Diskuse

Ty nekojíš???

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Kojení je fajn, ale nic se nemá přehánět. Když to nejde tak to nejde. Je fakt, že pokud to jde, je to levnější a pohodlnější, ale jak tu už zaznělo, pokud budete takhle obě spokojené, není co řešit.

0 0
možnosti
BH

Děkuji všem za příspěvky. Tak nějak jsem vášnivou diskusi čekala, ale že se do ní zapojí i muži, to mě překvapilo. Radost z toho, že nekojím opravdu nemám, prožila jsem opravdu perné chvilky... tak si na tom teď hledám aspoň něco pozitivního. Kojení je opravdu věda a doufám, že u dalšího dítěte si už budu vědet rady a kojit budu.

0 0
možnosti
VK

Já mám děti tři. Před 20 lety laktační poradkyně ještě nebyly, sestry mi dceru položili do postele a kojte.Skláněla jsem se nad ní, takže mi okamžitě popraskaly bradavky, laktační krize se 3 měsících taky byla, vydržela jsem to půl roku.Když jsem pak čekala syna před 7 lety, byla jsem rozhodnutá,že budu kojit. O kojení jsem přečetla všechno.Jenže syn dával při kojení jazyk k patru,primárně on bral špatně bradavku, nic neteklo, řval, nespali jsme atd.Laktační poradkyně v Podolí mi jenom opakovala, to,co jsem věděla- nefungovalo to.Nakonec mi řekli,ať se jdu učit krmit z lahve.Úplně poslední noc měla službu osvícená sestřička, která mi řekla,ať si dám syna na stůl a já u něho sedím na židli. Nevím jak,ale takhle se mu podařilo vzít prs správně.Kojili jsme poslední noc po hodině, ráno měl na váze o něco víc a šli jsme domů.Doma jsem takhle kojila měsíc,aby si zafixoval techniku, mělo to i výhodu,že podle otočení židle u stolu jsem věděla, který prs byl naposled :-)

Poslední holčička, narozená císařem, se přisála sama dobře a kojila jsem ji skoro do dvou let.

Všechny děti jsou alergici ;-D

Takže hlavně klid,UM je úžasný vynález a když to nejde, tak to prostě nejde.

1 0
možnosti
Foto

Už se tím netrapte, kojení je fajn, ale není to ani začátek ani konec světa ani vztahu. Život jde a půjde dál, užívejte si. Je jaro, všechno bude fajn :-).

1 0
možnosti

Ano, přesně tak. Není to důvod k tomu, kazit si radost z miminka.

1 0
možnosti
OP

Dobrý den, nejsem žádná specialistka, přesto si dovolím komentář. Zásadní prvkem vašeho nezdaru byl zjevně ten první moment, kdy jste neměla k ruce rádkyni o technice kojení. Následovalo krmení, které vaši dceru nepodpořilo k sání. Následná panika vás pak vedla k pocitům bolesti a nedostatečnosti. Zkrátka, souhrn nepříznivých okolností. Pokud se rozhodnete pro další dítě, je velmi pravděpodobné, že kojení zvládnete. Nekojené děti vyrostou zdravé, pokud mají ostatní péči plnohodnotnou. Kojené děti nemusí být zdravé, pokud je veškerá péče omezena jen na kojení :-)

0 0
možnosti
LM

Dobrý den,

jsem už "stará" matka 19 leté dcery, která byla do 11 měsíců kojená. Byla jsem ta šťastná žena, které to šlo samo.

Myslím, že Vaši laktaci zabila přílišná urputnost a nervozita. Je škoda, že v porodnici Vás neuklidnili a neřekli, že je miminku úplně jedno, co a z čeho pije.

Kolem 3 měsíců věku dcery si pamatuji, že došlo ke "krizi" v kojení - dcera přestala přibírat. Najednou jsem si připadala jako špatná matka, už tehdy byly všude ty letáčky, články a brožurky, že správná matka kojí. Moje máti, dosti rázná osoba, mi na mé obavy řekla, že jsme obě se sestrou byly kojené cca do 6 týdnů a pak jsme žily ze Sunaru a jak jsme pěkně vyrostly a moje babička přidala, že nervama o to mlíko nejspíš přijdu. Takže jsem se zklidnila, mléko přibylo.

