Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Samice

12. 3. 2010 20:00
Super

Reaguji možná se zpožděním, ale nebyla jsem dlouho na netu. Tohle cos napsal Patriku, mě fakt dostalo - to sedne a je to přesně tak - je to mentalitou a já velmi často přemýšlím nad tím, jak navést romy na jiné myšlení, aby nemuseli být na pokraji společnosti. A také jsem přesvědčená, že podat pomocnou ruku těm, co se snaží chytit a nebo už chytili svou budoucnost za pačesy, je na místě a ostatní, ať třeba chcípnou hlady a ve špíně zimou ... jenom mi je nějak líto těch malých dětí, co nemohou tu negramotnost a debilitu svých rodičů nijak ovlivnit a musej trpět spolu s nima a v podstatě jsou odepsaní, protože to myšlení pak dohnat a srovnat se  s normálními vrstevníky, když si vzpomenu i na genetické vybavení, je mnohdy doslova nemožné :-/

0 0
možnosti
HMŽBS

Hary Mi-Kotta žlutá bestie s.r.o

4. 2. 2010 15:02
Je mi líto Patriku, ale nevěřím .............

Věřím panu Horváthovi,ale Tobě Patriku ne.Nadělal jsi svým přístupem už tolik zlé vody mezi Vámi a námi,že nevěří,že by jsi myslel svůj článek upřímně a že jsi schopen takové sebereflexe.

Třeba změním svůj názor - ale jestliže ano,tak to bude trvat léta!

0 0
možnosti
V

vasil-tasil

23. 1. 2010 16:01
Mlácení prázdné slámy

ta pakáž bude dělat pořád bordel a krást. http://www.lidovky.cz/napadeni-ostravsti-zdravotnici-scitaji-skody-jdou-do-tisicu-p5q-/ln_domov.asp?c=A100122_122804_ln_domov_hs O tomhle banga nepíše. Jedete jim pomoc a rozmlátí jím auto šlohnou navigaci. ¨Chce se mi zvrace z těch bangů kteří vše bagatelizují. TAkhle se chová etniku kterému je vše dovoleno a ještě jím stát za to dává prachy.Stejně to tady dlouho nevydrží a dukáty jsou fuč. O cikánech nen v dobrém.Kam ta společnost kráčí když má v sobě takový vřed. Hnus!!!!

0 0
možnosti
G

Greybeard+

25. 1. 2010 22:40
Re: Mlácení prázdné slámy

Sice mne to bude zase něco stát, p. Banga mně sebere dukátky, ale musím ti Vasile povědět, že jsi blb. On o tom nepíše? To on má na svědomí to špatné co etnikum dělá. Jestli jsis nevšiml je jeden z mála, který se nebojí říci pravdu. Na rozdíl od našeho bílého ministra p.Kocába, který Romům dělá medvědí službu. Lidí jako je Banga, Horváth a v některých případech i Čhavo bychom si měli vážit a snažit se jim pomoc a ne je sprostě napadat. Ano je to vřed, ale ten vřed jsme si my sami vypěstovali tím, že jsme je naučili, že o živobytí se nemusí bojovat. Vinu za to dávej Kocábům a jim podobným a nenadávej lidem, kteří se to alespoň trochu snaží změnit.

0 0
možnosti
ZH

Zani

21. 1. 2010 16:29
Jak z toho ven

Myslím, že máte naprostou pravdu , zvláště co se těch zvláštních škol a rodičů týká. Jak z toho ale ven ? To co tu popisujete většina Vašich čtenářů dávno ví. Pochybuju, že si to ale přečtou ti ostatní romové. Možná by nebylo od věci místo zvláštních škol, zřídit zvláštní školky. Celodenní a od tří let povinné pro každé dítě, které nesplní určitá kritéria znalostí, hlavně jazyka. Tak by se děti dostali z vlivu rodičů. Asi by to bylo drahé, hodně personálu a tak. ale ta vyhlídka, že by za 20 let všechny romské děti měli stejné šance jako ostatní za to přece stojí. Domnívám se že dnešní asistenti nastupují příliš pozdě, v 1. třídě se pak některé děti musí učit nejen to to ostatní, ale navíc dohánět co se ostatní už naučili jaksi sami doma. To přece musí ty děti otrávit.Často slyšim, že Romové svoje děti milujou víc než všechno na světě.Domnívám se, že to je jeden z největších bludů. Milujou hlavně sebe a svobodu. Kdyby své děti milovali, tak udělaj všechno pro to , aby dostali vzdělání.

0 0
možnosti
B

brnl

12. 1. 2010 10:16
Je pravda že slušní Romové to mají nesrovnatelně

těžší, ovšem s tím se nedá dělat nic,  ani tady komukoliv podstrkovat nějakou vinu, těžší to mají na trhu práce i jiní třeba lidé starší, ženy, lidé nehezcí, hloupí atd..

Holt je řada zaměstnavatelů kde jsou silné předsudky, v každé populaci je i určitý počet vyložených nenávistných rasistů a potom ale jsou i zaměstnavatelé kteří to klidně zkusí s tím Romem, starším člověkem atd.,  ale čím víc špatných zkušeností tím méně těch ochotných to zkoušet.  Tohle je vidět třeba v té Kanadě tam ty zkušenosti nebyly takže při přijímaní do práce na tohle nehleděli, ale to není způsobeno naším rasismem a tamější tolerancí ale našimi zkušenostmi a tamější nezkušeností, tohle bude možno srovnávat až budou v té Kanadě Romové 20 let.  

