Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Stablecoiny emitované soukromými institucemi budou vytištěné a následně nahrazené digitálními měnami, za nimiž stojí státní autorita."

Zdroj: https://baloga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769846

"vytištěné". ??? nemá být třeba "vytěsněné" ?

0 0
možnosti
KJ

Nezlobte se, ale je někomu jasné, co si od toho centrální banky/vlády slibují ?

Jelikož si na "svoji kryptoměnu" z principu nemohou dát limit na množství měny (jako má zatím bitcoin), protože by zrušili tolik oblíbené financování letadla, tak nevím, k čemu jim to bude dobrý.

To už bude jednodušší zakázat hotovost, ne ? Digitální měna jak vyšitá, všechny transakce všech ovčanů pod kontrolou a měnovou reformu na účtech udělá i podprůměrný programátor přes noc ...

0 0
možnosti
JR

J41a62n 65R22á24ž

27. 4. 2021 14:30

Zavádění digitální měny je prvním krokem k převedení všech plateb do digitální podoby a stoprocentní kontrolu státu. Stát pak může blokovat jakýkoliv účet, omezit platby, provádět bezproblému měnové reformy a takto řídit množství oběživa i jeho hodnotu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 345x
Finančním trhem jsem se začal aktivně zabývat již během vysoké školy. Inženýrské studium jsem absolvoval na Ekonomické univerzitě v Bratislavě a zároveň postgraduální studium na Nottingham trent university v Nottinghamu. Při studiu jsem zastával post člena investičního výboru a analytika u obchodníka s cennými papíry. V současnosti pracuji jako analytik a zároveň pracovník na oddělení dealingu ProfitLevel. Studium makro a mikroekonomického dění aplikuji na investování na finančních trzích. O těchto tématech píšu i na svých blozích.

Seznam rubrik