Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

martinova

7. 8. 2012 20:45
Opravdu nechápu, jak můžete do textu napsat :

" v srpnu 2002 těžila nejen Praha z toho, co o pět let dříve těžce zaplatila Morava ". Byl jste tehdy v Praze? Opravdu myslíte, že zaplavené a půl roku nefungující metro, poničené historické domy , poškození cenných knižních fondů atd.atd. byly známkou toho, že Praha cokoli, byť i jen ZKUŠENOST, vytěžila z povodně na Moravě 1997? Nikoli. Místo upouštění vltavské kaskády se voda nechala hromadit, ačkoli i každá kuchařka by vodohospodáře poučila, že lepší je mléko odstavit, dokud jen kypí - ne až když přeteče. Primátor mlel blbosti, že "situace je nadmíru výtečná"  a Vltava rozvodněná do šíře Volhy se z Prahy hnala dál na sever se všemi nepříjemnými následky pro obce stojící jí v cestě , až v konečném důsledku dosáhla hladina Labe v ÚnL výše 12 metrů.....

Já si tak "těžení" opravdu nepředstavuji.

0 0
možnosti
MB

Michal Bareš

7. 8. 2012 20:55
Re: Opravdu nechápu, jak můžete do textu napsat :

Ano, máte pravdu. Ale také je pravda, že mnoho věcí se začalo po povodních 97 řešit a otázka je, jak by dopadl např. počet obětí v roce 02, pokud by nebyly předtím povodně v roce 97.

Druhá věc je, že i dnes je co zlepšovat. O tom se můžeme přesvěčit při každých dalších povodních.

Pokud jde o vltavskou kaskádu - ono je to jako s tím mlékem, ale pokud by celá kuchyň byla v plamenech. Pomůže ho odstavit, ale na jak dlouho... Víte, proč byla vltavská kaskáda postavena?

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Ředitel a zakladatel spolku Rescueinfo.

http://twitter.com/bares_michal