Ale začala jsem uvažovat o tom, kam se poděl zdravý rozum. Co ty maminky, které kojit nemohou? Přeci kvůli tomu nejsou o nic horší matky.

A ještě k délce kojení - moje babička měla maminku za války a kojila, jak se dalo co nejdéle. Nakonec jí začaly vrzat klouby. Doktor jí řekl, že je to z toho, že její organismus je již vyčerpaný. Problémy s klouby pak měla celý život. A sestra si po 9 měsících plného kojení zlomila lehce ruku.

Ptala jsem se babičky, jak to dřív dělaly ženy, které kojit nemohly. Propasírovaný rýžový odvar a kozí mléko to jistily.

Krčská porodnice byla už před léty pověstná téměř fanatickou podporou kojení. Matky měly pocit, když jim docházelo mléko, že selhaly.

Ach jo...

0 0
možnosti
Foto

Jo, to znám (nikoliv z Krče). Jsem všem maminkám vysvětlovala, že kojit může každá, lítala kolem nich, michaly jsme čaje (tenkrát se ještě nedalo všechno koupit)...a já sama nic...

...těch výčitek...dneska vím, že zbytečně.

0 0
možnosti
DT

Nic si z toho nedělejte. Není pravda, že kojené děti jsou zdravější. To je prostě hloupost, kterou si vymyslely fanatičky, které nemají, čím by v životě vynikly, tak se koncentrují na poddružnosti.

Hláška, že kojené děti jsou zdravější nemůže být pravda ze dvou příčin: jednak nikdy nikdo nemá opravdu srovnatelný vzorek. Jak zjistíte, že vaše dítě by na tom bylo jinak, kdybyste ho kojila? Člověk má jen tu jednu šanci něco udělat a žádné srovnání. Srovnávat to s ostatními dětmi? Každé dítě je jiné...

Druhý důvod - sama mám tři nekojené děti a všechny jsou třeskutě zdravé.

4 0
možnosti
TB

Právě... navíc mi jeden doktor, který nechce být jmenován v ordinaci šeptal - "Víte... ona není na to žádná studie, ale já mám dojem, že ty kojené děti - jsou mnohem častěji alergické - podívejte se, jak narůstá počet alergií... A může to být i tím, že všechny matky kojí jako zběsilé - jenže my už nejsme zdravé lidstvo, které může dětem předat super mléko ze svých zdrojů - naopak jsme plní toxinů a všechno tohle je i v mléce. Před 30-40 lety se spíše nekojilo, všichni jeli sunar a vyrostla celá generace dětí, kde žádná alergie neexistovala. Může to být náhoda... Studie na to není... Ale je to dost podivné, nezdá se vám. Takže já bych to kojení nepřeceňoval... spíše naopak. Ale nikde se k tomu veřejně hlásit nebudu, laktačky by mě ukamenovaly, protože nemám, jak to dokázat...."

3 0
možnosti
TB

Dobrý den, moc vás zdravím a díky za odvahu, že jste to napsala. Laktační fanatičky se do vás pustí, ale nedejte se! Před několika lety jsem udělala to samé a napsala o tom a dívám se na tuhle problematiku naprosto stejně. Nejdůležitější je spokojená matka a dítě - a pokud je dítě hladové a matka ve stresu, je to velice špatně.

Mám 2 krásné zdravé dcery - bez alergií - obě po nehezkém boji s kojením, kdy jsem si svým snažením říkala o kolaps... pak jsme přešly na umělé mléko a děti konečně byly spokojené a já si užila čas s nimi. Nedejte se! Ať se vám daří.

Zde můj text: http://babinet.cz/clanek-7522-tortura-zvana-kojeni.html

5 0
možnosti
DT

R^ Přesně. To samé mohu říci také. U tří dětí. Byly vždycky nejzdravější z celého okolí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2493x
Je mi 30 let a kamarádi mi s oblibou říkají Bridget. Asi stačí napsat, že jsem blonďatá.

Seznam rubrik