Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bresslerova

22. 8. 2008 14:08
Proč tolik ukřivděnosti?

Vaše články mi přijdou strašně ukřivděné. Nerozumím tomu. Já bych k tématu ráda podotkla. Ano, asi jsem vinná už jen tím, že jsem bílá a pracuji.

Přesto když jsem chtěla bydlet v Praze, platila jsem za krcálek ani ne třicetimetrový (i se sklepem a balkonem) téměř deset tisíc Kč.

Kupodivu nikdo mi sociální byt nedal. A když vypršela smlouva, a majitel jí nechtěl prodloužit, musela jsem si sbalit svých pár švestek a jít o dům dál. Žádná strana to za mě neřešila, nikdo o tom nemluvil.

A takových nás jsou tisíce, a vy tady přicházíte s nějakými sociálními byty?

Buď to myslíte jako žert, pak dobře, pobavil jste, a nebo vážně, a o to je to horší.

0 0
možnosti

slichtaj

16. 9. 2008 13:29
Re: Proč tolik ukřivděnosti?

právě, stále se prosazují romové, ale myslím si, že v dnešní době to mají nejtěžší mladé bílé pracující rodiny s dětmi a hypotékou na krku  a pak důchodci.....ale pro ty už nic nezbyde, vše se vyhodí na nesmyslných dávkách (neoprávněné příjmy dávek) a přerozdělováních......

0 0
možnosti
JP

slavekp

11. 8. 2008 14:53
To je mi ale divny,

ze vzdycky za to muze nekdo jinej. Ted treba nejaka ucetni, priste svatej Vaclav a tak. Ale cikani nikdy. To jsou jen obeti. Kdo vi, jestli jim to tak radnice nerekla, ze to je jen na dva roky a pak sbohem. Ale milej Badza tomu holt porozumel po svym.

0 0
možnosti
E

evon

25. 9. 2009 11:11
Re: To je mi ale divny,

A co byste chtěl od velechytrého "odborníka" Bangy??? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PN

Nedobrota2

22. 7. 2008 13:48
No eště že paní nechce...

třeba sociální byt naproti orloje nebo s výhledem na koně !;-D 

0 0
možnosti
E

evon

25. 9. 2009 11:05
Re: No eště že paní nechce...

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
ŠV

WANG

22. 7. 2008 12:27
to mate tezke

ja jsem bydlel 16 let v praze v nuslich a je prom obtizne si vsugerovavat ze cikani jsou slusni, vzdelani a cestni lide. O to obtiznejsi to je pro ty slusne, tomu z vaseho clanku rozumim.

co nemam rad je trapne klisovite vyzneni tohoto a podobnych clanku o tom, jak jsou cesi narod xenofobu. Ve skutecnosti patrime k tem tolerantnejsim. Vzpomente na "romsky sen" kdy si nekteri vecni cerpatele socialnich davek dovodili, ze v UK by to bylo lukrativnejsi - ti odporni britsti rasisticti urednici si brali na letistich zcela bezne stranou cikany, jen na zaklade barvy pleti, hruza co? a to londyn je asi nejkosmopolitnejsi mesto na svete.

Neznam podrobnosti te rodiny, ale holt bydleni na praze 6 patri k lukrativnim lokalitam a holt lide s nejspise velmi podprumernymi vydelky na to tam  bydlet nemaji, takovy je zivot, pro bileho, cerneho, ci fialoveho.

0 0
možnosti
DD

danaja1

18. 7. 2008 10:37
A co já ?

No tak já bydlím na Praze 6, jsem samoživitelka, a nejsem romka , ale pracuji, normálně vydělávám a bohužel nejsem sociální případ - sháněla jsem také byt na úřadě, ale mě nikdo nenechal bydlet ve státním bytě ani na dobu určitou.....:-)

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

18. 7. 2008 10:47
Re: A co já ?

