Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ďalší borec, čo sa naváža do náboženského cítenia. Keď vám ten ateizmus tak pomáha, tak si žite podľa neho a nehovorte nepriamo o veriacich, že sú hlupáci.

Veriaci nemajú potrebu donekonečna vysvetľovať ateistom, o čom je viera v Boha. Keď neveria, je to ich vec. Ale už od čias Francúzskej revolúcie majú ateisti nutkavú až obsedantnú potrebu "oslobodzovať" veriacich od ich viery.

Chápem, že egoistický človek, čo myslí len na seba, môže povedať, že podľa neho láska neexistuje, pretože on ju nikdy nezažil. Môže sa pýtať, akú má láska farbu, veľkosť, pohlavie, hmotnosť a kde ju možno vidieť. Čo mu na to bežný človek odpovie?

S vierou v Boha je to presne to isté. Najčastejšia náboženská definícia Boha je totiž: Boh je láska.

4 1
možnosti

Většina ateistů nemá potřebu se navážet do věřících. Naopak. Bohužel pár jich trpí určitým komplexem a mají nutkavou potřebu se do věřících nejen navážet, ale také je zesměšňovat, stejně jako jejich víru. 

Mimochodem autorův otec byl hluboce věřící člověk.

2 0
možnosti
Foto

Což o to...tahle země opravdu potřebuje ateisty...ale na mne text blogu působí spíše jako fanatický, než ateistický :) A obecně...víra a rozum, to si nijak neodporuje, je mi líto ... říkám jako ateista až agnostik :)

1 0
možnosti

Karle, ano souhlasím. Nejen tato země potřebuje ateisty. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že většina ateistů nejsou v tom slova smyslu. Většinou se jedná jako u Tebe o agnostický přístup k tomuto fenoménu. A jak říkáš, víra a rozum si nijak neodporují. Protože víra je skutečnost poznaná rozumem. Je založena na poznání.

2 0
možnosti

J49a61n 65R87á12ž

3. 6. 2014 1:22

To je tak,když někdo má touhu psát a pak píše o něčem, o čem nemá žádnou "páru".

1 0
možnosti
Foto

Zaujal mě termín "hlupáctví".

V něm bude zakopaný pes.

0 0
možnosti

Máme svobodu nevěřit, ale neměli bychom urážet věřící. Oni někdy ti největší ateisté ve stáří najednou víru objeví a jsou v kostele pečení vaření. Blízkost smrti a stáří většinou mění i úhel pohledu. Znal jsem jednu takovou kovanou soudružku, která trávila poslední roky péčí o kostel a návštěvou všech bohoslužeb, víru objevil i Křišťálový Standa. Tito lidé nejsou ale směšní, jen jim to trochu trvalo. Směšní jsou hlavně hrdinní ateisté, zvláště když jsou mladí, krásní, silní, sebevědomí ....

5 0
možnosti
Foto

Standa je s tím svým obrácením směšný, a ne že ne. ;-)

2 0
možnosti
Foto

... je to velmi jednoduché: Víra je dobrý sluha, ale zlý pán.

A jak si to každý nastaví, jeho věc. Důležitá je možnost svobodné volby.

5 0
možnosti
Foto

Ono je to vlastně obráceně, autore: nezbavuje.Sama víra je zodpovědnost. Jen bezbřehá nevíra zbavuje hranic a otevírá tak prostor různým ismům.

5 0
možnosti
Foto

Proč tedy křesťané jako Bush, Blair či Cameron nemají zodpovědnost a rozpoutali útočné války se statisíci mrtvých?

3 1
možnosti

P73a16v18e74l 21K94u11l47a

2. 6. 2014 20:54

Je to zajímavé. Já jsem ateista, ale v těchto diskusích budu vždy na straně věřících. 8-o:-)

6 0
možnosti

děkuji. Já budu bránit vaše právo být ateistou.

Jak říká papež František:" Kdo jsem, abych soudil druhé" a také říká (i když to jasně zaznělo i na II Vatikánském koncilu: " I nevěřící, který je dobrý, je Bohu milý a může jít rovnou do nebe."

2 0
možnosti
Foto

Nesmíme zapomenout, že všechna náboženství vymyslel člověk a věřící tedy věří v lidské výmysly a ne boží, jak si věřící namlouvají.

Ale odpovědnost za svoje hříchy věřící rádi svalují na vymyšleného Boha v něhož věří.

3 4
možnosti

P46a48v31e53l 21K87u91l38a

2. 6. 2014 20:51

Jenom vy, komunisté, máte boha skutečného, Lenina a jeho hříchy svalujete na jiné :-/

5 1
možnosti

Víte, pane autore, v encyklice Fides et ratio, kterou napsal Jan Pavel II, se píše: " „VÍRA A ROZUM jsou jako dvě křídla, jimiž se lidský duch pozvedá k nazírání pravdy. Touhu poznat pravdu a nakonec poznat Boha samého vložil totiž do lidského srdce sám Bůh. Tím, že člověk pozná a miluje Boha, dosáhne také plné pravdy o sobě samém.“ 

Myslím, že je to vystihující. Bez rozumu pokulhává víra a bez víry trochu kulhá i ten rozum.

2 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.