Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZL

Asi záleží na prožitku, páč... nikdy jsem nebyl v žádné církvi, nevyznával jsem žádnou z věr a ani nebudu... a přesto mi neexistující JK dramaticky změnil život a to jsem otevřel Bibli jen na pár minut. Je to zřejmě osobní záležitost a všechny "společné" sentimenty jsou pouhou "společenskou" potřebou či zakázkou. 

Případ s umučeným spisovatelem je protipól toho, co se ve jménu "lepšího" udělalo dobrého. Sám JK by se mohl jmenovat p. Paradox, takže k tématu nemám, v podstatě kromě osobní zkušenosti co říct. :-P Po dlouhém studiu jsem došel k jednoduchému závěr "každý jsme Ježíš, někdo víc někdo míň. Každý bude mít jednou pravdu a bude za to potrestán a (každý) si také položí otázku, jako Homer Simpson: "Panebože, proč Jááá?" a vzápětí si jako Homer odpoví: "... jo už vím." :-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkná úvaha. V principu souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Lukáši, jasně že Ježíš evangelií je mýtus. Ale podle mě je velice zajímavá otázka i to, jestli v počátcích křesťanství stál nějaký venkovský kazatel, který byl ukřižován, a pak se začalo spekulovat a věřit v jeho zmrtvýchvstání, pak o jeho zázracích, a nakonec z něj udělali Boha.

Podle mě žádný takový tesař nebyl, a křesťanství vzniklo jinak! Jestli Tě to zajímá, můžeme o tom pokecat!

0 0
možnosti
Foto

I Karkulka prošla zmrtvýchvstáním, pravda :)

1 0
možnosti
Foto

Karkulka asi nezemřela, jen byla v břiše vlka do té doby, než ji hodný myslivec z něj vysvobodil. Tedy spíš jako Jonáš, který strávil jistý čas v břichu velryby.

1 0
možnosti
Foto

J71a69k81u83b 14R43o37t54h

5. 5. 2014 10:39

Proč mám pocit, že jste absolventem kurzu Čtení komiksu na FSV UK?:-/

0 0
možnosti
Foto

Pocity můžete mít jaké chcete. Já z těch vašich hlodů typu "Ateisti, na co si stěžujete" mám taky pocity, které byste si za rámeček rozhodně nedal.

1 0
možnosti
BT

skvěle napsáno a jako ateista vám musím říci že tak plytké pochopení náboženství v tak dlouhém textu je podivuhodné

1 0
možnosti
Foto

Nerozumím. Můžete být prosím konkrétní? V čem je porozumění pana Balabána plytké? A můžete ho prosím uvést na pravou míru?

0 0
možnosti

Rozdíl je v tom, že červená karkulka neživí mocnou lobby. A proto taky nemá chrámy.;-)

3 1
možnosti
MB

No, nejste první ani poslední, kdo na rozchod s křesťanstvím reaguje "kopáním" do něho. Je vidět, že to pro vás musel být velký zlom, se kterým se potřebujete vyrovnat i za použití dosti pochybných argumentů (aspoň tak to působí na člověka bez konfese).

3 0
možnosti
Foto

Proboha, proč by mělo být vyjádření nesouhlasu kopáním? Pan Balabán nazřel, že křesťanství pravděpodobně není pravdivé, tudíž ho opustil, a nyní cítí potřebu podělit se se svými argumenty s ostatními. Netuším, co je na tom "kopáním".

1 0
možnosti
Foto

+++R^

Ale ukřižují Vás za ten postoj. Ve jménu lásky.

3 0
možnosti
Foto

Karel Havlíček Borovský:

Div-li, že pět chlebů, dvě rybice, nasytilo lidí na tisíce,

když ještě dnes oba tyto divy tolik tisíc pánů v černém živí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.