0 0
možnosti
LO

permanent

12. 1. 2010 8:35
Čím to je,

že já p. Kmeťovi nějak nevěřím ani slovo !!! P.Banga je normální chlap, p. Kmeťo ubrečená baba. Patriku, vůbec se nedivím, jak reagujete na jeho články. Dyslektik, nedyslektik. L. ;-)  

0 0
možnosti
MU

komnix

12. 1. 2010 16:13
Re: Čím to je,

R^ Souhlas

0 0
možnosti
JF(

fajkie

11. 1. 2010 22:16
Konečně hřebíček na hlavičku!

Vážený pane,

před chvílí jsem dopsal diskuzní příspěvek pod článkem pana Kmeťa, ten člověk koná skutečně "medvědí službu" romskému etniku. Ono je to totiž nejjednodušší a i docela výnosné, prezentovat se jako oběť a požadovat odškodné. Třeba v případě amerických Indiánů to může mít i určitou logiku, ale zde v Evropě nikdo Romům či Cikánům žádné území nevzal, přišli jako imigranti sami a dobrovolně, To ale není vůbec to podstatné, to důležité je, že Romové si musejí pomoci hlavně sami, pořád platí to staré přísloví, že není důležité rybu dát, ale naučit dotyčného, aby si ji ulovil sám.

Keď  počujem "Cigánských diablov", alebo ďalšie podobné skupiny, maľ som aj príležitosť na koncerte Pavla Šporcla vidieť aj doprovodnú cigánskú skupinu, bolo to perfekné!

Vaše skupina i tito další, jste bohužel pořád jen třešničkami na dortu, nicméně každý Rom může vidět, že to jde, když se chce a toho jste i Vy typickým příkladem. 

A to je asi to nejlepší, co pro Vaše etnikum děláte a hlavne nebrečíte!

0 0
možnosti
D

Deliveres

10. 1. 2010 13:19
Patrik konečně napsal to

co všichni víme. Že si Romové za všechny problémy mohou sami, ale je jednodušší ukazovat na ostatní a prohlašovat je za viníky své vlastní lenosti. Základní chyba Romů, při výchově dětí je, že je jako první jazyk učí Romsky a pak teprve Česky. Pak se ovšem nelze divit, že malí Romové ve škole nerozumí, co se po nich chce.

0 0
možnosti
PN

paulina

11. 1. 2010 21:03
Re: Patrik konečně napsal to

A nedávají děti do školky. Od těch mamin, v drtivé většině nezaměstnaných, je to prostě lenost. Každá Vietnamka, Běloruska či Ukrajinka se snaží svého potomka umístit v české školce, aby se tam dobře naučil jazyk - jen cigánky nechávají děti doma.

0 0
možnosti
J

janovak

10. 1. 2010 7:51
Pro Jozef Kmeto!

Taky si myslíte že 100x opakovaná lež se stává pravdou? Jestli ne, tak tady zbytečně píšete neustále dokola jedny a ty samé  bludy!

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

9. 1. 2010 23:26
PRE p. Bangu

Viete p. Banga - je mi to už aj smiešne -akým spôsobom neustále ma " karháte" za moje články.... http://www.kmeto.blog.idnes.cz - je môj blog, na tomto blogu prezentujem svoje názory a pohľady na veci okolo nás. Ako prvý ste to bol práve Vy p. Banga ktorý svoj nesúhlas z mojím článkom, rómsky rasizmus, prezentoval verejne v podobe Vášho článku Medvedia služba. kde ste napísal že "Vám robím hambu .... " P. Banga ja som len reagoval , možno reagujem prudko, ale opakujem len som reagoval.... To iste je aj s p. D.H.R. - Vy dvaja ste " rozpútali túto kauzu " Na všetko je len moja reakcia.... A teraz s toho vychádzam ako despota, blbec, zbrzdený somár.... Doslova si pripadám ako štvaná zver, je to honba na čarodejnice-ikvizícia - nie len z Vašej strany , ale aj zo strany čitateľov , diskutérov.... Ponúkam Vám priateľstvo, dávam Vám najavo priateľstvo, a vy ani nereagujete, to isté je aj zo strany p.D.H.R --- Nič iné som nechcel len si vymeniť pohľady....

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

9. 1. 2010 23:36
Re: PRE p. Bangu

Viete keď som sa dozvedel, že admínom je tu na blogu róm, potešil som sa, myslel som že, nadviažem s vami kontakt- a vymeníme si pohlady na rómsku vec, stále som si hovoril nieje ešte čas, ale potom prišiel Váš článok : medvedia služba- a ja som ostal trošku sklamaný- snažil som sa iba reagovať - možno som hladal pomoc, ako správane písať články, hladal som kamaráta, a našiel som výsmech a nepochopenie--- P. Banga teraz prišile čas! Som dieťa o ktorých píšem, som dieťa ktoré chodilo do osobitnej školy!!!!! Nemám stredoškolské vzdelanie, mám ukončené osobitné vzdelanie, robím pokladníka, práca ma baví, nikto nevie že mám ukončené osobitné vzdelanie----- všetko ssom dokázal sám, a to že píšem blog, je preto že ma to bavý a chcem dokázať niečo viac.... P. Banga keď píšem o osobitných školách, viem o čom píšem - ani vy ani p. DHR neviete o tom vôbec nič .... Takých ako som ja je veľa, čo chú niečo dokázať, ale taký ako p. sebaistý p.DHR im zoberie chuť -keď píše o biči ...

0 0
možnosti