Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tojsouveci

28. 7. 2008 15:09
Takových je

Tkových "drobných" částek bychom našli mnoho. Je dobře, že jsou, ale nebude dobře, pokud budou muset být. Pokud budou muste být hlásiče a hasící přístroje, tak aby to celé mělo nějaký smysl, tak budou muset existovat jejich kontroly a revize, což budou další pravidelné částky, které bude muset domácnost vydávat. Prostě další z umělých trhů. Podobně jako musí být každý rok revize na el. šňůry a prodlužovačky atd.

0 0
možnosti
MB

Rescueinfo

28. 7. 2008 15:26
Re: Takových je

Ano, revize hasicích přístrojů lezou do peněz, ale konkrétně u těch hlásičů nejsou potřeba. Mají tlačítko, kterým si lze jednoduše otestovat funkčnost.

Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby hlásiče nebyly povinné a každý si je pořizoval dobrovolně, tak jako v zahraničí. Bohužel ale je to věc, která je "zbytečná" do doby, než poprvé spustí poplach a s tím k nim většina lidí přistupuje. Pokud člověk nebydlí na samotě, kde v okolí nic není, tak jde pouze o jeho majetek a život, ale všude jinde nejde jen o ten jeden byt.

0 0
možnosti
TS

boudicca

27. 7. 2008 23:14
Hlásič požárů

by tedy byl vhodný spíš do větších bytů nebo domů? V menších bytech nemá smysl

0 0
možnosti
MB

Rescueinfo

28. 7. 2008 8:52
Re: Hlásič požárů

To rozhodně ne, i v malém bytě může vzniknout požár. Naopak čím menší prostor, tím více tam bude stačit pouze jeden hlásič.

0 0
možnosti
JJ

TloolT

27. 7. 2008 19:23
kdyby se ptali me

Tak take odpovim, ze se pozaru nebojim. A proc? Protoze na celem sidlisti, kde ziji, nevznikl za 25 let ani jeden požár a ani nikde jinde jsem se s ním přímo nesetkal. Těžko se ho tedy budu bát...

0 0
možnosti
MB

Rescueinfo

27. 7. 2008 19:29
Re: kdyby se ptali me

Otázka je, jestli skutečně žádný požár nevznikl, nebo se ho podařilo včas zlikvidovat. Mimochodem, povodní se do roku 97 také nebylo vůbec nutné bát...

0 0
možnosti
HR

balalajka01

27. 7. 2008 18:03
no dobře, budiž, ruční hasicí přístroj doma mám,

takže mám pro tyto věci pochopení.

Ale ten hlásič snad snímá projevy požáru jenom v místnosti, kde je umístěn. Takže bych jich musel mít spousty v každém podlaží a v podstatě v každé místnosti a i v budovách tvořících příslušenství domu, aby to mělo smysl. A to už by se sakramentsky prodražilo a chtělo by to v podstatě profi projekt na to od firmy. Nebo ne?

0 0
možnosti
MB

Rescueinfo

27. 7. 2008 19:27
Re: no dobře, budiž, ruční hasicí přístroj doma mám,

Ano, máte pravdu, snímá pouze na omezeném území. Ale třeba v případě bytu stačí jeden hlásič umístěný v části bytu vedoucí do únikové cesty. Do tohoto místa většinou ústí i ostatní části bytu, takže kouř by se tam rozšířil. Důležité je, že by tak hlásič spustil dříve, než by došlo k znemožnění úniku. Jinak samozřejmě tohle je základní zabezpečení, je určitě jistější dát hlásičů víc a případně je propojit, aby jedno spustilo i všechny další. Ale to už je otázka větší částky a záleží na každém, kolik je ochoten investovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal