Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kam politik šlápne, sto let tráva neroste, nechte nás, ať si koupíme, co uznáme za vhodné, čím pestřejší nabídka, tím lépe, když to začnete regulovat, nejspíš umřeme hlady. :-/

0 0
možnosti
PH

Členko podvýboru, dejte si mokrý hadr na hlavu! Píšete hlouposti!

1 0
možnosti
JP

Opět mi připomínáte tu starou komunistickou rétoriku, pamatuji ty staré časy boje o zrno, za mír a proti kapitalismu...Ale jinak prázdné regály a nedostatek všeho - přes všechno plánování a regulace všeho druhu.. K tomu bychom se snad vracet nechtěli.

3 0
možnosti
VB

Švédsko dost často propaguje ve veřejnopráv. televizi některé své potraviny, je na ně hrdé, protože si doma ohlídají jejich zdravotní neškodlivost. To jim ale nebrání přidávat k vlastnímu zboží i mj. potraviny z různých dalších zemí, u nichž si ověřili, že mají taky vysokou kvalitu. Mají rádi např. svá neluxusně vypadající, ale zdravá jablka bez chemie, ale vedle kvalitních vlastních sýrů, salámů či čokolády mají i ty z Dánska, Švýcarska či Francie a Itálie. Nemají zboží z postkomunistic. zemí (nikdy jsem české výrobky neviděla ve Švédsku ani Švýcarsku), protože zjevně nestačí na vyšší kvalitu.

0 0
možnosti
SL

Co to má být? Příprava na nové vnucování toho přitroublého návrhu zákona o minimálním zastoupení potravin českého původu v obchodech?

2 0
možnosti
PK

No zní to dobře, jen nevím jestli o tom pořadí jsou informováni i lidé v Čechách, bo na nákupy stále raději do D a R.

BTW mnoho typických českých výrobků se již ni zde nevyrábí a ani nejsou v českém vlastnictví, například znojemské okurčičky z Turecka to je mňamina;-D

1 0
možnosti
VV

Ty diky, nebo bohuzel neznam. Zato drive slavne olomoucke tvaruzky uz leta nejsou k rozeznani od gumoveho Hazrzer Käse.

1 0
možnosti
LU

"O kvalitě českých potravin svědčí mimo jiné žebříček Global Food Security Index, zveřejněný nedávno na webu britského týdeníku The Economist. Česko je na 5. místě ze 113 hodnocených zemí."8-o

V akej kategórii?

"Globálny index potravinovej bezpečnosti (Global Food Security Index, GFSI) hodnotí potravinovú bezpečnosť krajín v troch základných dimenziách – cenová dostupnosť, fyzická dostupnosť, bezpečnosť a výživnosť potravín."

"Slovensko je pri celosvetovom porovnaní na 47. mieste. Z 26 hodnotených európskych krajín obsadilo až 23. miesto – za nami je len Bulharsko, Srbsko a Ukrajina. Česká republika je v rámci Európy na 18. mieste (celkovo na 32.), Maďarsko na 19. mieste (celkovo na 34.) a Poľsko na 15. mieste (celkovo na 24. mieste). "

https://www.sppk.sk/clanok/3408

https://ekonomika.sme.sk/c/20962128/slovensko-si-v-porovnani-potravinovej-bezpecnosti-pohorsilo.html

0 0
možnosti
VV

Jen takova otazka, kdo jim za to sestaveni toho zebricku zaplati? Moje dlouholeta zkusenost s pravidelnym nakupem potravin v Cecku a Nemecku jednoznacne vyzniva pro nemecke potraviny. Jen u te zakladni potraviny - piva bych ten jazycek vahy naklonil mirne na ceskou stranu.

0 0
možnosti
LU

Tento zverejnený rebríček nemá s kvalitou potravín takmer nič spoločné.

Rebríček je hlavne o porovnaní vybraných štátov, aký majú občania jednotlivých štátov fyzický prístup k bezpečným a kvalitným potravinám, ktoré sú pre nich cenovo dostupné.

0 0
možnosti
ND

Tak nevím, těm velkoprodejnám se tak dobře daří, že od nás odešly, Delvita, Meinl, Spar...

0 0
možnosti
VV

No, tak Meinl se se svym dravym vstupem na vychodoevropske trhy zlikvidoval sam. Skoncil i v Rakousku kde podle souseda prodava uz jen jizdni kola.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik