Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 6. 2014 19:37

"Nerad bych, aby vznikl dojem, že považuji všechny věřící lidi za a priori špatné a hloupé a všechny bezvěrce za a priori dobré a chytré. Není tomu tak."

Ten dojem již vznikl právě díky tomu, v jakém duchu jste své články napsal. Uf, tak to jsem si oddychla, že mne nemáte apriori za pitomce :) 

"Pokud vám náboženská víra přináší útěchu, spokojenost, štěstí či smysl v životě, tak ať. Mně ovšem více záleží na tom, co je pravda, než na tom, co mi dělá dobře."

Znamená to tedy, že jste to právě vy, kdo ví, co je pravda? Vyjevíte nám ji tedy ve svých článcích?

" Chápu, co víra jakožto součást rodové identity pro věřícího člověka může znamenat."

Toto já chápu pouze teoreticky, neb jsem, narozdíl od svého muže, vyrostla v hrdě ateistické rodině. Konverzi jsem prožila až jako dospívající... aneb ne všichni věřící se do víry "narodili". Nicméně i můj muž, v ČCE vyrostlý a od malička tzv. věřící prožil osobní konverzi ve svých dvaceti letech. Kdoví, je možné, že kdyby k tomu nedošlo, psal by teď blogy podobné těm vašim. "Ale upozorňovat na chyby a díry a nesrovnalosti a neschopnosti produktů vašich věr prostě budu." Pro mne za mne, když vás to baví... jen bych prosila, aby jste si vždy k tématu něco pořádně nastudoval. Protože  bohužel vaše články nejsou racionálním rozborem nějakých argumentů, ale jsou to taková emocionální povídání, která svědčí o tom, že byť vyrostlý v církvi, vlastně o tématu mnoho nevíte a unikají vám základní souvislosti, bohužel.  Mmch, všimla jsem si, že neustále mluvíte o víře, náboženství... Je to pro mne zajímavé, neboť osobně se jakožto křesťanka v těchto termínech příliš nepohybuji. Křesťanství chápu a zažívám především jako osobní vztah s osobním Bohem, s Kristem - nikoliv jako soubor pravidel či seznam dogmat k věření.  Přeju vše dobré.

0 0
možnosti
JM

J46a69n 63M41e67r48t32a

6. 6. 2014 20:14

Mohla byste být konkrétnější v tom, co se vám ve článcích nezdá, jaké že souvislosti autorovi unikají?

0 0
možnosti
JR

J13a38n 93R53á14ž

6. 6. 2014 0:18

Teď jste jen dokázal, že máte v hlavě pořádný zmatek. Je to obvyklé u dětí gogmaticky se projevujících rodičů. Jako projev emancipace od mnohdy bigotnich projevů víry ve kterých vyrůstali, se stávají proklamovanými ateisty. A jako projev ateismu začnou považovat všechny lidi, kteří věří v existenci něčeho, co přesahuje rozměr vědeckého vnímaní dějů kolem nás, za hlupáky. Možná Vám rodiče s velkým zaujetím vnucovali svoje pojetí víry a tak Vy  se stejným zaujetím přesvědčujete čtenáře o správnosti svého rozhodnutí být ateistou. Není to však jen důsledek pochybností,  zda jdete po správné straně chodníku?

0 2
možnosti
JM

J78a52n 71M90e50r51t19a

6. 6. 2014 0:46

Možná byste si měl ten článek pořádně přečíst, hned v prvním odstavci autor píše "Nerad bych, aby vznikl dojem, že považuji všechny věřící lidi za a priori špatné a hloupé a všechny bezvěrce za a priori dobré a chytré. Není tomu tak"

Jinak musím říct, že mě moc nebaví, když má někdo pořád potřebu rozebírat autorovu rodinu apod., místo toho, aby nějak věcně okomentoval jeho názory. Ono je to možná jednodušší. Já mám rodiče, kteří nejsou věřící a mám v mnoha věcech na náboženství stejný pohled jako autor. Takže asi to nebude jen rodiči.

2 0
možnosti
JM

Včera čt24: V Irsku byl vedle bývalého katolického sirotčince odkryt masový hrob se 796 dětskými mrtvolkami....

Co na to věřící?

0 0
možnosti
JR

J74a38n 57R81á68ž

6. 6. 2014 0:19

Jakou to má spojitost s vírou?

0 0
možnosti
Foto

"Ať už jsou to komunisté, fašisté, konzervativci" - vy v té makovici máte maglajs, mladý muži...

4 0
možnosti
Foto

Ten pán má vskutku v hlavě maglajs a používá to jako svůj hlavní argument.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.