Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výstižný komentář čtenáře: Do parlamentu se může dostat i osoba ducha mdlého a znalostí nevelkých - jak je vidět u autorky blogu. Lidi, prosím nevolte ANO, vzhledem k jeho členům mdlého rozumu........8-o

0 0
možnosti
Foto

A kolik by tak paprika měla stát? A z čeho jste odvodila, že brambory jsou předražené? Máte nějaký ceník, kolik má stát paprika, kolik mají stát brambory? My spotřebitelé máme jediné štěstí, totiž to, že se prodejci, podnikatelé a živnostníci pokoušejí vydělat. Vím, že to nepochopíte, protože ve sněmovně to netřeba a ve výborech, podvýborech, pracovních skupinách a já nevím, kde ještě to není třeba. Ale normální spotřebitel potřebuje, aby podnikatel vydělal a nabízel dostatečné množství zeleniny. Jinak dopadneme jak za komunistů a bude tak akorát zelí a jablka a "nepředražené brambory" změní skupenství a vytečou z beden a to ještě jen někdy.

0 0
možnosti

Do parlamentu se může dostat i osoba ducha mdlého a znalostí nevelkých - jak je vidět u autorky blogu.

;-D;-D;-D

3 0
možnosti

J93a11n 85M19a60r97e59k

11. 7. 2021 18:10

Víte, paní Balaštíková, proč stojí paprika 120 korun? Protože lidé tolik zaplatí. Přestante ji kupovat a ceny půjdou dolů. Ceny všeho v t.zv. kapitalismu jsou vždy tak vysoké, co trh unese. kapitalismus jste si vyzvonili v "listopau". Tak se sním smiřte, alebo si zavedte znovu socík. Pak ty papriky stát tolik nebudou. Z jedoho jediného důvodu: Ony nebudou vůbec.

0 0
možnosti
Foto

Podle jednoho z prvních projektů JeDu - Jaderné elektrárny Dukovany, mělo odpadní teplo od jejího reaktoru vést teplovodem do tehdy stavěného brněnského sídliště Bohunice a to se mělo /spolu s dalšími západními částmi Brna vytápět/. Z plánu vytápět tímto způsobem Brno nakonec sešlo a tak je teplem z JeDu vytápěna aspoň Třebíč. Možná, že v okolí Dukovan a Temelína mohly dávno stát skleníky vytápěné teplem z našich "atomovek", kde mohla růst rajčata, papriky a kdoví co ještě. Jenže to by se na nás zelináři ze Španělska včetně panstva z Bruselu tuze zlobili a tak tady u nás máme velký BZUM a jsme závislí na dovozu z ciziny. Ostatně, jak jinak, že??;-(

0 1
možnosti

I54v58o 42B17o47u82š41e

11. 7. 2021 22:49

Tak uz mate kalkulaci? Na brusel se nevymlouvejte a zaplavte republiku zeleninou.

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, na to se zeptejte, jako marži si ke zboží přilepí obchodní řetězce a všelijací překupníci.

1 0
možnosti

Ten vas trh pani Balastikova ( kde prosim zijete?) je nejaky zvlastni. Na nasem jsou papriky celorocne.

1 0
možnosti

Tak paní poslankyně to píše tak nějak divně, ale - také je máte většinou ze Španělska a spol. A já koupil čerstvou cibuli z Nového Zélandu a podruhé z Austrálie - ale ta byla vynikající. I žena jako "odbornice" se rozplývala ... Teď už má Lidl sklizeno v ČR

0 0
možnosti

.."

Může nás pak mrzet, že se pěstuje tolik řepky, ale ona je méně pracná, dává stabilní výnos a náš zemědělec se nemusí podřizovat diktátu supermarketů..."

Za komunistů nám soudružka učitelka říkala, že v plánovaném hospodářství každé družstvo dostane příkazem co má pěstovat aby to stačilo na uživení národa.V tržním hospodářství každý pěstuje to, na čem se nejvíce vydělává a na uživení národa se kašle.Takže jsme si vyzvonili tržní hospodářství a to jsme přece chtělu, ne?

A za další.RVHP nám přikazovalo jaké máme vyrábět nákladní a osobní auta a lokomotivy.EU nám dala kvóty na zemědělské výrobky aby jsme nemohli konkurovat jejich zemědělcům.A ještě nám leze do domácností.

A v nynější době nám zakáže ještě chov králíků, protože budou jednat o tom, jestli domácí králíkárna je nebo není klecový chov.

A věřím tomu, že za pár let nám, zahrádkářům zakáží pěstovat domácí zeleninu a podobné výrobky, protože 100 lidí si nevyrobí lokomotivu, ale 100 lidí vypěstuje každý 50 kg brambor a tím vlastně okrádáme JEJICH zemědělce, protože oni svoje výpěstky nemohou prodat a přicházejí o zisk.

10 5
možnosti

Tak jistě, za komunistů byl ráj na zemi. V plánovaném hospodářství dostalo každé družstvo příkazem, co má pěstovat, a čočku jsme v obchodě viděli párkrát do roka. A zeleninu a ovoce jen ve vegetačním období. A ne nadarmo se říkalo, že u řezníka zase mají jenom "čum na háky".;-D

8 3
možnosti
Foto

Kdybyste někdy šla do obchodu a nesbíral informace z fotek ( nebo si je necucala z prstu) tak byste věděla, že papriky nestojí 120, ale řádově polovinu.

Těch 120 korun běžné nedosahovaly ani v zimě.

A ne naší uelinari jistě do skleníků investovat nebudou. Díky podnebí prostě nejsme schopni konkurovat zemím jako je Španělsko, Nizozemí...z našich skleníků by v zimě papriky staly výrazně více než ty dovozové.

3 1
možnosti
Foto

To není podnebím, ale 3-4 násobnými dotacemi do zemědělství v původních zemích EU a dalšími státními subvencemi podporujícími třeba vývoz produktů za hranice.

0 1
možnosti

Na "Rohlíku" paprika oranžová za 120 z Holandska, jinak za 80, 40...

Ovoce zelenina drahé jsou, co ale není? Potraviny všeobecně jsou drahé jako...

Ale s tou paprikou je to podle nadpisu asi tak, jako bych psala o autech a naříkala, že auto je na trhu za několik milionů...konkrétně uvedla, že třeba za 2 a půl...

Chápu snahu autorky propagovat výpěstky tuzemské, ale píše to poněkud zkresleně...

3 0
možnosti
Foto

Autorka nepropaguje tuzemské výpěstky, ale snaží propagovat sebe a svou stranu před volbami a to hodně hloupě.

5 1
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik