Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J52a51n 17R49á47ž

23. 4. 2021 13:34

Když jsem v TV slyšel, jak se jedna dáma rozčilovala, že malá "bednička" čerstvých jahod stojí 120Kč, musel jsem se smát. Stejně tak nějaké divení nad tím, že 200gramový balíček paprik stojí 69 Kč nebo 2,5kg balení brambor odněkud z "tramtárie stojí 55Kč mi připadá úsměvné.

Nedovedu odhadnout, kolik je skutečná cena brambor z Francie, kdyby se tam nedotoval vývoz zemědělských produktů tak, že i s cenou dopravy je u koncového zákazníka nižší , než je reálná jejich cena při sklizni.

Zvykli jsem žít v iluzi, že jsou potraviny levné, že si může každý koupit vše, co je v nabídce marketů, že cena jahod dovezených z Izraele, brambor dovezených z Francie, paprik ze Španělska nebo hroznů z Chile bude každému vyhovovat.

Je to jako s česnekem. Někdo si raději koupí španělský česnek za 90Kč/kg a někdo raději dá za český 150Kč/kg. Co se týká mne, tak vždy se rozhodnu pro ten český a to bez ohledu na jeho cenu. A není to jen tím, že jsem viděl, jak je zelenina ve Španělsku pěstována, ale podle mne španělský česnek má s tím českým společný jen název, ale s chutí a vůní má s dobrým česnekem společného jen málo. .

PS. Jedna paní níže píše, jak hnusné jsou brambory, které nabízejí pražské obchody. Podle mých zkušeností, ne ve všech obchodech najdete jen ty hnusné a do těch, kde hnusné jsou, nakupovat nechodím. A než kupovat hezky vypadající brambory francouzské, objednám brambory od českého farmáře, který je před balením chemicky neošetřuje, aby i za měsíc uložené v marketu byly krásné na pohled.

0 0
možnosti