Byt samozivitelka je jiste tezke. Pokud bych se stala samozivitelkou, take nevim kdo by za me splacel hypoteku. :-/

Prece jenom je tu ale jisty rozdil. U Vas nezanikaji pracovni mista ve chvili, kdy se o ne zacinate zajimat a nechteli Vas v detstvi strcit do zvlastni skoly (verte mi, ze podle inteligence se to neposuzovalo).

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

18. 7. 2008 10:03
Nadpis se mi nelíbí

Chápu, že se dovoláváte vcítění do situace, ale užil jste nešťasný příměr. Máte na mysli pracovní den, sobotu neděli nebo dovolenou?

Ať jse váš názor na pracovní výkon pana primátora jakýkoliv, jste si jist, že pan Badžo jej dokáže na jeden den v práci zastoupit?

A dovolená? Věřím, že výstup na Čomolungmu byl pro pana primátora krásným zážitkem. Zvládl by  to pan Badžo?

0 0
možnosti
QQ

MassaBob

18. 7. 2008 9:50
Na zaklade zkusenosti

Myslim si, ze nejsem rasista.... ale vsechno je na zaklade zkusenosti ktery clovek ziskal a ty s romama jsou v 90% spatne... Kdyby se jako soused nastehovala treba mlada romska rodina tak bych asi nejasal... obavy z toho, ze prijede 10 bratrancu ze Slovenska  a ze budou po chodbe  pobyhat male nahe deti by tu byly... ale na druhou stranu kdyby to byly prijemny lidi nemel bych problem navazat kontak a jit treba na pivo .. Chapu ze slusny rom se musi citit neprijemne, kdyz nekdo na nej nahlizi predem, ale kdyz mas 20x spatnou zkusenost tak po 21 budes opatrnej .. Myslim, ze s problemem integrace musi zacit sami romove... Kdyz bude romskej pekar v nasi ulici delat dobry housky, tak tam zacnou chodit lidi (nepopiram, ze ta mamnohem  tezsi a ze musi byt o dost lepsi  nez ostatni), kdyz ti romskej zubar spravi perfektne zuby , kdyz v tym oblibenym fotbalovym tymu bude goly davat rom a kluci si budou davat jeho platkat nad postel ... Az bude takovych lidi hodne , tak usnadnej cestu ostatnim

0 0
možnosti
KU

Karelur

19. 7. 2008 10:19
Re: Na zaklade zkusenosti

Tak na těhle příbězích se už leta pracuje za výrazné státní asistence, ale zatím nic. peníze pryč - a příběhy nejsou ...

0 0
možnosti

anžto

18. 7. 2008 9:47
hm

nerozumím, vždyť píšete, že mluvčí v prohlášení uvedl, že se nejedná o bydlení nastálo - takže to jim snad nikdo netajil? jinak věřím, že sehnat pronájem pro romy asi není žádný med....jenže kdo je viník? nikdo nebo všichni...je to těžké

0 0
možnosti
P

pasingr

18. 7. 2008 9:02
Diskriminace.

Majitelé bytů se obávají, že v budoucnu až případně té slušné rodině dají výpověď (třeba proto, že byt budou potřebovat pro sebe), budou narčeni z rasizmu a diskriminace. Divíte se jim?

0 0
možnosti
RV

rosco

18. 7. 2008 9:38
Re: Diskriminace.

možná také ,že s toho bytu nechtějí mít takový malý Chánov.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

18. 7. 2008 8:49
Ano potvrzuji,

jsem sice devce sikovne, ale byt v Praze pro romskou rodinu (bratra mych nejblizsich romskych pratel) se mi take nepodarilo najit. Pritom je to rodina jako kazda jina, dva pracujici dospeli, dve deti a malilinkakatej pejsek. Financne zabezpeceni natolik, ze si mohou dovolit trzni najem.

Kontaktovala jsem nekolik majitelu domu, kde jsem bezpecne vedela, ze maji volne byty, nekteri z nich praktikujici krestane....

A vysledek ? Jedno velke NIC...

0 0
možnosti