Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jboy

9. 2. 2008 23:34
mícháte

jablka s hruškami vážený pane...evidentně Vám a Vám podobným nelze vysvětlit demokratičnost tajné volby a nedemokratičnost veřejné...jestli Vás bavila buzerace od předsedy komise za minulého režimu tak si pro mne za mne hlasuje tak jak se to dělávalo...ostatní občané mají mít při každé volbě zaručené, že nikdo neví o tom jak volili, jde o jejich tiché vyjádření názoru a podpory...já poslance a senátory za občany považuji a měli by tedy mít šanci volit bez vydírání čelními představiteli svých stran

0 0
možnosti

hurvinek

9. 2. 2008 22:35
skalni modri privrzenci

Politolog Bohumil Doležal, kterého jistě není možno považovat za příznivce socdem, před časem napsal:

"Mezi skalními přívrženci ODS na internetu je hojně zastoupena mimořádně odporná chamraď. Není to asi moc lidí, ale jsou to zbabělí darebáci s protektorátně - stalinistickou mentalitou a dělají velký kravál; ODS a její čelní představitelé dnešní i bývalí včetně pana prezidenta, si sami můžou za to, že takovou verbež přitahují: chovali se v minulosti tak, že si získali její důvěru."

0 0
možnosti

Jboy

9. 2. 2008 23:30
Re: skalni modri privrzenci

;-D;-D;-Dpan "politolog" musí být pěkné hovádko;-D;-D

0 0
možnosti

Editi

9. 2. 2008 19:31
Karma

Opět zase článek při kterém srdce zaplesá, že nemusí číst hlouposti pánů Polaneckých, Malých a dalších zamodralých ohloupených příznivců ODS. Dřív se články blogařů četli, aniž by docházelo k urážkám. Dnes bohužel články obsahují urážky našich představitelů. Články jsou bezobsažné.

0 0
možnosti

Láďa

9. 2. 2008 18:37
K řádkům "o autorovi"

Na konci je větička: ....,prostě klasický český Pepík.

No nemělo by tam být spíš klasický český Honza?

U nás se říká "pražskej Pepík" - lidem z Prahy, kteří se nemístně vytahují na venkovany.

0 0
možnosti
A

Alfie

9. 2. 2008 18:22
Veřejná volba nade vše?

Takže se vám též nelíbí plenty u občanských voleb a raději byste, kdybychom museli před volební komisí veřejně ukázat, které a jak zakroužkované lístky do urny hážeme?

0 0
možnosti
MN

212321

9. 2. 2008 18:05
Demokracie

je také o tom, že každý může vyslovit svůj návrh o kterém se posléze hlasuje. Neupírejte prosím ODS možnost hájit tajnou volbu i třeba proti čtyřem stranám s jiným názorem. I kdyby jeden jediný poslanec či senátor navrhoval tajnou volbu, má na to právo. Pokud bychom přistoupili na vaši argumentaci, mohli bychom zrušit parlament a scházet by se mohli jen předsedové stran a rozhodovat.

A ještě jedna poznámka. Představte si, že by teoreticky byly možné čtyři způsoby volby prezidenta a každá strana by chtěla prosadit ten svůj. Pak by se dvě z nich spojili a prosazovali jeden z těchto způsobů společně. Znamenalo by to tedy automaticky, že tento způsob by byl ten nejsprávnější a ostatní se měli podřídit?

0 0
možnosti

autobusák

9. 2. 2008 18:27
Re: Demokracie

Co to melete??Tady byla jedna strana proti všem!

0 0
možnosti

Azazelo

9. 2. 2008 18:04
tajná volba...

Tajná volba i veřejná volba jsou demokratické postupy. Hrozí-li však nátlak na volitele související s jeho volbou je snad jasné, že tajná volba ho může částečně omezit. Mimochodem tim, že nejen ČSSD neumožnila pokračování volby po 21:00, evidentně vytvořila prostor pro tento nátlak, ať už jej uskutečnila nebo ne. Další věc je, že poslanec nebo senátor je pouze členem strany a nikde není psáno, že jí musí slepě podléhat, to by pak ztratilo smysl, aby hlasovali jednotliví poslanci, ale mohli by se dohadovat předsedové stran, kteří by disponovali různě silným mandátem. Poslední věc: i při veřejné volbě by se dalo některé volitele přetáhnout na svou stranu a to lze nejen ilegálními prostředky.

0 0
možnosti
PS

xlb2

9. 2. 2008 17:47
Milý Pepíku

To, že nějaká strana uspěje v demokratických volbách rozhodně neznamená, že je sama stranou demokratickou. V obou komorách Parlamentu sedí kovaní komunisté, kteří si s demokracií velkou hlavu nedělají. V poslední době jim velmi zdatně sekundují i sociální demokraté, kteří se proměnili ve stranu "jednoho muže", ačkoliv se tuto nálepku heroicky snaží umístit na jiný politický subjekt.

Co bylo opravdovou motivací pro prosazování veřejné volby (na návrh ČSSD - p. Rath) je zcela očividné. Paranoidní vůdce této strany vsadil příliž mnoho a další volební debakl by pro něm mohl být cílovou stanicí. Proto takový zájem o veřejnou volbu. Cílem bylo najít a zneškodnit vnitřního nepřítele.

Veřejná volba ve formě, jakou jsme měli možnosti pozorovat v uplynulých 2 dnech byla trapná, chaotická, diskutabilní a nedůstojná, ale demokratická byla  sotva.

Poznámku o igelitkách považuji za vtip, takovému žvástu přece nemůže rozumný člověk věřit.

0 0
možnosti

Editi

9. 2. 2008 19:33
Re: Milý Pepíku

Ale v řadách ODS je to pod modrou barvou hodně rudé.

0 0
možnosti
MT

tuccy

9. 2. 2008 17:39
Že se ta veřejná

volba ale povedla, co? Volič, jehož infgormovaností se její zastánci tak oháněli, neviděl nic a jediné, k čemu posloužila, byl těsný dohled předsedy ČSSD nad ovečkami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2089x
Obyčejný daňový poplatník s velkou zodpovědností a malým platem,milující otec,manžel(první a stále poprvé),miluji dobré jídlo a pití....,prostě klasický český Pepík.

Seznam rubrik