosti nádraží nebo letiště. 

Nevím, ale osobně mi to testování sirén spolu s odstraněním košů z metra např. přišlo jako nadbytečné. Díky za informaci, že je to už od toho neblahého 11.září 2001?

0 0
možnosti
Foto

Sirény menší připravenost rozhodně nezpůsobily. Přesto že žijeme v době plné moderní techniky, tak neexistuje nic, co by sirény dokázalo nahradit. Ano, jako doplňek k nim jsou výborné SMS, ale nenahradí je.

To, že se lidé v sirénách neorientují je pravda. Ale proto byly výstražné signály zjednodušeny a zaveden jeden jediný. Většina lidí výstrahu od zkoušky rozezná - většinou pak říkají cosi o tom, že siréna houkala nějak divně. Ale ignorují ji.

Dobrý příklad je loňský únik nebezpečné látky u Pardubic. V centru města sirény vyhlásily všeobecnou výstrahu a po ulicích si vesele chodili lidi.

0 0
možnosti

Protože se zkouška sirén provádí vždy v pravé poledne, úplně by stačilo kdyby případnej agresor naplánoval útok na 12:00 a jsme všichni ztraceni - takže sirény jsou v podstatě k ničemu

0 0
možnosti
Foto

To je hodně zjednodušující. Pokud by byl útok první středu v poledne, sirény by zazněly. Nikoliv však zkušebním tónem, ale všeobecnou výstrahou. To, že většina lidí by to nerozlišila je druhá věc, s tím ale bohužel nikdo jiný než oni nemůže nic udělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal